Δεν υπάρχουν για τη ΔΕΥΑΡ οι βιολογικοί Λίνδου και Πυλώνας

Δεν υπάρχουν για τη ΔΕΥΑΡ  οι βιολογικοί Λίνδου και Πυλώνας

Δεν υπάρχουν για τη ΔΕΥΑΡ οι βιολογικοί Λίνδου και Πυλώνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 593 ΦΟΡΕΣ

Οι Καποδιστριακοί Δήμοι δεν είχαν αφήσει ούτε ένα φάκελο, επισημαίνει ο νέος Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Δημήτρης Τσίκκης

Σαν… να μην υπήρχαν ήταν για τη ΔΕΥΑΡ τα έργα του βιολογικού καθαρισμού της Λίνδου και της Πυλώνας αφού οι Καποδιστριακοί Δήμοι δεν είχαν αφήσει ούτε ένα φάκελο, επισημαίνει ο νέος Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Δημήτρης Τσίκκης, αναφορικά με τα πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ που επέβαλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και αναφέρει ότι τα έργα έχουν δρομολογηθεί.

Καταρχήν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ρ» την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια επέβαλε στη ΔΕΥΑΡ πρόστιμο ύψους 20 χιλιάδων ευρώ για διάφορες παραβάσεις στο βιολογικό της Λίνδο και άλλα 20 χιλιάδες ευρώ για παραβάσεις στον βιολογικό καθαρισμό της Πυλώνας.

Ερωτηθείς, χθες, ο κ. Τσίκκης δήλωσε στη «Ρ» ότι, καταρχήν, για τα έργα αυτά η ΔΕΥΑΡ δεν είχε παραλάβει ποτέ τίποτα από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή ο «Καλλικράτης» και ήταν σαν…να μην υπήρχαν αφού δεν παραδόθηκε κανένας φάκελος από τους Καποδιστριακούς Δήμους.

Οι διαδικασίες για να γίνουν τα έργα ξεκίνησαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δηλαδή επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Καταρχήν, έχει γίνει ο διαγωνισμός για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του βιολογικού της Λίνδου, ο οποίος είναι σε εξέλιξη και βρίσκεται στην τρίτη φάση, δηλαδή το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ ευελπιστεί ότι, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο εργολάβος θα εγκατασταθεί τον ερχόμενο Απρίλιο και μέχρι τον Ιούνιο του 2015 αναμένεται να είναι έτοιμος ο νέος Βιολογικός καθαρισμός της Λίνδου.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε δημοπρατήσει το έργο.

Όσον αφορά στην Πυλώνα, ο κ. Τσίκκης εξηγεί ότι πριν από χρόνια κατασκεύασαν το αποχετευτικό το οποίο, όμως, δεν είχε αποδέκτη με αποτέλεσμα να δημιουργείται άσχημη κατάσταση.

Όπως λέει δεν μπορούσαν να νομιμοποιήσουν την κατάσταση αυτή με το να τη συντηρούν-αντίθετα σχεδίασαν την κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης από την Πυλώνα προς τη Λίνδο ο οποίος θα καταλήγει στο νέο βιολογικό που θα γίνει εκεί.

Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα.

Μάλιστα, το παραπάνω αναμένεται να μπει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 7 Νοεμβρίου.

Όσο για τις άμεσες ενέργειες της Διοίκησης, καταρχήν ο κ. Τσίκκης επισημαίνει ότι τα παραπάνω διοικητικά πρόστιμα δεν τους έχουν κοινοποιηθεί ακόμη επισήμως.

Αφού τους κοινοποιηθούν αναμένεται να καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα στην Περιφέρεια και να ενημερώσουν σχετικά. Από εκεί και έπειτα, ανάλογα με την εξέλιξη θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες.

Μία από αυτές είναι και η κατάθεση προσφυγής στο Κλιμάκιο Ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος της Περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη