Τυπικά υπάρχει το Ιατρείο Γενναδίου!

Τυπικά υπάρχει το Ιατρείο Γενναδίου!

Τυπικά υπάρχει το Ιατρείο Γενναδίου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 792 ΦΟΡΕΣ

Μόνο στα… χαρτιά αναγνωρίζεται για μια ακόμη φορά ως Πολυδύναμο το Περιφερειακό Ιατρείο Νότιας Ρόδου που εδρεύει στο Γεννάδι, το οποίο θεωρητικά θα έπρεπε να καλύπτει υγειονομικά τα δέκα χωριά της μεγαλύτερης σε έκταση Δημοτικής Ενότητας του νησιού και μιας εκ των πιο απομακρυσμένων από την πόλη της Ρόδου.

Και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ευτύχημα ότι δεν έχουμε θρηνήσει τελευταία ανθρώπινες ζωές στην περιοχή, κάτι που επαφίεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και των εθελοντών νοσηλευτών του ιατρείου, αλλά και στην… τύχη.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη τους ότι το προηγούμενο διάστημα έφυγε από τη ζωή συμπολίτισσά μας που διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, λόγω έλλειψης οξυγόνου, όπως είχε καταγγελθεί. Μάλιστα κάθε φορά αναγκάζονται να γίνουν… επαίτες για ζητήματα υγείας, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν είχαν να αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα.

Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το ασθενοφόρο δεν είχε ασφάλεια, ή λόγω της έλλειψης καυσίμων για να κινηθεί. Παρ’ όλα αυτά με το έναν ή τον άλλο τρόπο όλα αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν, όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σαν την… Λερναία Ύδρα.

Αυτή τη φορά το πρόβλημα συνίσταται στο γεγονός ότι εδώ και καιρό δεν υπάρχει διασώστης για να στελεχώσει το ασθενοφόρο του εδρεύει στο Γεννάδι. Μάλιστα μέχρι τώρα, σε έκτακτες περιπτώσεις και για να σωθούν ζωές, δινόταν λύση μέσω του εφημερεύοντα γιατρού που εκτελούσε και χρέη πληρώματος του ασθενοφόρου.

Παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην οποία πλέον ανήκει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με κατ’ επείγον έγγραφό της έχει ζητήσει να ακινητοποιηθεί το ασθενοφόρο και να μην γίνονται καθόλου διακομιδές ασθενών, με αυτό τον τρόπο, έως ότου μπορέσει να προσληφθεί και πάλι μέσω προκήρυξης διασώστης, κάτι που προφανώς οξύνει περισσότερο το πρόβλημα.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο, εφόσον προκύψει έκτακτο περιστατικό στη Νότια Ρόδο, η περιοχή εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, αν υπάρχει εκεί διαθέσιμο ασθενοφόρο, ή σε διαφορετική περίπτωση από το νοσοκομείο της Ρόδου.

Γι’ αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού με αυτό τον τρόπο μπορούν να χαθούν πολύτιμα λεπτά για έναν ασθενή που βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

Όμως το ζήτημα που θέτουν οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής επιτακτικά δεν εξαντλείται μόνο στην ακινητοποίηση του ασθενοφόρου, αφού αρκετές ημέρες τον μήνα το Ιατρείο παραμένει εντελώς κλειστό και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε τα τακτικά περιστατικά.

Όπως για παράδειγμα προχθές, αφού δεν επαρκούν οι μόλις δύο διορισμένοι γιατροί στο Πολυδύναμη Ιατρείο, όταν μάλιστα οι συγκεκριμένοι είναι επιφορτισμένοι με εφημερίες και στο Ιατρείο της Τήλου!

Το τελευταίο διάστημα έγινε προσπάθεια μέσω της παρουσίας και ενός τρίτου (ειδικευόμενου) γιατρού να λυθεί το πρόβλημα, όμως γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για… μπαλωματική λύση.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη