Φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινή κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδος

Φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινή κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδος

Φωτογραφίες και βίντεο από την σημερινή κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1037 ΦΟΡΕΣ

Το πρόγραμμα των αυριανών εκδηλώσεων στη Ρόδο, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου

Στη Ρόδο αναμενόταν πριν από λίγο ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος όπως είναι γνωστό θα παρακολουθήσει αύριο τις εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση.

Τον κ. Καμμένο που συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο τον αρχηγό ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη και τον αρχηγό ΓΕΝ Ευάγγελο Αποστολάκη, επρόκειτο να υποδεχτεί στο αεροδρόμιο Μαριτσών ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν αμέσως με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας για τη Μεγίστη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε μονάδες και φυλάκια του Καστελορίζου της Ρω και της Στρογγύλης.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν και οι εκδηλώσεις στα σχολεία για τον εορτασμό της επετείου της ενσωμάτωσης καθώς επίσης και οι καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, και σε άλλα μνημεία.



Το αυριανό πρόγραμμα εορτασμού της 67ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

Ώρα 08:00π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:15π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 10:10π.μ..

Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφώνηση πανηγυρικού από την φιλόλογο του Γυμνασίου Καλυθιών Ρόδου Διδάκτορα Λογοτεχνίας κ. Στέλλα Π. Βουτσά.

11:00π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων, «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, των δημοτικών σχολείων, λυκείων, τεχνικών σχολών.

Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο κος Μαντικός Νικόλαος, ΚΦΑ ,Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι : κ. Παπαγεωργίου Αντώνης- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Μιχαλάκης Γεώργιος- ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Κατσαρέλη Ελευθερία – ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής.

12:00-12:30 π.μ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ από πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας κατά μήκος του δρόμου από τον Ευαγγελισμό έως το Εθνικό Θέατρο.

Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.

Ώρα 18:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤ.

Ώρα 19:30 μ.μ. -Δημοτικό Θέατρο: Επετειακή εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα που αναφέρονατι στην Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα από τις θεατρικές ομάδες του Συλλόγου Συμαίων Ρόδου «Ο Γλαύκος» και του σχολείου ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Συνδιοργάνωση Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Τελετάρχες της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζονται οι κ.κ. Φαίδρα Σπανού και Ολυμπία Δημοπούλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ώρα 11:00 π.μ. Επετειακή προβολή του ντοκιμαντέρ « Η Κάρπαθος από τα αρχαία χρόνια έως την ένωση με την Ελλάδα», στο Δημοτικό Θέατρο. Θα προηγηθούν σύντομες ιστορικές αναφορές. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου και ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων Αθηνών. Συνδιοργάνωση Δ.Ο.ΠΑ.Ρ.

Δείτε φωτογραφίες για από την σημερινή κατάθεση στεφάνων στον βωμό της πατρίδας:






Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη