Η πολιτική σταθερότητα είναι εθνική ανάγκη (!), διαχρονικά

Η πολιτική σταθερότητα είναι εθνική ανάγκη (!), διαχρονικά

Η πολιτική σταθερότητα είναι εθνική ανάγκη (!), διαχρονικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 95 ΦΟΡΕΣ

Του
Κοσμά Σφυρίου

Πέρυσι το 2014, η συντηρητική κυβέρνηση της Σουηδίας έχασε την πλειοψηφία στην Βουλή. Η χώρα θα οδηγείτο σε πρόωρες εκλογές. Όμως, για να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα – στην Σουηδία, που δεν βρίσκεται στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, όπως η Ελλάδα – τα πολιτικά κόμματα συνεννοήθηκαν και στην βάση συμφωνημένων προγραμματικών θέσεων, απέτρεψαν τις πρόωρες εκλογές και η χώρα τους πορεύεται ανοδικά.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, δυστυχώς, επικρατεί ο απόλυτος παραλογισμός! Σε οκτώ (8) χρόνια η χώρα μας φαίνεται, πως οδηγείται για έκτη (6η) φορά (!) σε πρόωρες εκλογές.
Το 2007 έγιναν πρόωρες εκλογές, από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Κραμανλή.
Το 2008 ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό: «η κρίση δεν θ’ αγγίξει την Ελλάδα, γιατί έχουμε θωρακίσει την εθν. οικονομία»

Η πραγματικότητα ήταν άλλη. Μετά το 2004, τα δημόσια οικονομικά της χώρας είχαν «εκτροχιαστεί» και η Ελλάδα οδηγείτο – ολοταχώς – σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Υπήρχε απόλυτη ανάγκη εθνικής στρατηγικής, για την αποτροπή της, με εθνική συνεννόηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών και μέσα σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας.

Αντί γι’ αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Παπανδρέου απειλεί με πρόωρες εκλογές την άνοιξη του ‘10. Αλλά τελικά, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκηρύσσει, πάλι, πρόωρες εκλογές – για δεύτερη φορά - στα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης του, αρχές Οκτωβρίου 2009.

Η «βόμβα» της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας πρόκειται «να εκραγεί (τον Μάη 2010) στα χέρια» του νέου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Φυσικά η Ελλάδα έχει, πάλι, απόλυτη ανάγκη από εθνική συνεννόηση (για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας) και πολιτική σταθερότητα.

Ο Παπανδρέου διαπραγματεύεται και υπογράφει το 1ο μνημόνιο. Όλη η αντιπολίτευση «λιθοβολεί» την κυβέρνηση, με πρώτο «λιθοβολητή» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Στα δύο χρόνια της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο κ. Σα- μαράς αξιώνει πρόωρες εκλογές, ως προϋπόθεση, για να στηρίξει την εφαρμογή του 2ου μνημονίου.

Γίνονται, πάλι, πρόωρες εκλογές, τον Μάη 2012 - δυόμιση χρόνια από τις προ- ηγούμενες – και ο λαός ψηφίζει 18,5% Ν.Δ, 16,5% ΣΥ.ΡΙΖ.Α, 13,5% ΠΑ.ΣΟ.Κ, 6,5% ΔΗΜ.ΑΡ... Ο κ. Τσίπρας αρνείται την συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε κυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», τόσο τον Μάη, όσο και τον Ιούνιο - μετά τις νέες πρόωρες εκλογές - στις οποίες οδήγησε αυτή η επίμονη άρνηση.

Στα δύο χρόνια της κυβέρνησης, που σχηματίστηκε τον Ιούνιο (Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΔΗΜ.ΑΡ) και ενώ η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και εθνικής συνεννόησης ο κ. Τσίπρας αρνείται να ψηφίσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α οποιονδήποτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να γίνουν, πάλι, πρόωρες εκλογές (στα δυόμιση χρόνια). Στις εκλογές αυτές, ο κ. Τσίπρας υπόσχεται: παροχές πολλών δισεκατομυρίων ευρώ (που δεν υπάρχουν), κατάργηση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων και κερδίζει τις εκλογές.

Τώρα, έξι μήνες μετά τις πρόωρες εκλογές του Γενάρη, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας (αφού όχι μόνο δεν κατάργησε όσα υπόσχετο, αλλά έφερε το 3ο μνημόνιο) φαίνεται να προκρίνει, πάλι, νέες πρόωρες εκλογές (!), επειδή το 25% των βουλευτών του δεν ψηφίζει αυτό το 3ο μνημόνιο, που ο ίδιος συμφώνησε στις Βρυξέλες και εισηγείται στην Βουλή. Και γίνεται αυτό την ώρα, που η χώρα – περισότερο από κάθε άλλη φορά – έχει απόλυτη ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

Ενώ, για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία της χώρας, ήδη έχουν δώσει-δυό φορές- ψήφο συναίνεσης πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με τις ψήφους όλων των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, του Ποταμιού και της Ν.Δ (της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Συνοψίζοντας: Τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια:
⁃ Προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές δύο φορές από τον κ. Καραμανλή το 2007 & το 2009.
⁃ Εκβιάστηκαν πρόωρες εκλογές από τον κ. Σαμαρά τον Μάϊο του 2012. Και έκτοτε «αναλαμβάνει δράση» ο κ. Τσίπρας:
⁃ Το 2012, αντί της εθνικής συνεννόησης, επιλέγει να οδηγήσει την χώρα σε νέες πρόωρες εκλογές, μέσα σ’ ένα μήνα! Τον Ιούνιο του 2012.
⁃ Τέλος του 2014, αντί συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιλέγει,πάλι, να οδηγήσει την Ελλάδα σε νέες πρόωρες εκλογές (πέμπτες στην σειρά!) τον Ιανουάριο του 2015.
⁃ Και τώρα, για να«εκκαθαρίσει»το κόμμα του από τις συνιστώσες (Αριστερή Πλατφόρμα Κομουνιστική Οργάνωση Ελλάδας κ.λ.π), που δεν αποδέχονται τις επιλογές του, φαίνεται να προκρίνει, πάλι (!), τις πρόωρες εκλογές. Για έκτη φορά (!!), συνεχώς...
⁃ Η εθνική οικονομία, από το 2007, μέχρι σήμερα - διαχρονικά - έχει απόλυτη ανάγκη από πολιτική σταθερότητα ! Δυστυχώς, επιλέγεται, συνεχώς, η πολιτική αστάθεια...!
⁃ Η πατρίδα μας, μπροστά στον άμεσο κίνδυνο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, έχει απόλυτη ανάγκη εθνικής συνεννόησης και :
Το 2010, τόσο η Ν.Δ, όσο και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α την αρνούνται (όπως και όλη η αντιπολίτευση).
Το 2012, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η ΔΗΜ.ΑΡ προσέρχονται σε εθνική συνεννόηση (αντίθετα προς το κομματικό τους συμφέρον), ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πάλι, την αρνείται.
Και τώρα, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ, το Ποτάμι και η Ν.Δ εκδηλώνουν, με την θετική ψήφο όλων των βουλευτών τους, την συναίνεσή τους, πάλι (!) ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αρνείται την εθνική συνεννόηση !

Όλ’ αυτά σήμερα είναι στην κρίση του ελληνικού λαού και των ιστορικών του μέλλοντος....

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"