Quo Vadis Αρχάγγελος

Quo Vadis Αρχάγγελος

Quo Vadis Αρχάγγελος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 903 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Δρ. Αναστάσιος Πλατής
Ψυχίατρος


Η Τοπική διοίκηση της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου, τα τελευταία χρόνια κατέχει τα σκήπτρα των πολιτικών αντιπαραθέσεων, ταλαιπωρεί και στιγματίζει τη λειτουργία της πολιτείας , καθιστά πρώτο θύμα τη δημοκρατία και επιφέρει την παρακμή της κοινωνίας, η οποία δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια, το σεβασμό του καθήκοντος και τα συναισθήματα της ευθύνης. Η αιτία αυτής της κακοδιοίκησης είναι η αναπαραγωγή ηθών και αντιλήψεων που χαρακτηρίζουν μια «ιδιοτελή κοινωνία», περικλείουσα άτομα ή ενώσεις ατόμων, τα οποία δρουν μόνο για λογαριασμό τους και συνεπώς, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους ανάγκες και προσωπικά τους συμφέροντα, θέτουν σε δεύτερη μοίρα ή αδιαφορούν εντελώς για την κοινωνία ή το συλλογικό συμφέρον.

Η νοοτροπία αυτή της εμπιστοσύνης «στα δικά μας παιδιά», είναι ο προτιμητέος χρωματισμός της πολιτικής στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου.
Η νεοελληνική αυτοδιοίκηση του Αρχαγγέλου αντιμετωπίζει, αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, μεγάλα προβλήματα τα οποία δημιουργούν έκπτωση μνήμης : ξεχνάει την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Ξεχνάει τη φύση, το τοπίο, τον πολιτισμό και την παράδοση που διαθέτει η Κοινοτική Ενότητα.
Ξεχνάει τα μεγάλα προβλήματα του κυκλοφοριακού τα οποία επιδρούν αρνητικά όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού και προπάντων ελλοχεύουν μεγάλους κίνδυνους για τους δημότες μας: απουσία πεζοδρομίων-χώρων στάθμευσης, καρεκλοτραπεζοδρόμια, διπλή και τριπλή στάθμευση, ηχορύπανση, απουσία χώρων παιδικής χαράς, συνακόλουθα προβλήματα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, δεν παρέχεται καμία προστασία και βοήθεια προς τους νέους για τον ελεύθερό τους χρόνο σε μια περίοδο που βασιλεύει η οικογενειακή και σχολική κρίση. Ταυτόχρονα δε, δεν εφαρμόζεται κανένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα της τρίτης ηλικίας, όπως τα ανοϊκα σύνδρομα( Alzheimer κ.λ.π).
Σθεναρά διατηρούνται ανά τα χρόνια και βαθαίνουν σε βαρύτητα τα φλέγοντα ζητήματα μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα κάθε λογής απορρίμματα, ρύπανσης της θάλασσας, δυσοσμίας φρεατίων και ποταμών καθώς και επιβάρυνσης του υπεδάφους από τα οικιακά λήμματα. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία οριοθέτηση-διευθέτηση ρεμάτων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ενώ προβάλλεται σημαντική η ανάγκη προμήθειας και αντικατάστασης κάδων απορριμάτων. Τέλος, η υποβάθμισης της περιοχής των Στεγνών από την ανεξέλεγκτη δόμηση είναι χαρακτηριστική της υπάρχουσας αδιαφορίας.

Γι αυτό λοιπόν, «η κοινωνία των πολιτών» που δραστηριοποιείται για την ικανοποίηση συλλογικών αναγκών και συλλογικών συμφερόντων της κοινωνίας, προτείνει μία λαϊκή συνέλευση με την παρουσία όλων των φορέων της Ενότητάς μας και όλων των πολιτικών εμπλεκομένων για ένα εποικοδομητικό διάλογο και δρομολόγηση λύσεων των ανωτέρω αναφερθέντων χρόνιων προβλημάτων. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Η ευκαιρία λοιπόν είναι μπροστά σας .
Το τωρινό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να διατηρηθεί και να συνεχιστεί ως έχει.
Ο μηδενισμός, όμως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τίποτα όσο σάπιο κι αν είναι.
Ας γεμίσουμε λοιπόν το κενό με θετικά νοήματα αξιών και ιδανικών.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου