Ετοιμάζονται να παραιτηθούν οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων του Αταβύρου

Ετοιμάζονται να παραιτηθούν οι πρόεδροι  των δημοτικών κοινοτήτων του Αταβύρου

Ετοιμάζονται να παραιτηθούν οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων του Αταβύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Λόγω της κατάστασης του Κέντρου Υγείας Έμπωνας

Δυναμικές κινητοποιήσεις φαίνεται πως ετοιμάζουν κάποιοι από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων στη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου και όχι μόνο, τα χωριά των οποίων εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Έμπωνα.


Μάλιστα σκέφτονται ακόμη και να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αφού με τα θέματα της υγείας δεν πρέπει να παίζει κανείς…
Αφορμή αποτέλεσε ένα βίωμα που είχε προ ημερών ο πρόεδρος της Κοινότητας της Μονολίθου κ. Διαμαντής Κονισσής, όταν ο γιος του αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και αναγκάστηκε να τον πάει στο Κ.Υ. Έμπωνα.


Εκεί η γιατρός που εφημέρευε έκρινε ότι θα έπρεπε να διακομισθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Το ασθενοφόρο για μια ακόμη φορά, χρειάστηκε μία ώρα και ένα τέταρτο για να φτάσει στον Έμπωνα και άλλο τόσο για να επιστρέψει πίσω, αφού το νησί έχει μείνει πλέον με δύο οχήματα που σταθμεύουν στην πόλη και ένα ακόμη στον Αρχάγγελο.
Αφού όμως το ασθενοφόρο έφτασε στον Έμπωνα για να παραλάβει τον ασθενή, εκεί εκτυλίχθηκε ένα περιστατικό μπροστά στα έκπληκτα μάτια του πατέρα που αγωνιούσε για τη ζωή του παιδιού του.


Υπήρξε έντονη διαφωνία ανάμεσα στον οδηγό του ΕΚΑΒ και στη γιατρό, αφού θα έπρεπε να συνοδεύσει μέχρι την Ρόδο τον ασθενή, αλλά στη συνέχεια όφειλε να επιστρέψει πίσω άμεσα.
Τελικά με παρέμβαση του κ. Κονισσή, η γιατρός δέχθηκε να συνοδεύσει το ασθενοφόρο με το δικό της Ι.Χ., για να μπορέσει να επιστρέψει πίσω έγκαιρα και ο ίδιος της κάλυψε τα έξοδα για την βενζίνη της.


Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Μονολίθου και πατέρας του ασθενή, η γιατρός έπραξε το καθήκον της και την ευχαριστεί γι’ αυτό, όμως εν έτει 2015 δεν είναι δυνατόν να μην έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι ακόμη και για τις βασικές συνθήκες περίθαλψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.


Ο κ. Κονισσής μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που γίνεται μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού, αφού η πρώτη ήταν όταν αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας εργαζόμενη στο κατάστημα που διατηρεί στη Μονόλιθο. Γι’ αυτό μάλιστα έχει έρθει ήδη σε επαφή και με τους υπόλοιπους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, ώστε να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού θεωρούν ότι το «ποτήρι της οργής» έχει ξεχειλίσει.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη