Τρεις δουλέμποροι συνελήφθησαν από τους Λιμενικούς στην Κάλυμνο

Τρεις δουλέμποροι συνελήφθησαν από τους Λιμενικούς στην Κάλυμνο

Τρεις δουλέμποροι συνελήφθησαν από τους Λιμενικούς στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 174 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των Λιμενικών της Καλύμνου βρίσκονται από προχθές τρεις αλλοδαποί που συνελήφθησαν για την μεταφορά παράτυπων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Πρόκειται για έναν 30χρονο που μετέφερε με ιστιοφόρο σκάφος και αποβίβασε 28 αλλοδαπούς στον όρμο «ΣΙΚΑΤΗ» της Καλύμνου με αποτέλεσμα μάλιστα τέσσερις εξ αυτών να εγκλωβιστούν στα βράχια, και έναν 39χρονο ο οποίος μαζί με τον 49χρονο συνεργό του συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη και αφού είχαν προηγουμένως αποβιβάσει σε ακτή του νησιού παράτυπους μετανάστες!

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, η σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού διακινητή έγινε προχθές τα ξημερώματα από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από αξιοποίηση πληροφορίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στον όρμο «ΣΙΚΑΤΗ» της Καλύμνου, ιστιοφόρο σκάφος με μοναδικό επιβάτη τον 30χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη, καθώς νωρίτερα είχε προβεί στη μεταφορά και αποβίβαση είκοσι οκτώ (28) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών επί της ακτής του όρμου.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του περιπολικού με τη συνδρομή του Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», απεγκλώβισε 4 αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλύμνου, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι υπόλοιποι 24 αλλοδαποί συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες προχθές, στο λιμάνι της Καλύμνου από λιμενικούς, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος.

Η καταδίωξη
Με ταχύπλοο σκάφος κινούνταν προχθές τα ξημερώματα προς τα τουρκικά παράλια 39χρονος αλλοδαπός διακινητής και ο 49χρονος συνεργός του, τους οποίους και εντόπισαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από αξιοποίηση πληροφορίας.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών της Καλύμνου, ταχύπλοο σκάφος του οποίου ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος για ακινητοποίησή του και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην καταδίωξη του εν λόγω σκάφους, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε και συνέλαβε τον χειριστή και το συνεργό του οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε, είχαν μεταφέρει και αποβιβάσει νωρίτερα ικανό αριθμό παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών επί της ακτής. Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Και άλλες αφίξεις
Καθημερινές συνεχίζουν να είναι οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στα νησιά μας, οι οποίοι πληρώνουν αδρά στα μέλη των κυκλωμάτων, στα τουρκικά παράλια προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα μακριά από την πατρίδα τους. Έτσι προχθές τα ξημερώματα οι Λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν 29 αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή των βορειοανατολικών ακτών της Κω, μία φουσκωτή βάρκα, με τους 28 αλλοδαπούς, η οποία παρουσίασε έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Επίσης άλλους 48 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς διέσωσαν χθες τα ξημερώματα οι Λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αλλοδαποί επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα και άμεσα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή περισυλλογή και διάσωσή τους καθώς και την μεταφορά τους στο λιμάνι της Κω όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Όμως στον εντοπισμό και τη διάσωση άλλων 37 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015».

Συγκεκριμένα, το σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το λιμάνι της Κω, άλλη μία φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η βάρκα.
Τέλος και στο Φαρμακονήσι οι Λιμενικοί εντόπισαν και διέσωσαν άλλα 35 άτομα. Όπως έγινε γνωστό, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, μία φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με τους αλλοδαπούς, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού του Λιμενικού, την έσκισαν και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά των αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι, όπου κρατούνται από στελέχη της φρουράς της νήσου, μέχρι τη μεταφορά τους στη Λέρο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο