Φόβοι για πρόωρη λήξη της τουριστικής περιόδου

Φόβοι για πρόωρη λήξη  της τουριστικής περιόδου

Φόβοι για πρόωρη λήξη της τουριστικής περιόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 521 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείου

Φόβους για πρόωρη λήξη της τουριστικής περιόδου, εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.

Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες επικρατεί έντονη κινητικότητα σε ότι αφορά το τι θα πράξουν οι τουρ οπερέιτορς το προσεχές διάστημα, αφού επικρατεί φόβος και ανασφάλεια στους πελάτες τους που έκλεισαν διακοπές στο νησί.

Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή για να αποφασίσουν ανάλογα. Αν το αποτέλεσμα είναι ΟΧΙ τότε άμεσα από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν την αναπροσαρμογή των προγραμμάτων τους όχι μόνο προς τη Ρόδο αλλά και προς την Ελλάδα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Ρ» και ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου και διευθυντής της αλυσίδας ξενοδοχείων Atrium Γιώργος Ματσίγκος, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση των τ.ο. θα περιλαμβάνει μειώσεις πτήσεων ή ακύρωσή τους κατά περίπτωση.

Μάλιστα όπως δήλωσε σε συζητήσεις που είχε χτες μαζί τους διαπίστωσε ότι η ανησυχία τους είναι έκδηλη και ότι οι αποφάσεις τους θα ανακοινωθούν την επόμενη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία που είχε με τουριστικούς πράκτορες σε Ολλανδία, Ισραήλ και Σκανδιναβία ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στους επισκέπτες μας, και για το αν υπάρχει πανικός από την κατάσταση που επικρατεί.

Ο ίδιος απάντησε ότι υπάρχει ψυχραιμία, όμως δεν εκρυψε τους φόβους του για το γεγονός ότι οι κρατήσεις είναι λιγότερες από τις ακυρώσεις στα ξενοδοχεία.

Μάλιστα όπως ενημερώθηκε για τη πτήση στις 9 Ιουλίου από το Ισραήλ θα δρομολογηθεί μικρότερο αεροπλάνο των 120 θέσεων και όχι των 180 που αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Ένα άλλο ενδεικτικό της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι και το ότι ο Thomas Cook ανακοίνωσε χτες το αναμορφωμένο πρόγραμμά του λόγω των γεγονότων της Τυνησίας χωρίς να περιλαμβάνει μέσα σε αυτό πτήσεις για τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο