Σταϊκούρας: η ΝΔ θα πορευτεί με ρεαλισμό και με αξιοπιστία

Σταϊκούρας: η ΝΔ θα πορευτεί με ρεαλισμό και με αξιοπιστία

Σταϊκούρας: η ΝΔ θα πορευτεί με ρεαλισμό και με αξιοπιστία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Η Νέα Δημοκρατία, σ’ αυτές τις εκλογές, θα πορευτεί με ρεαλισμό και αξιοπιστία και φιλοδοξεί ότι, την επομένη, θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη, είναι το στίγμα που έδωσε, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε χθες, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς υποσχέσεις σαν αυτές που έδωσε ο κ. Τσίπρας πέρυσι από τη Ρόδο δεν πρόκειται να δώσουμε σ’ αυτή την εκλογική μάχη»!

Το στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός, ήρθε στη Ρόδο προκειμένου να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη για τη συγκρότηση της Επιτροπής οργανωτικού για τις επικείμενες εκλογές και να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές του κόμματος. Εκτός από αυτό, από το πρωί χθες, είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Αρχών και φορέων και συγκεκριμένα μετέβη στην Περιφέρεια, το Δήμο, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου κτλ.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χατζηδιάκο, ο κ. Σταϊκούρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου, πλασιωμένος από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάνο Κόνσολα, όπως και τους πρώην βουλευτές κ. Βασίλη Υψηλάντη και κα Μίκα Ιατρίδη, τον πολιτευτή του κόμματος κ. Στέφανο Δράκο, τον Πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής κ. Τάκη Μιχαήλου, την Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κα Νατάσα Βενετοκλή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.

Ξεκινώντας, ο κ. Σταϊκούρας έδωσε το στίγμα του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές λέγοντας: «Η Ν.Δ. προσέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση με ρεαλιστική αισιοδοξία ότι θα αναδειχθεί η πρώτη πολιτική δύναμη και αυτό γιατί η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές αφού η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δραπέτευσε από την εξουσία, υπό το βάρος των εσωτερικών διασπάσεων και αντιφάσεων εξαιτίας και της ύπαρξης του τρίτου μνημονιου που φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα αυτής της κυβέρνησης, που επί επτά μήνες οδήγησε τη χώρα, και όχι μόνο στα οικονομικά, από το κακό στο χειρότερο».

Θύμισε, στη συνέχεια, ότι πέρυσι, προς το τέλος του έτους, ο πρώην πρθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, από τη Ρόδο, είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και η τρόικα φεύγει. Στην ίδια ομιλία του εδώ, είχε αναφέρει ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια και το καθεστώς δουλοπαροικίας που έχει επιβληθεί στη χώρα και δεσμεύτηκε ότι θα εφάρμοζαν στο ακαίριο το πλήρες, κοστολογημένο, πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης από εδώ, από τη Ρόδο, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι είναι σκανδαλώδης η δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και τα ακριτικά νησιά μας, που θα υλοποιήσει αν κερδίσει τις εκλογές και δεσμεύτηκε ότι από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.

«Γνωρίζετε, σήμερα, ότι όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά αυτή η κυβέρνηση ψήφισε την αύξηση», είπε ο πρώην Υπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι, η χώρα, αυτό το διάστημα, επέστρεψε στα πρωτογενή ελείμματα και την ύφεση, κηρύχθηκε εσωτερική στάση πληρωμών και διογκώθηκε η ανεργία και αυτά μόνο στο μέτωπο της οικονομίας, αφού είναι ακόμα η υγεία, το πως αντιλαμβάνονται την αριστεία, τη δημόσια διοίκηση που στελέχωσαν με φίλους και συγγενείς όπως είπε, τη λειτουργία της Βουλής αλλά και πως χειρίστηκαν το μεταναστευτικό.

«Οι πολίτες συνεπώς, έχουν να κρίνουν και να συγκρίνουν και γνωρίζουν πλέον ότι απέτυχε το πείραμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Στον αντίποδα, ανέφερε ότι η Ν.Δ. δεν προέκυψε ευκαιριακά, δεν τροφοδοτήθηκε από κούφιες υποσχέσεις και δεν εξαϋλώθηκε στα δύσκολα. Βρίσκονται εδώ με ρεαλιστικό σχέδιο και με πολιτική βούληση για την επόμενη μέρα. Θέλησε, μάλιστα, να στείλει το μήνυμα ότι κανένα πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής δεν είναι άκαμπτο.

Έτσι, εκτιμούν ότι θα αξιοποιήσουν έξυπνα το επόμενο χρονικό διάστημα, το χρόνο της επικοινωνίας και της διαβούλευσης με τους εταίρους, ώστε άμεσα, μέσα στο 2015, να υλοποιήσουν κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, στο τρίτο μνημόνιο. Τέτοιες είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι αποκρατικοποιήσεις και η απελευθέρωση αγορών.

Εάν τα κάνεις αυτά γρήγορα-συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας-κερδίζεις εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και μπορείς να διαπραγματευτείς καλύτερα με τους εταίρους μειώσεις φορολογικών συντελεστών, κάτι που έκαναν το 2014. Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να τα συγκρίνουν με την τεράστια αύξηση φόρων και τις περικοπές των συντάξεων που ξεκίνησαν ήδη.

Όπως είπε, η αξιοπιστία αυξάνει τους βαθμούς ελευθερίας, οδηγεί στην επίτευξη στόχων και αυτό από μόνο του οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις ενώ παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα περίφημα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

Σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα, που είναι οξυμένο στο νομό μας, ερωτηθείς σχετικά, είπε, καταρχήν, ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Ν.Δ. ανέδειξε, με υπεύθυνο τρόπο και όχι ασκώντας μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, τις περιοχές τις οποίες η απελθούσα κυβέρνηση επέδειξε αμηχανία και απραξία, αναγνωρίζοντας, βεβαίως, ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο, πολύπλοκο και δραματικό και δεν έχει μόνο ελληνική διάσταση αλλά και ευρωπαϊκή. «Άρα, ασκήσαμε κριτική αλλά μέχρι του σημείου που αναγνωρίζουμε την ένταση και την έκταση του προβλήματος», τόνισε.

Όπως είπε, κινήθηκαν σε τέσσερις άξονες: Ζήτησαν να αξιοποιηθούν οι διαθέσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι, ζήτησαν να οικοδομηθούν στέρεες ενδοευρωπαϊκές συμμαχίες, ιδίως στις μεσογειακές χώρες για να εξασφαλιστεί και διπλωματική και πολιτική στήριξη, επίσης την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης προς την Τουρκία καθώς και τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση διεθνών Οργανισμών.

Όσο αφορά στη λειτουργία των τραπεζών, εκτιμούν ότι, αν τυχόν γίνει γρήγορα και επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίησή τους, ταυτόχρονα, σταδιακά, θα περιορίζονται αυτοί οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και εκτιμά ότι μέσα στο 2015, αυτοί δεν θα υφίστανται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα υπάρχει ρευστότητα στην οικονομία αφού θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα που θα οδηγήσει την ΕΚΤ να ενισχύει με ρευστότητα την ελληνική οικονομία, τους καταθέτες να επιστρέφουν τα χρήματά τους στις τράπεζες και να έρχονται επενδυτές στη χώρα.

Ερωτηθείς, ακόμη, για συνεργασίες της Ν.Δ. μετά τις εκλογές, εκτίμησή τους είναι ότι είναι εφικτό και ρεαλιστικό η Ν .Δ. να είναι η πρώτη πολιτική δύναμη και με κορμό αυτήν να γίνει μία σοβαρή κυβέρνηση που να επαναφέρει, σταδιακά, τη σταθερότητα στη χώρα.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας ρωτήθηκε εάν είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα ως αντιστάθμισμα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και είπε ότι, τα όποια δημοσιονομικά ισοδύναμα για την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μπορεί να έχουν τα χαρακτηριστικά ότι δίνεται προτεραιότητα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν οι πολίτες αυτών των νησιών απέναντι στο αυξημένο κόστος που έχουν να παραδώσουν. Και είπε:

«Σε κάθε περίπτωση, όπως βλέπετε, είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Δεν τάζουμε, δεν υποσχόμαστε, αλλά προσπαθούμε κάθετί που αναδεινύουμε, τη στιγμή που το αναδεικνύουμε, να δίνουμε και τη λύση. Εμείς υποσχέσεις σαν αυτές που έδωσε ο κ. Τσίπρας πέρυσι από τη Ρόδο, δεν πρόκειται να δώσουμε σ’ αυτή την εκλογική μάχη».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη