Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την παραλία της Αγίας Μαρίνας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την παραλία της Αγίας Μαρίνας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για την παραλία της Αγίας Μαρίνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1191 ΦΟΡΕΣ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες των υπηρεσιών του Δήμου για τις παρεμβάσεις που έγιναν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας αλλά και την υποβολή φακέλου με όλη την αλληλογραφία στην Εισαγγελία, προανήγγειλε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος, μετά από καταγγελία που έγινε αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το θέμα έθεσε, χθες, στο δ.σ. ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης, λέγοντας ότι ζήτησαν από την πρώτη ημέρα εξηγήσεις για το τι συμβαίνει εκεί αφού είδαν παρεμβάσεις και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο, με δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις έγιναν από φορέα στον οποίο ο Δήμος έχει παραχωρήσει τη χρήση και, όπως είπε, την έχει παραβιάσει κατάφωρα. Μάλιστα, ο κ. Υψηλάντης, πρότεινε να άρει την άδεια ο Δήμος στο φορέα αφού δεν γίνεται ένα δ.σ. να εκτίθεται στο σύνολό του.

Απαντώντας ο κ. Χατζηδιάκος επειδή, όπως είπε, η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και δέχθηκε κάποιες αιχμές ότι ο Δήμαρχος καλύπτει επιχειρηματία, καταρχήν θέλησε να ξεκαθαρίσει: «Ο Δήμαρχος δεν καλύπτει ούτε την ίδια τη μάνα του, αν χρειαστεί να εφαρμόσει το νόμο, το καθήκον του»!

Είπε, λοιπόν, ότι πληροφορήθηκε για την παρέμβαση και ότι μία εταιρεία με άδεια στην Αθήνα, πλειοδότησε για την άδεια.
Μάλιστα, στο σημείο αυτό, καταδίκασε τα έκτροπα, όπως είπε, που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του δ.σ. κατά τη διεξαγωγή των δημοπρασιών για τις παραλίες την περασμένη Τετάρτη.

Είπε, ακόμη, ότι, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο, τον κ. Κυριαζή, πήγε επιτόπου και είδε ότι έγινε παρέμβαση καθαρισμού της παραλίας, επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της ΚΥΔ, τον κ. Μπελντέκο, και ενημερώθηκε ότι έδωσε προφορική έγκριση στις υπηρεσίες του Δήμου να καθαρίσουν την παραλία.

Ανέφερε, ακόμη, ότι, την επόμενη εβδομάδα, στις 13 Ιουλίου, ακολούθησε άλλη καταγγελία για παρεμβάσεις. Έτσι, ο ίδιος παρέπεμψε το θέμα στους Αντιδημάρχους κ.κ. Περδίκη και Κακούλη και στην ΚΥΔ ως επείγον για να γίνει αυτοψία για παράνομη κατάληψη, ζητώντας σε αυτή την περίπτωση να ανακληθεί η εκμίσθωση της παραχώρησης και περίμενε εξελίξεις.

Τελικά, όπως είπε, τα πράγματα έγιναν χειρότερα αφού ενημερώθηκε για την καταγγελία ιδιώτη και στις 20 Ιουλίου ήρθε η αναφορά της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Δόμησης κας Παρασκευοπούλου αλλά είχε ήδη δώσει εντολή για κατεπείγουσα διενέργεια ΕΔΕ ώστε να δουν τι έκανε ο Δήμος εκεί και, μάλιστα, όρισε τον κ. Χατζάκη να τη διεξάγει.

Είπε, ακόμη, ο Δήμαρχος ότι όλη η αλληλογραφία και το υλικό θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και ο κ. Περδίκης θα εξετάσει τη διαδικασία ώστε να εφαρμοστούν τα νόμιμα αλλά άμεσα. Επίσης, θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου να πράξουν τα δέοντα αλλιώς υπάρχει κίνδυνος για παράβαση καθήκοντος και όσο για το πώς ενήργησαν οι υπηρεσίες του Δήμου, θα φανεί από την ΕΔΕ.

Παίρνοντας το λόγο, στη συνέχεια, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τις παραλίες, κ. Βασίλης Ψυλλάκης, ανέφερε ότι, επειδή έγινε πολύς ντόρος, ο στόχος ήταν να πειράξουν πολιτικά τον Δήμαρχο και κανένας άλλος.
Είπε, λοιπόν, ότι, ως Δήμος, όπως προβλεπόταν από την ΚΥΑ, έκαναν μία καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία στους διαγωνισμούς, προσήλθαν τρία άτομα, πλειοδότησε μία εταιρεία με μεγαλύτερο μίσθωμα και παραχωρήθηκε σ’ αυτήν.

Ο ίδιος μίλησε για μία αυθαίρετη κατάσταση σε όλες τις παραλίες και, όπως είπε, ο Δήμος καθάρισε και αν έγιναν παρεμβάσεις από τον εκμεταλλευτή, αρμόδια είναι η ΚΥΔ και όχι ο Δήμος.

Ο κ. Υψηλάντης ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν έθιξε τον Δήμαρχο και τόνισε ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τους όρους παραχώρησης του μισθίου και ζήτησε να προχωρήσει ο Αντιδήμαρχος στην άμεση ανάκληση της παραχώρησης.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη