Έκοψαν το ρεύμα στην ΕΡΑ Ρόδου για να μην εκπέμπει

Έκοψαν το ρεύμα στην ΕΡΑ Ρόδου για να μην εκπέμπει

Έκοψαν το ρεύμα στην ΕΡΑ Ρόδου για να μην εκπέμπει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 662 ΦΟΡΕΣ

Έντονες αντιδράσεις από απολυμένους, φορείς και κόμματα

Διακόπηκε χθες το μεσημέρι η ηλεκτροδότηση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ρόδου, αλλά οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που έχουν απολυθεί πριν από 18 μήνες θα συνεχίσουν να εκπέμπουν το προγράμματά τους αφού αναμένεται να χρησιμοποιήσουν εφεδρικές γεννήτριες παραγωγής ρεύματος που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις.

Όπως υποστήριξαν οι ίδιοι οι απολυμένοι της ΕΡΑ Ρόδου, η διακοπή ρεύματος έγινε με εντολή του Μεγάρου Μαρίξου, για όλες τις περιφερειακές συχνότητες της ΕΡΑ στην Ελλάδα και προφανώς εν όψει τον επερχόμενων εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ροδιακής» ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός προσπάθησε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, χωρίς όμως να το καταφέρει.
Οξύτατη ανακοίνωση για την ενέργεια αυτή εξέδωσε χθες το απόγευμα και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης.

Πάντως οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ εξακολουθούν να δηλώνουν «παρών» και μάλιστα θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά το πρόγραμμά τους. Κι αυτό γιατί είχαν προνοήσει και έτσι οι ακροατές θα συνεχίσουν να τους ακούν από τις συχνότητες 93,1 και 92,7 στα fm.
Απλώς θα διακοπεί η εκπομπή του προγράμματος στα μεσαία.

Ο Δημήτρης Γάκης
«Δήλωση συμπαράστασης του Δημήτρη Γάκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ για να μην σβήσει η φωνή του Νοτίου Αιγαίου. Η ΕΡΑ Ρόδου θα μείνει ζωντανή!»

«Δεκαοκτώ περίπου μήνες μετά την απαράδεκτη απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης να «ρίξει μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ, ήρθε η ώρα του «ξαφνικού θανάτου» και της ΕΡΑ Ρόδου.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό του Μαξίμου που με διαταγή του διακόπηκε η παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρόδου, επιβάλλοντας «μαύρο» στη φωνή της ενημέρωσης των ακριτών, τον αυταρχισμό στην Ελληνική κοινωνία.

Η λειτουργία της ΕΡΑ Ρόδου είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι μήνυμα αντίστασης και ανατροπής για μια πλουραλιστική ραδιοτηλεόραση. Ειδικά για την ακριτική νησιωτική Ελλάδα, είναι ζήτημα πολιτισμού, με τεράστια περιφερειακή σημασία. Είναι ζήτημα που αφορά την εθνική μας ταυτότητα και ανεξαρτησία.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ που δίνουν την ψυχή τους για την ενημέρωση της Δωδεκανήσου και συμβάλλουν στην εξάλειψη της επικοινωνιακής απομόνωσης των ακριτικών νησιών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, από μηδενική βάση.

Η μέρα της ανατροπής της συντηρητικής πολιτικής, της αδέσμευτης ενημέρωσης και της Δημοκρατίας δεν θα αργήσει. Τα ψωμιά τους τελείωσαν.
Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ
«ΟΧΙ στο νέο μαύρο στη δημόσια και ελεύθερη δημοσιογραφία. Η ΕΡΑ Ρόδου είναι η φωνή κάθε πολίτη της Δωδεκανήσου και θα παραμείνει ανοιχτή!»

Η ΕΡΑ Ρόδου παραμένει ανοιχτή! Σε πείσμα της παραπαίουσας κυβέρνησης, η οποία διέταξε τη διακοπή του ρεύματος στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ρόδου, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται. Οι 18 μήνες ελεύθερης δημοσιογραφίας του σταθμού από το πρώτο «μαύρο» της ΕΡΤ μάλλον ενόχλησαν πολλούς.

Μόνο ως σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι αύριο ο Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, από τους πιο ταυτισμένους με την αντιδημοκρατική μνημονιακή πολιτική Υπουργούς της κυβέρνησης, θα βρίσκεται στη Ρόδο για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ. Δεσμεύεται ότι θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, από μηδενική βάση.

Καλούμε το Δωδεκανησιακό λαό να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια και η φωνή της ΕΡΑ να γίνει πιο δυνατή από ποτέ.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Οι εκλογές της ανατροπής της συγκυβέρνησης του μαύρου ήδη φαίνονται στον ορίζοντα!

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη