Σαμαράς και Βενιζέλος θα κρίνουν την τύχη του ΔΗΦΟΔΩ

Σαμαράς και Βενιζέλος θα  κρίνουν την τύχη του ΔΗΦΟΔΩ

Σαμαράς και Βενιζέλος θα κρίνουν την τύχη του ΔΗΦΟΔΩ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 434 ΦΟΡΕΣ

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Οικονομικών

Τρία από τα πλέον σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο της Ρόδου αυτή την περίοδο, τέθηκαν, χθες, από τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που τον συνόδευαν, στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδιάκος και αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα για τη συγκρότηση σε Σώμα της νέας Διοίκησης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου (βλ. άλλες στήλες) και για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Με αφορμή, λοιπόν, την παραμονή τους στην Αθήνα από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και σήμερα, «κλείστηκαν» αρκετά ραντεβού σε Υπουργεία που χειρίζονται κρίσιμα ζητήματα για το Δήμο (βλ. επίσης άλλες στήλες). Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, κατά τη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη, τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια κ.α., έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.
Πρώτο θέμα ήταν, βέβαια, αυτό του δημοτικού φόρου Δωδεκανήσου που, ως γνωστόν, περιλαμβάνεται στη λίστα φόρων υπέρ τρίτων και διαφόρων τελών που απαιτεί η τρόικα να καταργηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η ροδίτικη αντιπροσωπεία έθεσε το ζήτημα αυτό στον Υφυπουργό έπειτα από προτροπή του Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου, με τον οποίο και είχαν συνάντηση πρόσφατα.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση, λοιπόν, ο Υφυπουργός φέρεται να τους επανέλαβε τα ίδια, δηλαδή ότι εκείνο που γνωρίζει είναι ότι η λίστα αυτή αποτελεί αίτημα της τρόικας και ότι δεν έχει καμία περαιτέρω ενημέρωση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εκείνο που τους είπε είναι ότι το ποιοι φόροι και τέλη θα…σωθούν είναι αποκλειστικά θέμα που χειρίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο!

Για τη Ροδιακή Έπαυλη
…Ομοίως, ο κ. Σταϊκούρας, σχετικά με το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης παρέπεμψε τη ροδίτικη αντιπροσωπεία στον Υπουργό κ. Γκίκα Χουρδούβελη μια και ο ίδιος δεν έχει αρμοδιότητα για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, εξέθεσαν στον Υφυπουργό πως έχει η κατάσταση και ότι ο Δήμος ζητά την αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εμβληματικού κτιρίου ώστε να μπορέσει να γίνει το έργο επισκευής του.

Για τις αποζημιώσεις
Το θέμα των αποζημιώσεων για τις οικοσκευές στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου το οποίο έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, καθώς σε λίγο συμπληρώνεται χρόνος, είναι ένα ακόμη θέμα που έθεσαν στον κ. Σταϊκούρα.

Τελικά, όπως λένε οι πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι είχε “σκαλώσει” στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης που δεν είχε εγγράψει το ποσό στον προϋπολογισμό!

Μάλιστα, ο Υφυπουργός επικοινώνησε επιτόπου με τους υπηρεσιακούς στο Υπουργείο και ζήτησε να σταλεί αμέσως το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο οποίο να αναγράφονται οι πιστώσεις. Μετά απ’ αυτό, ευελπιστούν ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί άμεσα.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη