Απάντηση της ΔΕΥΑΡ στην Εθνική Τραπέζα για την δέσμευση των λογαριασμών

Απάντηση της ΔΕΥΑΡ στην Εθνική Τραπέζα για την δέσμευση των λογαριασμών

Απάντηση της ΔΕΥΑΡ στην Εθνική Τραπέζα για την δέσμευση των λογαριασμών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 490 ΦΟΡΕΣ

Αναλυτικά τα όσα υποστηρίζει η Δημοτική Επιχείρηση

Σε απάντηση του δημοσιεύματος, στο οποίο αναγράφεται επιστολή της Εθνικής Τράπεζας, που με έκπληξη, είδαμε να δημοσιεύεται σε τοπική εφημερίδα, γίνεται προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών της.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
1. Η Τράπεζα γνώριζε από τις 8 Δεκεμβρίου του 2014, με κοινοποίηση που της έγινε νόμιμα με δικαστικό επιμελητή, ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είχε αναστείλει την ισχύ των έννομων συνεπειών των δύο αποφάσεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, δυνάμει των οποίων οι εργαζόμενοι προέβησαν στη δέσμευση των χρημάτων για ποσό 1.390.000, από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ.

2. Στα πλαίσια της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών δεν ειδοποίησε την ΔΕΥΑΡ να παρέμβει, όπως προβλέπεται στο νόμο κατά την διαδικασία συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που η ίδια η Τράπεζα κατέθεσε κατά των εργαζομένων, όταν με νέα τους ενέργεια στις 14 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν την απόδοση των χρημάτων.

Το ίδιο έπραξε και σε προγενέστερο χρόνο όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ με αίτησή τους ζήτησαν από τα αρμόδια δικαστήρια να υποχρεωθεί η Τράπεζα να τους αποδώσει τα χρήματα. Αποκρύπτει δε η Τράπεζα, ότι κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων τον ................ 2014 ούτε καν παραστάθηκε, αλλά ούτε κοινοποίησε το σχετικό δικόγραφο στη ΔΕΥΑΡ.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε δικόγραφο που η ίδια η Τράπεζα έχει καταθέσει. Με τον τρόπο αυτό στέρησε από την ΔΕΥΑΡ, - που σημειωτέον είναι πελάτης της με ετήσιο κύκλο εργασιών ανερχόμενο στα 20.000.000 € περίπου - το νόμιμο δικαίωμά της να παραστεί στα αρμόδια Δικαστήρια κατά τη συζήτηση των υποθέσεων αυτών, που την αφορούσαν άμεσα και να προασπιστεί των συμφερόντων της.

Αντίθετα την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2014, η Εθνική Τράπεζα όταν πλέον μας γνώρισε προφορικά και ανεπίσημα, ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά της περί χορήγησης προσωρινής διαταγής, που θα παρεμπόδιζε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ από την κατάσχεση των χρημάτων, μολονότι η ΔΕΥΑΡ αυθημερόν κατέθεσε αίτηση αναστολής, με αίτημα χορήγησης προσωρινής αναστολής, το οποίο θα συζητείτο την επόμενη ημέρα Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, η Τράπεζα, την ώρα που η Επιχείρηση συζητούσε την υπόθεση, αυτή είχε ήδη αποδώσει τα χρήματα στους εργαζόμενους και πάλι χωρίς να μας ειδοποιήσει. Την επιστολή που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα την παραλάβαμε την Πέμπτη (22-1-2015) μετά τις 14:30.

Εν κατακλείδι, επειδή από τα παραπάνω αναφερόμενα προκύπτει ότι η Εθνική Τράπεζα με πράξεις και παραλείψεις της, ζημίωσε την Επιχείρηση ή κατ' ελάχιστον δεν "προστάτευσε" ένα καλό πελάτη της, και κατά συνέπεια η ΔΕΥΑΡ είναι υποχρεωμένη να προβεί σε κάθε προβλεπόμενη από το νόμο ενέργεια, προκειμένου να προστατεύσει τα την ομαλή λειτουργία της και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους καταναλωτές.

Τέλος, σχετικά με την απαίτηση των εργαζομένων που κατέσχεσαν τα χρήματα θα πρέπει να ειπωθεί ότι αυτά δεν αποτελούν δεδουλευμένα τους, αλλά επίδομα το οποίο λάμβαναν οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα, στον οποίο δεν υπάγεται η ΔΕΥΑΡ και για το οποίο ο Άρειος Πάγος έχει ήδη από το 2011 αποφανθεί ότι δεν δικαιούνται οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ και εν γένει των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ
Δημήτριος Ν. ΤΣΙΚΚΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη