Έντονη κριτική στο δήμο από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Έντονη κριτική στο δήμο από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Έντονη κριτική στο δήμο από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 295 ΦΟΡΕΣ

Για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το νησί της Ρόδου, με τα οποία και θα πρέπει να ασχοληθεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το δημοτικό συμβούλιο, μίλησε, χθες, ο επικεφαλής της μικρότερης παράταξης, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, ο οποίος κάλεσε το Δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο να εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση του για ορισμένα από αυτά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πότσος, παραχώρησε, χθες, στο «Ακταίον», συνέντευξη τύπου σχετικά με τη συνεδρίαση του δ.σ. της περασμένης Παρασκευής, με αφορμή μία σειρά από θέματα που η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι πρέπει να προτάσσονται, μια και αφορούν άμεσα τη λαϊκή οικογένεια, την καθημερινότητα του κόσμου στο νησί και, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να αφήσουν πίσω, όπως είπε, τα γεγονότα των τελευταίων ετών που κόστισαν πολύ και στη δική μας την περιοχή.

«Μικροπασαλείμματα»
Καταρχήν, βασικό θέμα για τους ίδιους είναι τα αντιπλημμυρικά έργα αφού, όπως τόνισε και στο δ.σ., δεν έχει αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση. Όπως είπε, χαρακτηριστικά, έχουν γίνει κάποια…μικροπασαλείμματα που, σε καμία περίπτωση, δεν είναι κοντά στις ανάγκες και σ’ αυτά που, πραγματικά, πρέπει να γίνουν για να υπάρχει οριστική επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι, αυτό, δεν έχει να κάνει μόνο με τη γέφυρα της Κρεμαστής, που θρηνήσαμε και νεκρούς, αλλά και με την κατάσταση σε άλλα χωριά και περιοχές σε όλο το νησί. Σχετικά με τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών που έχουν ξεκινήσει, όπως είπε, σίγουρα χρειάζονται αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα προσπαθούν «να βάλουν κάτω από τα χαλί τα σκουπίδια», δηλαδή να καλύψουν στα μάτια του κόσμου το μέγεθος των προβλημάτων αυτών.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι την αμέσως επόμενη ημέρα του δ.σ., στην πρώτη βροχή, η αστυνομία και εργαζόμενοι στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ έκλεισαν τη γέφυρα και βρίσκονταν στο ποτάμι της Κρεμαστής. Αυτό, όπως και οι έλεγχοι που έγιναν στην Ιαλυσό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποδεικνύουν την αναγκαιότητα επίλυσης αυτών των ζητημάτων τώρα.

Αξιολόγηση
Με αφορμή και τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν, χθες, οι εργαζόμενοι και στο Δήμο της Ρόδου (βλ. άλλες στήλες), ο κ. Πότσος είπε ότι είναι ένα θέμα στο οποίο θα επιμείνουν για να πάρουν άμεσες θέσεις οι παρατάξεις στο δ.σ. αφού «κάποιοι συνειδητά προσπαθούν να το αποφύγουν», ωστόσο καθημερινά δημοσιεύονται άρθρα με θέσεις πάνω σ’ αυτό. Μάλιστα, ανέφερε ότι, την επομένη του δ.σ., ο Δήμαρχος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης αλλά με κριτήρια. «Δηλαδή, υπέρ τι; Υπέρ, κυριολεκτικά, της δεξαμενής αυτών που θ’ απολύσουν αύριο-μεθαύριο;», αναρωτήθηκε.

Ιδιωτικοποιήσεις
Καταρχήν, ο κ. Πότσος, θύμισε ότι, το τελευταίο διάστημα, προχώρησαν σε μία σειρά από ημερίδες που έχουν να κάνουν γενικότερα με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων στη δική μας περιοχή αλλά και με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα, μια και οι ημερομηνίες προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι κάτι καλό για τον κόσμο».

Οι ίδιοι πιστεύουν και θα το διεκδικήσουν ότι θα πρέπει μέσα στο δ.σ. να τοποθετούν ξεκάθαρα μέσα όλοι-οι δικές τους θέσεις είναι γνωστές. Μάλιστα, στις 10 Οκτωβρίου διοργανώνουν ημερίδα για το θέμα αυτό στον Αρχάγγελο, με αφορμή την παραλία της Τσαμπίκας και θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα.

Θα καταθέσουν στον Πρόεδρο του δ.σ., τα θέματα αυτά, όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ζητήσουν την άμεση συζήτησή τους.

Πάντως, ο κ. Πότσος, είπε, στη συνέχεια, ότι φάνηκε και από την τοποθέτηση του Δημάρχου ότι τα θέματα αυτά για τον ίδιο δεν είναι ουσίας, επειδή είπε ότι δεν γίνεται στο χρόνο της ενημέρωσης να λέει ο καθένας…ό,τι του κατεβαίνει εκείνη τη στιγμή για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

«Όποιοι, λοιπόν, πιστεύουν ότι τα ζητήματα αυτά είναι ζητήματα εντυπώσεων-και απευθυνόμαστε στον κόσμο-τότε έχει ευθύνη ο ίδιος ο κόσμος να καταλάβει ποιους έχει στείλει μέσα στο δ.σ. και τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας από εκεί», είπε ο κ. Πότσος και συμπλήρωσε ότι ο Δήμαρχος ανέφερε ότι συμφωνεί με θέματα όπως η κρουαζιέρα, και αναρωτήθηκε: «Δηλαδή, αν λυθεί το πρόβλημα της κρουαζιέρας, οι εργαζόμενοι σήμερα στο νησί μας, με τα χίλια προβλήματα, θα λύσουν τα προβλήματά τους; Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο καθένας μας, εύκολα, τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο καθένας εκεί μέσα».

Για τη συνεδρίαση
Ερωτηθείς σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., καταρχήν, ο κ. Πότσος ανέφερε ότι μπήκαν ζητήματα από τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας όσο αφορά στην πρωτολογία των επικεφαλής των παρατάξεων, που σαφώς και έπρεπε να συζητηθούν αλλά να υπάρχει και ενημέρωση και κάποιων που δεν ήταν στο προηγούμενο δ.σ. Δήλωσε, συγκεκριμένα:

«Και, ξέρετε, δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται ότι είμαστε νέα Δημοτική Αρχή. Από παρθενογένεση δεν είναι κανένας. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος σταματάει να δουλεύει στις 31 Αυγούστου του 2014 και ξεκινάει ένας νέος Δήμος στη 1 του Σεπτέμβρη. Υπάρχει μία πολιτική συνέχεια και μία ροή και εδώ αποδεδειγμένα κάποιοι έχουν επαναλάβει αρκετές φορές στον κόσμο, ότι θα συνεχίσουν ξεκάθαρα να υπηρετούν τη συγκεκριμένη πολιτική, δηλαδή κυβερνητική πολιτική και αποφάσεις της Ε.Ε. σε τοπικό επίπεδο».

»Τι θέση παίρνει ο Δήμαρχος για τις αξιολογήσεις; Θα ακολουθήσει τη στάση άλλων Δημάρχων που είναι αντίθετοι ή θα υπηρετήσει πιστά τη συγκεκριμένη πολιτική;

«Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να περάσουν στον κόσμο και να δείξουν ότι δεν έχουν σχέση μ’ αυτά, υπηρετούν την πολιτική αυτή συνειδητά», κατέληξε.

Παλιά κτίρια
Θεωρούν, τέλος, ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν τη δυνατότητα και τη δυναμική να παρουσιάσουν αυτό που ζήτησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δηλαδή τη γενικότερη κατάσταση των κτιρίων της πόλης με αφορμή και την πρόταση για αντισεισμική θωράκιση αφού είναι γνωστό ότι ένας μεγάλος αριθμός κτιρίων που στεγάζουν σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύ παλιά, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη