Για επιστροφή του ΔΗΦΟΔΩ ετοιμάζονται οι επιχειρηματίες

Για επιστροφή του ΔΗΦΟΔΩ  ετοιμάζονται οι επιχειρηματίες

Για επιστροφή του ΔΗΦΟΔΩ ετοιμάζονται οι επιχειρηματίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1234 ΦΟΡΕΣ

Είναι εφικτή η επιστροφή των χρημάτων που πληρώθηκαν για το ΔΗΦΟΔΩ από τις εταιρίες οι οποίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη μετά την απόφαση του ΣΤΕ και κατά πόσο αυτή η απόφαση αποτελεί δεδικασμένο και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες;

Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που προκύπτουν και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την παραπέρα εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς αν ισχύσει ένα από τα δύο ή και τα δύο τότε πολλά θα αλλάξουν στα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Πάντως ο δικηγόρος της κοινοπραξίας των πέντε εταιριών που κατασκεύασαν το νοσοκομείο της Ρόδου και προσέφυγαν στο ΣΤΕ ο οποίος συνεργάστηκε για την υπόθεση με το δικηγορικό γραφείο του κ. Ρόβλια στην Αθήνα κ. Μιχάλης Τεχνίτης, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα και απάντησε λέγοντας ότι, θα μελετηθεί διεξοδικά η απόφαση και το νομικό πλαίσιο που υπάρχει για το αν μπορεί να εφαρμοστούν τα παραπάνω.

Πάντως το ποσό που εκτιμάται ότι πλήρωσαν οι εντολείς του δηλαδή οι πέντε κατασκευαστικές εταιρίες πλησιάζει σήμερα μαζί με τους τόκους τις 400.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών και μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν οι εταιρίες κατέβαλαν ποσό που ανήλθε σε 100 εκατομμύρια δραχμές τότε.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι αντιμετώπισαν διάφορες δυσκολίες στις συναλλαγές τους αλλά και σε άλλες δραστηριότητες καταβάλλοντας αναγκαστικά πολύ μεγάλα ποσά καθώς η μη πληρωμή του ΔΗΦΟΔΩ θα τους δημιουργούσε μεγάλα εμπόδια.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στη νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε, υπογράμμισε ότι οι δικηγόροι εστίασαν από την αρχή στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του φόρου, καθώς και στο ότι αυτός είχε επιβληθεί σε ορισμένη κατηγορία φορολογουμένων.

Η υπόθεση ξεκίνησε από το 1996 όπως τόνισε, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι νομικοί κύκλοι της Αθήνας ήταν από καιρό αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη