Δυσκολεύεται ο δήμος και στην προμήθεια ανταλλακτικών

Δυσκολεύεται ο δήμος και στην προμήθεια ανταλλακτικών

Δυσκολεύεται ο δήμος και στην προμήθεια ανταλλακτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

ΠΑΛΛΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΥΑΡ

Σε τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς του αλλά και παρεμβάσεις του, αναφέρθηκε, χθες, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ρόδου, κ. Αγαπητός Πάλλας.

Καταρχήν, είχε μία συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού και τον αρμόδιο εντεταλμένο σύμβουλο, κ. Σταυρή με αντικείμενο την καταγραφή των προβλημάτων που έχουν τα μηχανήματα, για να μπορέσουν να κάνουν κάποιες παρεμβάσεις. Όπως είπε, απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει μία μεγάλη δυσκολία στην προμήθεια ανταλλακτικών.
Ο ίδιος, χθες, είχε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς έχουν εκπονήσει μία μελέτη για μίσθωση μηχανημάτων ώστε να μπορέσει ο Δήμος να συμπράξει με ιδιώτες και να προχωρήσουν σε συντήρηση και του δασικού και του αγροτικού οδικού δικτύου, για την πυροπροστασία, κάτι που ευελπιστεί ότι θα προχωρήσει γρήγορα.

Όσο αφορά στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, χθες μίλησε με έναν αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντας της Περιφέρειας, που τον ενημέρωσε ότι πήρε την προγραμματική σύμβαση ο Επίτροπος στη Σύρο και ευελπιστεί ότι όλα θα πάνε καλά.

Μάλιστα, αύριο, Παρασκευή, έχουν καλέσει την ΠΥΡ για μία δίωρη εκπαίδευση στην Ελεούσα και ευχαρίστησε τον Διοικητή γι’ αυτό. Αν όλα πάνε καλά και ο Επίτροπος εγκρίνει την π.σ., από τη Δευτέρα θα συνεργαστούν με την Περιφέρεια ώστε να ξεκινήσουν με τον καθαρισμό των νησίδων.
Στη συνέχεια, όπως είπε, θα πρέπει και ο Δήμος να κάνει τουλάχιστον μία δίμηνη π.σ. με την Εταιρία για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν την ανεργία τους.

Για τη ΔΕΥΑΡ
Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΡ ειδικά στην Κάμειρο, εξήγησε ότι πριν δέκα ημέρες άρχισαν να παραλαμβάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΡ, τουλάχιστον στη δ.κ. Καμείρου και όταν τα είδαν οι δημότες διαπίστωσαν ότι το 70% των λογαριασμών ήταν πάρα πολύ χαμηλοί αφού δεν είχαν γίνει μετρήσεις και το 30% υπερβολικοί.

Το περασμένο Σάββατο κάλεσαν τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ και συνεδρίασαν με πρώτο θέμα αυτό και, όπως είπε, έγινε μία πάρα πολύ καλή συζήτηση, αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. «Δεν έχει καμία ευθύνη ο δημότης όταν για δύο χρόνια δεν παραλαμβάνει τιμολόγιο και στη συνέχεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί», είπε ο κ. Πάλλας και ανέφερε το παράδειγμα που δημοσίευσε η «Ρ» για την οικία στα Καλαβάρδα που ήρθε λογαριασμός 7.500 ευρώ.


Άρα, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος στις προηγούμενες ενδείξεις και να του χρεώσουν βάσει των όσων πλήρωνε τα τελευταία χρόνια, είπε.
Τέλος, τη συνεδρίαση απασχόλησε και η στελέχωση των δ.κ. Καμείρου-Αταβύρου και Νότιας Ρόδου με διοικητικό προσωπικό της ΔΕΥΑΡ για να μπορεί ο δημότης να ενημερώνεται ενώ θα πρέπει και η ΔΕΥΑΡ να επεκταθεί σε όλο το νησί, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Νέο τροχαίο ατύχημα στην πόλη της Ρόδου

Ρεπορτάζ Ροδίτη δημοσιογράφου εντάχθηκε στην Τράπεζα Θεμάτων του υπ. Παιδείας για τη Γλώσσα

Μεταναστευτικό: Μείωση άνω του 50% στους διαμένοντες στις 5 δομές του Ανατολικού Αιγαίου στο 4μηνο

Γιάννης Παππάς: «Μπαίνουμε δυστυχώς σε ελέγχους για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στις επιχειρήσεις»

Σημαντική δωρεά του Ομίλου Inner Wheel Ρόδου στην Καρδιολογική Κλινική του Περιφερειακού Νοσοκομείου Ρόδου με την καθοριστική συμβολή του Ομίλου Mitsis

«Κρασί από τα χείλη σου»

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ 13 Μαΐου στη Ρόδο για ενημέρωση εργαζομένων

Οι εργαστηριακοί γιατροί περιγράφουν το οικονομικό τους αδιέξοδο