Εξωθείται σε παραίτηση αλλά δεν πρόκειται να το κάνει

Εξωθείται σε παραίτηση  αλλά δεν πρόκειται να το κάνει

Εξωθείται σε παραίτηση αλλά δεν πρόκειται να το κάνει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

O αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος

Ξένο σώμα θεωρείται για την παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος αλλά όλα δείχνουν ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και θα παραμείνει στη θέση του, γεγονός που θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις.

Ηδη το κλίμα είναι “πολεμικό” στην περιφέρεια, μετά και τις ιδιαίτερα σκληρές ανακοινώσεις που ανταλλάγησαν στην διάρκεια των τελευταίων ημερών, που εκ των πραγμάτων απειλούν να δυναμιτίσουν την λειτουργία της περιφέρειας.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Χατζημάρκος, έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον κ. Κόκκινο, και ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο κρασί του.

Στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών επιχειρήθηκε από κάποιους να “γεφυρωθούν” οι διαφορές, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Χατζημάρκος, έχει καταστήσει σαφές, προς όλους, και σε όλους τους τόνους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρεί με τον κ. Κόκκινος.

Ουσιαστικά μάλιστα, ο κ. Χατζημάρκος, με την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του κ. Κόκκινου επιδιώκει στην ουσία να τον εξωθήσει σε παραίτηση, αφού λόγω του θεσμικού πλαισίου δεν μπορεί να τον καταργήσει.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κόκκινος, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και ότι θα παραμείνει στη θέση του. Όπως μάλιστα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις, είναι ξεκαθάρο, ότι ο κ. Κόκκινος θα παραμείνει στη θέση του.

Το κλίμα βέβαια είναι ιδιαιτέρως βαρύ, και αναμένεται να ενταθούν οι εχθροπραξίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αφού και οι δύο πλευρές απειλούν με αποκαλύψεις κ.λπ. Γενικά πάντως επικρατεί εύλογος προβληματισμός για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αφού οι θέσεις των δύο πλευρών δεν μεταβάλλονται.

Το τι περίπου θα γίνει, προκύπτει και από την προχθεσινή ανακοίνωση του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν τα εξής:

“...Η κοινή γνώμη παρακολουθεί διά των ΜΜΕ, μια καλά στημένη και σκηνοθετημένη παράσταση. Οι ανακοινώσεις και οι επιστολές στα Υπουργεία εστάλησαν εκ του πονηρού και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, αφού ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία της διοίκησης, συνεπώς και την δυνατότητα να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή μέσω της Δι@γειας για τα ερωτήματα που εντελώς παραπλανητικά θέτει.

Η σκηνοθεσία ενός σκηνικού κρίσης και «κόντρας» αποδεικνύεται και μόνο από το γεγονός ότι, ενώ έθεσε τα ερωτήματά του, ζητώντας στοιχεία, στο τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, ελάχιστες ώρες αργότερα, με δηλώσεις και δελτία τύπου κατήγγειλε ότι η Περιφέρεια αρνείται να του απαντήσει, όταν τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν διάστημα αρκετών ημερών για να συγκεντρωθούν.

Με την σκηνοθετημένη παράσταση ο κ. Κόκκινος όχι μόνο επιδιώκει να εκδικηθεί τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και να προλάβει ενδεχόμενες επερχόμενες εξελίξεις σχετικά με τα πεπραγμένα της προεδρίας του στην «Ενεργειακή ΑΕ».

Στις 26 Ιουνίου 2015, οπότε έλαβε χώρα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, διαπιστώθηκε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και λόγω προσωπικών δαπανών, μεταξύ των άλλων, του προέδρου της Χαράλαμπου Κόκκινου, που κρίθηκαν αντικανονικές από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα..”

Απάντηση Χαράλαμπου Κόκκινου

Εξάλλου σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος αναφέρει:

Με αφορμή τις επιστολές προς τον Υπουργό εσωτερικών κ. Βούτση που απέστειλε και έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Χατζημάρκος (χθές 31/7/15) και αφορούν τον «ειδικό σύμβουλο κ. Η.Κ.» ο οποίος αφού ανακάλεσε στις 9/6/2015 την από 2/6/2015 παραίτησή του από την θέση του ειδικού συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Κόκκινου, στην οποία εξακολουθεί να είναι τοποθετημένος και ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ και επιμένει να τον διατηρεί στην θέση του ο κ . Χατζημάρκος επισημαίνω τα εξής:

Α) Τα έγγραφα που υπογράφει η κα. Αριστείδου αναφέρονται στο διάστημα πριν τις 29/6/15 με 30/7/15 για το οποίο ζήτησα να καταγγελθεί η σύμβαση, διότι ο τοποθετημένος κατά τα άλλα σε εμένα ειδικός σύμβουλος κ. Η.Κ δεν πατούσε στο γραφείο μου και δεν πρόσφερε υπηρεσίες και ας είχε ανακαλέσει την παραίτησή του για την οποία σημειωτέον δεν με ενημέρωσε ποτέ.

Β) Στο κείμενο του ο κ. Η.Κ. επιβεβαιώνει την παρουσία του σε άλλους εργασιακούς χώρους που πρόσφερε υπηρεσίες μακριά και μη έχοντας καμία σχέση με τον χώρο της Περιφέρειας. Επίσης δεν

αποδεικνύει με στοιχεία τα όσα αναφέρει προς το πρόσωπό μου και αναπαραγάγει σε σημεία του εγγράφου της η κ. Αριστείδου.

Γ) Απέφυγε να αποστείλει και άλλες επιστολές που αφορούν το θέμα ο κ. Χατζημάρκος στις οποίες εκτίθεται και συνεχίζει πεισματικά και αλαζονικά συμπεριφερόμενος ως «Σουλτάνος του Αιγαίου» να διατηρεί σε θέση εργασίας άνθρωπο που έχει τοποθετηθεί δίπλα μου και δεν προσφέρει υπηρεσίες. Ίσως η ανακοίνωσή μου του χαλάσει την επίσκεψή του στην Μύκονο όμως να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την τακτική του όσο επιμένει να μισθοδοτούνται από την Περιφέρεια άνθρωποι που υποτίθεται ότι είναι δίπλα μου και εργάζονται ενώ δεν είναι.

Επίσης ενημερώνω την κοινή γνώμη ότι το γραφείο το Υπουργού Εσωτερικών θα λάβει και άλλα έγγραφα για το θέμα που «ξέχασε» να στείλει ο κ. Χατζημάρκος. Όσο για «το ύφος μου» που αναφέρει είναι το ύφος ανθρώπου οργισμένου από τις αδικίες και τις αυθαιρεσίες που αντιμετωπίζει. Είναι ύφος που ταιριάζει σε ανθρώπους ασυμβίβαστους με την παρακμή και την παραπληροφόρηση.

Κατά τα άλλα του εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο στη Μύκονο, να απολαύσει την συναυλία στη γειτονική Δήλο όπου μετέβη πριν λίγο και το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι και βέβαια όσο προκαλεί και μένει στην ίδια αλαζονική και ασεβής προς τον θεσμικό ρόλο που επιτελώ τακτική, κάθε μέρα η κοινωνία θα μαθαίνει «τον βίο και την πολιτεία του» στην ΠΝΑ.

Υ.Γ. Για να μην ξεχνιόμαστε σας υπενθυμίζω που έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον κ. Η.Κ. εάν τον θέλετε δικό σας συνεργάτη:

1) νόμος σας δίνει όλη την δυνατότητα να προσλάβετε δύο (2) συμβούλους τους οποίους έχετε και μπορείτε να τους αλλάξετε και να τον προσλάβετε στη θέση τους.

2) Έχετε την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ και έχετε την δυνατότητα να προσλάβετε αρκετούς συμβούλους και με καλούς μισθούς, όπως έχετε πράξει για άλλους. Επίσης μπορείτε μέσω της Τεχνικής Βοήθειας να χρησιμοποιήστε και τον κ. Η. Κ. (αν σας είναι τόσο απαραίτητος).

3) Επίσης μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στις εταιρείες της ΠΝΑ όπου έχουν τοποθετηθεί συνεργάτες σας σε έμμισθες θέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη