Β. Αλεβιζόπουλος: «Ο Δήμαρχος Κω και ο Περιφερειάρχης να βάλουν την υπογραφή τους για τη διάσωση των αεροδρομίων»

Β. Αλεβιζόπουλος: «Ο Δήμαρχος Κω και ο Περιφερειάρχης να βάλουν την υπογραφή τους για τη διάσωση των αεροδρομίων»

Β. Αλεβιζόπουλος: «Ο Δήμαρχος Κω και ο Περιφερειάρχης να βάλουν την υπογραφή τους για τη διάσωση των αεροδρομίων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 562 ΦΟΡΕΣ

Η σημερινή ενημέρωση από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

«Ενημέρωση από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με θέμα «Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, οι καταστροφικές συνέπειες της πώλησης για την τοπική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό της περιφέρειας», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Μαριτίνα, με τα από κάλεσμα της Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πολύς ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε στην ενημέρωση, μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Κω κ.Σιφάκης Ηλίας εκ μέρους του Δήμου, η Επικεφαλής της παράταξης Όραμα κ.Ρούφα Ιωάννα, ο Επικεφαλής της παράταξης Δίεσης κ.Ζερβός Γιάννης μαζί με το μέλος της παράταξης κ.Τσουκάλη, η κ.Κική Μακρή από την Λαϊκή Συσπείρωση, εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, φορείς κ.α

O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: « .... Ανάστατες οι τοπικές κοινωνίες οι μικρές στις οποίες οφείλει τονίζει ο κ.Αλεβιζόπουλος, ο περιφερειάρχης να πεί αν θα διατηρήσει στο Νότιο Αιγαίο τα μικρά αεροδρόμια τα οποία ετοιμάζονται να κλείσουν, γιατι το Βόρειο Αιγαίο ψήφισε τονίζει ομόφωνα όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Βόρειου Αιγαίου... δεν μπορεί να κωφεύουν συνεχίζει εδώ οι τοπικοί άρχοντες, δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογική τους ταυτότητα με ενδιαφέρει να απαντήσουν το όφελος, το κέρδος, εμείς λέμε τονίζει ότι αν δοθούν τα αεροδρόμια πάμε σε μια περιπέτεια τις ίδιας τις κοινωνίας, απομάκρυνσης και αποκοπή αεροπορικά από το κέντρο ή από οπουδήποτε αλλού, σταμάτημα των περιφερειακών μικρών αεροδρομίων, κλείσιμο... θα θελα ο Δήμαρχος της Κω και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ... να βάλει την υπογραφή του για την διάσωση των αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου ....

Ας κοιτάξουμε το συμφέρον τονίζει της κάθε τοπικής κοινωνίας...η περιφερειακή αποκεντρωμένη διοίκηση πρέπει να είναι πρωταρχική σε όλους τους φορείς, προστάτης, αφεντικό και αποφάσεις να παίρνει η Περιφέρεια και όχι το Αθηναϊκό κράτος...»

Στην συνέχει τον λόγο πήρε ο πρόεδρος τοπικού συλλόγου εργαζομένων ΥΠΑ κρατικού αερολιμένα Ρόδου Διαγόρας κ Φώτης Λουλουδάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «...παρατηρούμε .. εδώ και 4 χρόνια την εξέλιξη μιας οικονομικοπολιτικής τραγωδίας , κόμματα και πολιτικοί... να προπαγανδίζουν και να υπερασπίζονται συμφέροντα μεγαλοκερδοσκόπων, να λένε ζήτω ο λαός ή λεφτά υπάρχουν .. και την άλλη στιγμή να βυθίζουν ολόκληρη την κοινωνία σε απόγνωση...»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε εκμέρους της Δίεσης η κ.Τσουκάλη (όπου έκανε κάποιες ερωτήσεις στον Πρόεδρο της ομοσπονδίας) αλλά και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «...Δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα διάλογο, δεν έχει γίνει κανένας διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο και επειδή τυχαίνει όπως τονίζει να βρίσκεται εδώ εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής ο κ.Σιφάκης ... θα ήθελα να προσπαθήσουμε να γίνει ένας διάλογος έτσι ώστε ... να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση...»

Ο Αντιδήμαρχος κ.Σιφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά «... η θέση μας είναι ξεκάθαρη, εμείς αυτό που θέλουμε είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο να αξίζει στο νησί που ζούμε, είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο να βοηθά στην ανάπτυξη του νησιού και είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο τα οφέλη του θα τα γεύονται όλοι οι πολίτες της Κω...»

Με την σειρά της η Επικεφαλής της παράταξης «Όραμα» κ.Ρούφα τόνισε μεταξύ άλλων «...όταν έρχεται η δημοτική αρχή η οποία μάλιστα εξελέγη πριν από 2 μήνες και επικαλείτε ως επιχείρημα τον κουβά και τις σταγόνες που στάζουν για να είναι αυτό πολιτικό επιχείρημα να πάει το αεροδρόμιο της Κω σε ιδιώτη ... προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ούτε το μέγεθος του ζητήματος ούτε την σημασία που έχει για την τοπική οικονομία... Πρέπει να πάρει θέση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να πάρει θέση η κοινωνία της Κω ...δεν δέχεται η Νέα Δημοτική Αρχή να συζητηθεί, ας πάρει μια θέση...».

Πηγή: kosvoice.gr

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω

Συγκλονίζει ο θάνατος βρέφους στην Κω

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου