Λαϊκή απαίτηση η κατασκευή του Κολοσσού

Λαϊκή απαίτηση  η κατασκευή  του Κολοσσού

Λαϊκή απαίτηση η κατασκευή του Κολοσσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1247 ΦΟΡΕΣ

Να σταματήσουν τα λόγια και τα σχέδια τα μεγάλα, οι ημερίδες, οι συνάξεις, οι άσχετες και άκαρπες συζητήσεις, να σταματήσει επί τέλους η θεωρία και να μπούμε αμέσως στην πράξη, αφού κ. Δήμαρχε λαϊκή απαίτηση είναι να κατασκευασθεί, να ξαναγεννηθεί ο Κολοσσός της Ρόδου, εντολή.

Ο Δήμος της Ρόδου έχει την ευτυχή τύχη να είναι ο μοναδικός και νόμιμος κληρονόμος ενός από τα ομορφότερα, από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης και μνημεία, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, που από τον καιρό που χάθηκε, κατεστράφη, έχουν γραφεί βιβλία ολόκληρα αφιερωμένα στον Κολοσσό της Ρόδου, από ξένους, Έλληνες αλλά και Ροδίτες επιφανείς πολιτικούς, καθηγητές και ιστορικούς, με πολλές σημαντικές λεπτομέρειες.

Είναι βέβαιον ότι οι αρμόδιες τεχνικές αλλά και πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου από εποχής αειμνήστου Μιχ. Πετρίδη και μέχρι σήμερα, έχουν στα αρχεία τους, σειρά φακέλλων μελετών σχεδίων φωτογραφιών, τεχνικών δεδομένων και οικονομικών προϋπολογισμών αλλά και σημαντικών τεκμηριωμένων προτάσεων για την χωροθέτηση του μνημείου αφού άλλοι ομιλούν και γράφουν για την είσοδο του λιμανιού στο Μανδράκι, άλλοι κάπου στην περιοχή του Ενυδρείου ή άλλοι στην ευρύτερη περιοχή του Μόντε Σμιθ.

Από την έγκριτη τοπική μας εφημερίδα “Ροδιακή” διαβάζω ότι για την ανέγερση του ανδριάντος του Δωδεκανήσιου ήρωος Αλεξάνδρου Διάκου συνεκροτήθη επισήμως και νομίμως ερανική επιτροπή στην οποίαν συνεισέφεραν διάφορα σημαντικά ποσά, δημότες, γνωστοί πολίτες, έμποροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, διάφοροι σύλλογοι και σωματεία, αλλά ακόμη και όλες οι Κοινότητες της νήσου Ρόδου και όλης της Δωδεκανήσου μέχρι και το πιο μικρό χωριό της Ρόδου το χωριό μου Βάτι προσέφερε τότε 140 δρχ. στις 17/6/1954.

Εσοδα μπορούν να ανευρεθούν από διάφορες πηγές ακόμη και από μεγάλους διεθνείς πολιτιστικούς οργανισμούς, από το Δημόσιο και το υπουργείο Πολιτισμού, από το Υπουργείο Τουρισμού, και των Μεταφορών, αφού ο αερολιμήν Ρόδου, αν δεν κάνω λάθος εισπράττει κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια ευρώ από το καταταλαιπωρημένο ΔΗΦΟΔΩ, από όλους μας πολίτες δημότες μέσω ερανικής επιτροπής ή ακόμη και με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης.

Το άγαλμα του Κολοσσού της Ρόδου ύψους κατά τους ιστορικούς 32 μέτρα περίπου θα απεικονίζει τον θεό Ηλιο προστάτη της Ρόδου, γωστό ως “Κολοσσό” και σύμβολο του νησιού μας, εξ άλλου η απλότητα και η αρμονία του συνολικού έργου με την φύση και το περιβάλλον της Ρόδου συμβαδίζει και αντιπροσπωεύει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό θα καταστήσει την Ρόδο ξεχωριστό προορισμό στον χάρτη των περιοχών ποιοτικού τουρισμού, όπως η Ακρόπολη στην Αθήνα, το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και ο Πύργος του Άϊφελ στο Παρίσι, θα προσδώσει επιπλέον αίγλη στη Ρόδο.

Θα ήμασταν άδικοι αν στο τέλος δεν αναφέρεαμε ότι για τον Κολοσσό της Ρόδου, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι οι χρηματίσαντες Δήμαρχοι ο καθένας με τον τρόπο του, όπως ο κ. Κόκκινος, ο κ. Γιαννόπουλος, ο κ. Χατζηευθυμίου, ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Βενετοκλής, ο κ. Φωταράς και άλλοι, αλλά και ο σημερινός Δήμαρχος κ. Κουσουρνάς με την συμπαράσταση της Περιφέρειας.
 
Κύριε Δήμαρχε χρεώνεσαι λοιπόν την κατασκευή του αγάλματος του Κολοσσού της Ρόδου εντός της πενταετίας σας έχετε την συμπαράταση όλων των Ροδίων, να ενταχθεί αμέσως στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και στον προϋπολογισμό 2014-2015, θα γράψετε ιστορία.

* Προτάσεις, φάκελος τεκμηριωμένος έχει κατατεθεί στον Δήμο Ρόδου από τον συμπατριώτη μας κ. Βασίλη Μπαριανό, έμπορο καλλιτέχνη, κατασκευή ομοιωμάτων διαφόρων αγαλματιδίων και άλλων με πρόταση χρηματοδότησης του Κολοσσού της Ρόδου από ομογενείς της Αμερικής.

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"