Σαντορινιός: δεν μπορώ να υπερασπιστώ τη φοροκλοπή

Σαντορινιός: δεν μπορώ να  υπερασπιστώ τη φοροκλοπή

Σαντορινιός: δεν μπορώ να υπερασπιστώ τη φοροκλοπή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Ως αντιστάθμισμα αυτού που ζητούσαν οι δανειστές για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, είναι αυτό που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση για υποχρεωτική χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας στα μεγάλα νησιά, τονίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Μπορώ να υπερασπιστώ το να μην καταργηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, δεν μπορώ να υπερασπιστώ τη φοροκλοπή!», λέει, χαρακτηριστικά, ο βουλευτής και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην περιοχή μας η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, δήλωσε:

«Η χρήση της χρεωστικής κάρτας, είναι αντιστάθμισμα σε αυτό που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση και που διεκδικούν αυτή τη στιγμή οι Ευρωπαίοι, την κατάργηση του ειδικού συντελεστή στα νησιά, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, γιατί πρέπει να λέγονται αλήθειες.
Αυτοί που μας ζητάνε σήμερα να υπογράψουμε τη σύμβαση και να υπερβούμε τις κόκκινες γραμμές μας, είναι αυτοί που ζητάνε σήμερα την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ, το μεγαλύτερο πλήγμα στις συντάξεις, το μεγαλύτερο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Σαντορινιός, το αντιστάθμισμα σε αυτό είναι η πρόταση που έχει γίνει: Η χρήση της πιστωτικής κάρτας και του πλαστικού χρήματος συνολικά, για ποσά μεγαλύτερα των 50 ευρώ ή 70 ευρώ, το οποίο είναι ένα μέτρο ενάντια στη φοροδιαφυγή, ή, μάλλον, ενάντια στη φοροκλοπή.

Υπέγραψε τροπολογία
Τέλος, ο κ. Σαντορινιός υπέγραψε την τροπολογία για την απελευθέρωση των προσλήψεων στις σε υπηρεσίες των Δήμων ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως είναι η ΔΕΥΑΡ, αλλά και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου και αναμένεται να γίνει δεκτή.
Πρόκειται για τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου και θα αφορά προσλήψεις όχι μόνο εποχικού χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη