Μεγάλη ζημιά από την παρατεταμένη αβεβαιότητα

Μεγάλη ζημιά από την παρατεταμένη αβεβαιότητα

Μεγάλη ζημιά από την παρατεταμένη αβεβαιότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 460 ΦΟΡΕΣ

Παρατεταμένη περίοδος ανησυχίας και αβεβαιότητας που προξενεί μεγάλη ζημιά στα συμβόλαια του 2016, είναι το χαρακτηριστικό που συνθέτει την εικόνα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Η υπογραφή συμβολαίων για την επόμενη τουριστική περίοδο έχει παγώσει και η χώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός ανταγωνισμού αφού θεωρείται πλέον ότι έχει χάσει το παιχνίδι.

Αλλά και η παρούσα κατάσταση είναι απογοητευτική αφού τουριστική κίνηση και έσοδα έχουν κατρακυλήσει με αποτέλεσμα τη μεγάλη απογοήτευση των επιχειρηματιών που βλέπουν τη φετινή κίνηση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ρ» ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ξενοδόχοι με τους οποίους είχε συνάντηση του εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, αφού η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια προκάλεσε μεγάλη ζημιά στις κρατήσεις.

«Παρατηρώ το εξής από τη μία βλέπω έναν πρωθυπουργό ο οποίος εμφανίζεται αραιά και που κάνει δηλώσεις καθησυχαστικές αλλά είναι εμφανέστατο ότι δεν μπορεί να διοικήσει το εσωτερικό του κόμματός του.

Γιατί αν το έχει καταφέρει η συμφωνία θα είχε επιτευχθεί. Επίσης η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στον πακτωλό των υποσχέσεων που είχε δώσει στο λαό και βλέπει ότι αυτές ήταν ανεδαφικές και ψεύτικες και θα είναι εκτεθειμένη απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία και η ελπίδα θα γίνει απογοήτευση.

Αμφιβάλλω αν γίνονται ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Κανένας δε ξέρει το περιεχόμενό τους μόνο διαρροές και το χειρότερο είναι ότι για την περιοχή τη δικιά μας, πληροφορούμαι ότι ο Μάιος κλείνει με 40% μείωση των αφίξεων και ο Ιούνιος δείχνει να ξεκινά με μείωση 15% των αφίξεων και εισπρακτικά μειωμένος σε σχέση με πέρσι 30%» δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε «αυτά τα στοιχεία μου τα έδωσαν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι με τους οποίους συνομίλησα. Η ρευστή πολιτική κατάσταση επηρεάζει το αναπτυξιακό περιβάλλον που μέσα σε αυτό εντάσσεται και ο τουρισμός.

Από την άλλη ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο που λέγεται ΕΣΠΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Τα υπουργεία πάνε με αργούς ρυθμούς παρά την προσπάθεια που κάνουμε εμείς ως περιφέρεια να πάμε πιο γρήγορα».

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009