Ενα βροντερό διπλό ΟΧΙ την Κυριακή στις κάλπες

Ενα βροντερό διπλό ΟΧΙ την Κυριακή στις κάλπες

Ενα βροντερό διπλό ΟΧΙ την Κυριακή στις κάλπες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 167 ΦΟΡΕΣ

Για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. με το λαό στην εξουσία

Οι εργάτες και οι υπάλληλοι (δημόσιοι και ιδιωτικοί), οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες και οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες, γυναίκες και άντρες, να προσέλθουν την Κυριακή 5 του Ιούλη στις κάλπες απελευθερωμένοι από άγχη και συναισθηματισμούς, από κομματικές «δεσμεύσεις» και μικροϋπολογισμούς.

Ούτε ποιο ή ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση κρίνεται, ούτε η διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης ή η υποχωρητικότητα των δήθεν «εταίρων». Ούτε κρίνεται η παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.. Μακάρι να καλούσαν το λαό να κρίνει και να τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

Απαλλαγμένοι από ψεύτικα διλήμματα να δούμε τι κρύβεται πίσω από κούφιες ρητορείες, πίσω από την ανέξοδη κινδυνολογία που είναι άσχετη με τους πραγματικούς κινδύνους που απειλούν καθημερινά τη ζωή μας (την ανεργία, την φτώχεια, την ανέχεια).

Πίσω από το δήθεν «όχι στην πρόταση Ε.Ε.- ΕΚΤ-ΔΝΤ», που ζητά η τριαρχία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- Χρυσή Αυγή, κρύβεται ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ στην πρόταση με υπογραφή Τσίπρα που προβλέπει μείωση μισθών και συντάξεων: έμμεσα μέσω της αύξησης του ΦΠΑ και της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, με την αύξηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», με τη συρρίκνωση των δαπανών για υγεία, πρόνοια, παιδεία, αλλά και άμεσα με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με την αύξηση των κρατήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις για τον κλάδο υγείας και την επιβολή κρατήσεων 5% στις επικουρικές συντάξεις.

Και δεν προβλέπει μόνον αυτά η πρόταση της συγκυβέρνησης με υπογραφή Τσίπρα. Προβλέπει την διατήρηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη εφαρμογή των μνημονίων ένα και δύο, όπως προβλέπει και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ με ελάχιστες αποκλίσεις σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του κ. πρωθυπουργού στη συνέντευξη στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιούνη.

Θ’ αναρωτιέστε δικαιολογημένα, «τότε πού τα χαλάνε;» ή καλύτερα «πού δεν τα βρίσκουν;». Στη μοιρασιά δεν τα βρίσκουν. Στα 32 δις του επενδυτικού προγράμματος. Στα 32 δις που θα μοιραστούν στους ομίλους, στους βιομήχανους, στην πλουτοκρατία στο όνομα της «επανεκκίνησης της οικονομίας», σ’ αυτό δεν τα βρίσκουν. Ακόμη.

Αλλά και πίσω από το ΝΑΙ τις άλλης Αγίας Τριάδας (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ), δεν υπάρχει καμία αγωνία για το μέλλον της χώρας στην Ε.Ε καμία ανησυχία για το «ευρώ ή δραχμή». Η αγωνία για το δικό τους μέλλον κρύβεται. Προσδοκούν με το ΝΑΙ τη δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων τέτοιων που θα τους επαναφέρουν στην κυβερνητική εξουσία και μάλιστα δικαιωμένους για την καταστροφική για το λαό πολιτική τους.
Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι την Κυριακή 5 του Ιούλη μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα καταστροφικά τους σχέδια, μπορούμε να τα ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ρίχνοντας στην κάλπη το βροντερό διπλό ΟΧΙ του ΚΚΕ.

ΟΧΙ στο σχέδιο Ε.Ε.- ΔΝΤ- ΕΚΤ
ΟΧΙ στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ από την Ε.Ε. με το λαό στην εξουσία
Ακυρώστε με όποιον τρόπο μπορείτε τα σχέδιά τους αποδυναμώνοντας είτε το ΟΧΙ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- Χ.Α. είτε το ΝΑΙ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Να είναι τόσο πενιχρό, τόσο χλωμό είτε το ΟΧΙ τους είτε το ΝΑΙ τους που να μη μπορούν, να μη τολμούν να το αξιοποιήσουν.

Να αισθάνεσαι τόσο δυνατός το βράδυ της Κυριακής που να μπορείς τη Δευτέρα το πρωί να βγεις από το σπίτι σου δυο μέτρα πιο ψηλός, λεύτερος από τα δεσμά που θέλουν να σου επιβάλουν, ότι δήθεν εσύ αποφάσισες με την ψήφο σου, με το ναι ή το όχι σου για τα μέτρα που θα μας πάρουν από την επόμενη κιόλας μέρα.

Γιατί σ’ αυτό στοχεύουν και η συγκυβέρνηση με το δημοψήφισμα και οι άλλοι με το ναι. Να μας δέσουν χειροπόδαρα. Να μη τολμάμε όχι μόνο ν’ αντιδράσουμε, αλλά ούτε καν να σκεφτούμε ότι μας ρημάζουν με τις πολιτικές τους, γιατί δήθεν εμείς οι ίδιοι τους δώσαμε εντολή.

Ε λοιπόν, όχι! Τη Δευτέρα το πρωί να είμαστε έτοιμοι είτε με το ναι είτε με το όχι να διεκδικήσουμε το μισθό μας, τη σύνταξή μας, το κομπόδεμα, τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας, το αίμα μας. Μας ανήκουν και δε θα τους τα χαρίσουμε! Να είστε σίγουροι οι κομμουνιστές θα κάνουμε το παν να μην πεινάσει και να μη δυστυχήσει καμία λαϊκή οικογένεια, να μη μείνει χωρίς περίθαλψη κανένας ασθενής.

Του Λουκά Κωτσαδάμ, περιφερειακού σύμβουλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου»

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου