Ο,τι δεν θέλεις να σου λένε

Ο,τι δεν θέλεις να σου λένε

Ο,τι δεν θέλεις να σου λένε

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Θα ήθελες να σου λένε τα ελαττώματά σου: κουτσός, στραβός, κουφός, χοντρός, αδύνατος, άσχημος, γεροντοπαλίκαρο, μεθύστακας, δεν εργάστηκε ποτέ, βουτυρόπαιδο και τόσα άλλα που μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον είτε τα έχουν ή δεν τα έχουν, αυτά τα ελαττώματα και αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μερικοί του κέντρου, αλλά και στην περιοχή μας, που έχουν στο χέρι ένα στυλο;ή ένα μικρόφωνο αποκαλούν τον Κωνσταντίνο Κοκό, προσωπικά δεν ξέρω τι θα πει, υποθέτω ότι είναι κάτι υποτιμητικό. Τώρα ποιος είναι Κοκός, βγάλτε συμπέρασμα.

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1940, πήγε σε όλα τα σχολεία με συμμαθητές από όλη την Ελλάδα (και από τη Ρόδο). Πήγε φαντάρος με άλλους συνομήλικους του από όλη την Ελλάδα. Ολυμπιονίκης στους Ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Ρώμης.

Παντρεύτηκε την ωραιοτάτη πριγκίπισσα, κόρη του Βασιλέως της Δανίας. Απέκτησε πέντε παιδιά (τα τρία κάνανε καλές οικογένειες) και πολλά εγγόνια. Ποτέ δεν ακούστηκε κάτι αρνητικό για τα παιδιά αυτά. Οταν βασίλευεσε ήταν ένα αμούστακο παιδί. Ο καλοκάγαθος Παύλος πέθανε γρήγορα. Υπήρξαν σπουδαίοι πολιτικοί τότε. Δεν τα κατάφεραν.

Αυτό το αμούστακο παιδί ήταν και ο πρώτος αντιστασιακός κατά της στρατιωτικής δικτατορίας. Τώρα, ποιός απ’ όλους είναι ο Κοκός, ας βγάλει συμπέρασμα ο καθένας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να γνωρίζετε ότι στο Δημοψήφισμα για το πολίτευμα, από τα 44 χωριά της Ρόδου τα 22 ήταν υπέρ του Κωνσταντίνου και το 50% της Πόλης ήταν υπέρ του Κωνσταντίνου.

Προσωπικά, που υποστηρίζω την “ευπρέπεια δικαίου”, δεν πρέπει να υποτιμούμε και να προκαλούμε αυτό το ποσοστό του Λαού. Οπωσδήποτε και κάποιος προπάππος από σας θα είχε κάποιο ελάττωμα.
«Ροδίτες, τρέξτε! Ο χρόνος περνά γρήγορα».

Γράφει ο Βασίλης Μαυράκης

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου