STOP από τον επίτροπο στη σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

STOP από τον επίτροπο στη σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

STOP από τον επίτροπο στη σύμβαση για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Διότι χρειάζεται πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία

Ξαφνική εμπλοκή με τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ φαίνεται ότι σημειώθηκε, καθώς χτες έγινε γνωστό ότι ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου δεν ενέκρινε τη σύμβαση που υπεγράφη με την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, για δράσεις της εταιρίας τη θερινή σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύναψή της, ύψους 300.000 ευρώ ανάμεσα στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και την εταιρία αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο σε προηγούμενη συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» για να εγκριθεί η σύμβαση η οποία προβλέπει δράσεις πολιτικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης θα πρέπει να υπάρχει πιστοποίηση της εταιρίας από την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα, η λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να… βρίσκεται στον αέρα λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν την απασχόλησή τους οι περίπου 70 εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, το οποίο στις αρχές Μαρτίου, είχε απαντήσει ότι θα μπορούσε να γίνει μία… δίωρη ενημέρωση των εργαζομένων από την πυροσβεστική υπηρεσία Ρόδου.

Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν καλύπτει το κενό καθώς την πιστοποίηση πρέπει να λάβει η εταιρία.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε, περιπλέκει τα πράγματα καθώς αν δεν τηρηθούν οι νόμοι, δεν μπορεί να εγκριθεί η σύμβαση μέσω της οποίας θα μπορούν οι εργαζόμενοι να πληρώνονται.

Το θέμα εξετάστηκε χτες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο πρόεδρός της εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αγαπητός Πάλλας, εκπρόσωποι των εργαζομένων, υπηρεσιακοί παράγοντες και νομικοί.

Αργά το μεσημέρι ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος και ως νομικός θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, και να λειτουργήσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ απρόσκοπτα.

Πάντως ο κ. Χατζηδιάκος σκοπεύει να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα μαζί με τον κ. Πάλλα και με τη συμβολή των βουλευτών του νομού να συναντήσει τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος για να ζητήσει την παρέμβασή του.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση που έγινε χτες αργά το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα πρέπει να συντάξει και… τεχνική έκθεση την οποία θα καταθέσει στην Πυροσβεστική ακαδημία.

Η έκθεση αυτή θα πρέπει να αποτυπώνει την περιουσία της εταιρίας σε κινητά, ακίνητα και εγκαταστάσεις και φυσικά να περιλαμβάνει και το προσωπικό της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία άλλη λύση για να εγκριθεί η σύμβαση είναι να αφαιρεθεί από το αντικείμενό της η πολιτική προστασία και η δασοπυρόσβεση κάτι που θα σημάνει αυτόματα ότι δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε κατάσβεση πυρκαγιάς, και θα περιοριστεί έτσι σε μόνο σε καθαρισμούς.

Για το θέμα η δημοτική αρχή θα ενημερώσει και τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος επιστρέφει σήμερα στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη