ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 1954
Αριθ. Φύλλου 1096

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Γάμοι

Παρασκευάς Γ. Διακοφιλιππής και Μιράντα Σ. Μπέη ετέλεσαν τους γάμους των εις Σορωνήν την Κυριακήν 12.12.54. Θερμότατα συγχαρητήρια. Στ. Κ.
Γεννήσεις
Η κ. Φρύνη Χ. Καρυδάκη έτεκεν εις την κλινικήν Καραγιάννη χαριέστατον αγοράκι. Συγχαρητήρια

Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ
To E.I.Ρ. καθώρισε δια την περιφέρειαν Δωδεκανήσου τας συνδρομάς ραδιοφώνων εις το ήμισυ του τιμολογίου το οποίον ισχύει στην λοιπήν Χώρας ήτοι:
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΝ 1ον: Τριμηνιαίως δρχ. 20 (κατοικίαι, αγοραία αυτοκίνητα, δημόσια καταστήματα κ.λπ.).
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΝ 2ον: Τριμηνιαίως δρχ. 40 (κέντρα, καταστήματα, γραφεία, αυτοκίνητα, κ.λπ).
ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΝ 3ον: Τριμηνιαίως δρχ. 60 (κέντρα πολυτελείας κ.λπ.).

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟ-ΒΙΟΤΕΧΝΑΣ, ΜΕΛΗ Ε, Β, Ε, Δ.

Η Γεν. Διοίκησις Δωδεκανήσου εν τη μερίμνη αυτής όπως ενισχυθώσιν οι άποροι της πόλεώς μας κατά τας Αγίας ημέρας των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, συνέστησαν Επιτροπήν Εράνου υπό την προεδρίαν της Α.Σ. του Μητροπολίτου κ. Σπυρίδωνος δια την συλλογήν εισφορών υπέρ αυτών όστις και απηύθυνε ήδη προσωπικάς εγκυκλίους προς τούτο.

Ποιούμεθα θερμοτάτην έκκλησιν άπαντα τα μέλη του καθ’ ημάς επιμελητηρίου, όπως μη παραλείψωσι να εκδηλώσωσιν επί τη ευκαιρία ταύτη την φιλανθρωπικήν και χριστιανικήν αυτών αλληλεγγύην, συμβάλλοντες έκαστον κατά το δυνατόν εις την ανακούφησιν εκείνων τους οποίους δεν ηυνόηεν η τύχη εις την ζωήν, ίνα μη αισθανθώσιν ούτοι την πικρίαν της απομονώσεως, της αδιαφορίας και του εγωισμού των άλλων, αλλά δυνηθώσι να συμμετάσχωσιν εις την κοινήν χαράν και ευτυχίαν του εορτασμού των μεγάλων αυτών επί θύραις χριστιανικών εορτών.

Ας σπεύσωμεν όθεν άπαντες να προσφέρωμεν το κατά δύναμιν με την απόλυτον βεβαιότητα ότι η Θεία Πρόνοια θέλει ανταμοίψη την ιεράν ταύτην πράξιν μας.
Ο αντιπρόεδρος
Φιλ. Ιωαννίδης
Εν Ρόδω τη 17-12-1954

ΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΙ ΤΗΣ Ε.Τ.Α.Δ.
Πληροφορούμεθα ότι με την λήξιν του τρέχοντος έτους τερματίζεται και η θητεία του Διοικ. Συμβουλίου της φιλοπροόδου Ενώσεως δια την Τουριστικήν ανάπτυξιν της Δωδεκανήσου γνωστής υπό την επωνυμίαν ΕΤΑΔ. Τοιουτοτρόπως αι νέαι αρχαιρεσίαι διά την ανάδειξιν νέου Προεδρείου προβλέπεται ότι θα λάβουν χώραν κατά τας αρχάς του δευτέρου 15/θημέρου του προσεχούς Ιανουαρίου υπό της Γενικής Συνελεύσεως των μελών της ΕΤΑΔ τα οποία θα πρέπη να έχουν τακτοποιήση προηγουμένως τας συνδρομάς των προς το Ταμείον της Ενώσεως το αργότερον μέχρι της 15ης Ιανουαρίου.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΙΣ
Υπό της Υπηρεσίας Τροχαίας Ρόδου υπεβλήθη μήνυσις κατά των Τενζή Ιξάν και Φωτίου Μπακίρη, διότι οδηγοί τυγχάνοντες ο μεν πρώτος του υπ’ αρ. Δ.Χ.Ρ.-337, ο δε δεύτερος του υπ’ αριθ. Δ.Χ.Ρ. 339 λεωφορείων του ΡΟΔΑ, εξετέλεσαν δρομολόγια εν τη αστική περιοχή της πόλεως, με αδικαιολόγητον βραδύτητα 20 λεπτών της ώρας.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΝ Ο κ. ΖΑΝΝΗΣ
Διά του χθεσινού αεροπλάνου της γραμμής αφίχθη ο βουλευτής κ. Ζαννής, ο οποίος και θα παραμείνη επί μερικάς ημέρας εις την πόλιν μας. Κατά την διάρκεια της εδώ παραμονής του ο κ. Ζαννής θα δέχεται τους ασθενείς και τους πολιτικούς φίλους εις το εν τη Νέα Αγορά Πολιτικόν του Γραφείον.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου