«Σπριντ» στα υπουργεία σήμερα και αύριο από το δήμαρχο Ρόδου

«Σπριντ» στα υπουργεία σήμερα και αύριο από το δήμαρχο Ρόδου

«Σπριντ» στα υπουργεία σήμερα και αύριο από το δήμαρχο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Για μια σειρά θέματα και ζητήματα

Σε…σπριντ στα Υπουργεία αναμένεται να αποδυθεί σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, μέχρι και χθες είχαν κλειστεί τέσσερα ραντεβού και εκκρεμούσαν άλλα δύο!

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος μαζί μέλη της Δημοτικής Αρχής επρόκειτο να βρίσκεται στην Αθήνα από χθες καθώς το βράδυ της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη η συγκρότηση σε Σώμα του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου ενώ σήμερα διεξάγεται, ως γνωστόν, η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη της νέας Διοίκησής της.

Με αφορμή, λοιπόν, τη διήμερη παρουσία του ιδίου, Αντιδημάρχων και εντεταλμένων στην Αθήνα, κλείστηκε ένα…μπαράζ ραντεβού στα Υπουργεία για σήμερα και αύριο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για τα παρακάτω:

• Την Πέμπτη
-Το πρώτο ραντεβού έχει κλειστεί για σήμερα το πρωί και είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Υφυπουργό, κ. Γιώργο Ντόλιο. Τα θέματα της ατζέντας, είναι κυρίως θεσμικά ενώ έχουν να κάνουν με την κοινωφελή εργασία και το αίτημα που θα τεθεί από πλευράς Δήμου Ρόδου ώστε να ξεκινήσουν νωρίς οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ετοιμαστεί και σχετικό υπόμνημα που θα κατατεθεί στον Υφυπουργό.

-Στη συνέχεια, στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, το πρόγραμμα προβλέπει επίσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο Δήμαρχος το πιθανότερο είναι ότι θα συνοδεύεται από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια καθώς και την εντεταλμένη σύμβουλο για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα κα Παρασκευή Ξεπαπαδάκη.

Στη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος, λένε οι ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να θέσει το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης αλλά και εκείνο της πορείας των εργασιών της νέας μαρίνας.

Όσον αφορά στο πρώτο, μετά και τη συνάντηση που είχε ο κ. Χατζηδιάκος, προχθές, με τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής, κ. Βουτσίνο, το έργο της επισκευής του εμβληματικού κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης καθώς και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο, ως γνωστόν, υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να απενταχθεί, τελικά φαίνεται ότι θα μπει στην επόμενη προγραμματική περίοδο, εκ μεταφοράς.

Ακόμη, με τον κ. Ντόλιο, αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως οι αδειοδοτήσεις για τις καντίνες τα περίπτερα και γενικότερα ζητήματα εμπορίου.

-Ακολούθως, στη 1:30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο, υπενθυμίζεται ότι είχε παραπέμψει τους αιρετούς από τα Δωδεκάνησα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, για το θέμα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Το πρώτο, λοιπόν, θέμα που αναμένεται να θέσει ο κ. Χατζηδιάκος είναι αυτό ενώ η ατζέντα περιλαμβάνει και άλλα όπως η έγκαιρη παραχώρηση των παραλιών στο Δήμο ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και καθυστερήσεις προηγούμενων ετών. Ένα, ακόμη, μείζον θέμα που θα τεθεί είναι η εκταμίευση των χρημάτων για την αποζημίωση πλημμυροπαθών για τις οικοσκευές, που, βέβαια, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ.

Εκεί, τον Δήμαρχο αναμένεται να συνοδεύουν, εκτός από τους παραπάνω, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Περδίκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δώρος Κωνσταντίνου κ.α.

-Αργά σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 6:45μ.μ., έχει κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο στον οποίο και θα τεθούν θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχολικές επιτροπές, τη χρηματοδότησή τους κτλ.

• Την Παρασκευή
Καταρχήν, ένα ραντεβού που μέχρι και χθες βρισκόταν σε εκκρεμότητα ήταν αυτό που ζήτησαν με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Τα θέματα που έχουν να θέσουν στην Υπουργό ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Δήμου πολλά, όπως τι σχεδιάζει, οι τουριστικές υποδομές κτλ.
Πάντως, εφόσον τελικά η συνάντηση αυτή γίνει, πληροφορίες θέλουν να μεταφέρεται στην Υπουργό η δυσαρέσκεια που υπάρχει στη Ρόδο για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει επισκεφθεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για αύριο είναι τα εξής:
-Το πρώτο ραντεβού της αυριανής ημέρας είναι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
-Επίσης, το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Πόκκιας έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕ για να συζητήσουν διάφορα θέματα για την επιδότηση των αγροτών του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη