Λόγω απροθυμίας δεν θα συσταθεί ξανά η δημοτική αστυνομία

Λόγω απροθυμίας δεν θα συσταθεί ξανά η δημοτική αστυνομία

Λόγω απροθυμίας δεν θα συσταθεί ξανά η δημοτική αστυνομία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 469 ΦΟΡΕΣ

Ανέφικτη κρίθηκε εκ των πραγμάτων η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, λόγω του μικρού αριθμού των στελεχών της και ως εκ τούτου το εναπομείναν προσωπικό θα απορροφηθεί από διάφορες διευθύνσεις του δήμου Ρόδου.

Όπως διευκρίνισε χτες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των διοικητικών θεμάτων Σάββας Διακοσταματίου, μόνο σε 3 δήμους της χώρας επανασυστάθηκε η δημοτική αστυνομία, και αυτό έγινε γιατί αυτοί ήταν αμιγώς αστικές περιοχές και γιατί ο αριθμός των αστυνόμων επαρκούσε για αυτό.

Στη δική μας περίπτωση από τα 106 άτομα που αριθμούσε προ της κατάργησής της, έμειναν τελικά μετά τις διαδικασίες και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν μόνο 31 άτομα.
Φυσικά όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για όλο το νησί της Ρόδου, αν και στην πραγματικότητα οι δημοτικοί αστυνόμοι θα ήταν μόλις 28 αφού θα έπρεπε να οριστούν προϊστάμενοι και τμηματάρχες.

Οι βάρδιες δεν θα έβγαιναν και δεν θα μπορούσαν να πάρουν άδειες και ρεπό τη στιγμή που για παράδειγμα ο αριθμός των δημοτικών αστυνόμων δεν θα έφτανε ούτε για τη Μεσαιωνική πόλη.

Έτσι αποφασίστηκε ( το θέμα συζητήθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο) να μεταφερθούν οι δημοτικοί αστυνόμοι σε άλλες διευθύνσεις του δήμου και να κρατήσουν τις 12 από τις 28 αρμοδιότητες που είχαν με την πρώην δημοτική αστυνομία.

Έτσι σύμφωνα με τον κ. Διακοσταματίου οι νέοι αυτοί υπάλληλοι του δήμου Ρόδου, θα επιφορτιστούν με ζητήματα που αφορούν την εμφάνιση της πόλης, δηλαδή με ελέγχους για τη στάση και τη στάθμευση, το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο, τους κοινόχρηστους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες και την καθαριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 31 αυτά άτομα έχουν ήδη διατεθεί σε άλλες υπηρεσίες άλλων διευθύνσεων, δε φέρουν στολή αλλά σύντομα θα εφοδιαστούν με κάποιο διακριτικό ανάλογα την αρμοδιότητα την οποία θα έχουν.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη