Φόβος για μαζικές ακυρώσεις στον τουρισμό

Φόβος για μαζικές  ακυρώσεις στον τουρισμό

Φόβος για μαζικές ακυρώσεις στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 181 ΦΟΡΕΣ

Καθοριστική για την πορεία της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου χαρακτηρίζουν αυτήν την εβδομάδα οι φορείς του τουρισμού, αφού πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος μαζικών ακυρώσεων έπειτα από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων και την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Ηδη τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν μεμονωμένες ακυρώσεις κρατήσεων σε όλη τη χώρα, γεγονός που έχει εντείνει τον προβληματισμό των ξενοδόχων, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην τουριστική αγορά. «Υπάρχει έντονος ο φόβος μαζικών ακυρώσεων πλέον

Ηχρονιά τινάχτηκε στον αέρα! Προφανώς και θα υπάρξει θέμα με τους ταξιδιώτες που έχουν κανονίσει να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», σημειώνουν επιχειρηματίες του τουρισμού που βλέπουν τη μία μετά την άλλη τις ευρωπαϊκές χώρες να εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρα μας, προτρέποντάς τους να έχουν στη διάθεσή τους αρκετά χρήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους.

Δυσκολίες με τους προμηθευτές και τα καύσιμα
Μάλιστα, αρκετοί είναι οι ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα που ήδη μετρούν τις πρώτες απώλειες της σεζόν και αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τις πολιτικές εξελίξεις.

«Οι εξελίξεις στον τουρισμό έρχονται ώρα με την ώρα», υπογραμμίζει στο Enikonomia ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσσιος, επισημαίνοντας πως εκτός από το φόβο μαζικών ακυρώσεων οι ξενοδόχοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κωλύματα που δημιουργούνται με τις προμήθειες των προϊόντων.
«Προσπαθούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με τους προμηθευτές μας για να βγάλουμε την εβδομάδα», επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή, πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι τουρίστες έχουν ταξιδέψει οδικώς στη χώρα μας και δεν μπορούν να βρουν καύσιμα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι πρατηριούχοι οι οποίοι δεν δέχονται πληρωμή μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

«Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ο ανεφοδιασμός των τουριστών με καύσιμα. Είναι χρηματοοικονομικό το θέμα, αφού δεν έχουν μετρητά μαζί τους και αρκετοί πρατηριούχοι δεν δέχονται τις κάρτες», λέει ο Γρ. Τάσσιος.

Ακυρώσεις από την Τυνησία ...με προορισμό την Ισπανία
Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Τυνησία που στοίχισε την προηγούμενη εβδομάδα τη ζωή σε 39 τουρίστες έχει οδηγήσει μεγάλους tour operator στην ακύρωση των προγραμματισμένων ταξιδιών τους στη βόρειο Αφρική και στον εκ νέου προγραμματισμό των πτήσεών τους με προορισμό κάποιον άλλο μεσογειακό προορισμό.

Από την εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ωφεληθεί η Ελλάδα, ωστόσο, κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν επαληθεύεται, καθώς οι περισσότερες πτήσεις έχουν ανακατευθυνθεί με προορισμό την Ισπανία. «Εστω και τώρα θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε, αλλά οι πράκτορες κατευθύνουν τους τουρίστες σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, με κυριότερο την Ισπανία», συμπληρώνει ο Γρ. Τάσσιος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο