Κλιμάκιο της Fraport σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Κλιμάκιο της Fraport σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Κλιμάκιο της Fraport σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 448 ΦΟΡΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους

Με παράσταση διαμαρτυρίας θα απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου της Ρόδου στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Γερμανικής εταιρίας Fraport.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 12 το μεσημέρι και σε αυτήν θα λάβουν μέρος και όποιοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων ή πολίτες το επιθυμούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το κλιμάκιο των έντεκα ατόμων το οποίο συνοδεύει και εκπρόσωπος της ΥΠΑ, θα βρεθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, για να συνεχίσει την επιθεώρηση των χώρων και των εγκαταστάσεών του, που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου δέκα μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απεσταλμένοι της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στην οποία εκτός απροόπτου «περνά» το Διαγόρας, είναι τεχνικό προσωπικό το οποίο τις τελευταίες μέρες περιοδεύει σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία ενδιαφέρουν την κοινοπραξία.

Τη Δευτέρα επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο της Κω, προχτές βρέθηκαν στη Σαντορίνη, και χτες επιθεώρησαν το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το αντικείμενο του ενδιαφέροντός τους εστιάζεται σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του αεροδρομίου μας, από τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές μέχρι την πυρασφάλεια το πάρκινγκ και τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τους Γερμανούς να... εγκαθίστανται και ουσιαστικά στο αεροδρόμιο της Ρόδου το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά τη λειτουργία του, καθώς όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Μάλιστα το ταμείο έδωσε και παράταση στις εγγυητικές επιστολές των τριών ομίλων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό η προθεσμία των οποίων έληγε χτες.

Ο σύλλογος εργαζομένων στο αεροδρόμιο Διαγόρας ο οποίος θα παραδώσει και ψήφισμα διαμαρτυρίας, εκτιμά ότι η ιδιωτικοποίησή του προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται διαπραγμάτευση. Άλλωστε η κοινοπραξία είναι αποφασισμένη να πάρει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια κάτι που θα συμβάλλουν στην στρατηγική επέκταση των Γερμανών στον τομέα του τουρισμού και των μεταφορών.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία των εταιριών Fraport (από τη Γερμανία) και Slentel (του ομίλου Κοπελούζου) έφτασε και πριν μερικές μέρες στη Ρόδο δίνοντας κατά την επιθεώρησή της στο αεροδρόμιο ιδιαίτερο βάρος στα τμήματα των αναχωρήσεων .Μάλιστα είχε συνάντηση και με το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, με τον οποίο συζήτησε το κοινωνικό έρεισμα της παραχώρησης του αεροδρομίου του νησιού μας.

Ο δήμαρχος έθεσε τα …«προαπαιτούμενα» της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, ενώ όπως διεφάνη από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Εταιρία-Κολοσσός, η οποία, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, θέλει προφανώς να βολιδοσκοπήσει το κλίμα που υπάρχει στις τοπικές Αρχές και την τοπική κοινωνία πριν προχωρήσει στη σύμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο κ. Χατζηδιάκος τους έθεσε, κατά κάποιον τρόπο, τα «αιτήματα» που θέτει ο Δήμος για τη λειτουργία του αεροδρομίου από τη Fraport, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:
Καταρχήν, να μην υπάρξουν μεταβολές στα εργασιακά, οι όποιες προσλήψεις γίνουν (σ.σ. πλην Διευθυντικού προσωπικού και υψηλόβαθμων στελεχών) να είναι με τοπικά κριτήρια, ακόμα όχι μόνο να μην αυξηθούν τα τέλη αλλά να είναι και μειωμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
«Να μη γίνει το αεροδρόμιο μας…“Ελευθέριος Βενιζέλος”», φέρεται να είπε προς τους ίδιους ο Δήμαρχος».

Επίσης, τους μετέφερε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να εκπροσωπούνται ο Δήμος αλλά και οι εργαζόμενοι στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ακόμη, τους είπε ότι εφόσον ολοκληρώσουν με τα της σύμβασης, να δουν τα λειτουργικά, σχετικά με την καθαριότητα, το πάρκινγκ κτλ. για τα οποία ο Δήμος θέλει ανταποδοτικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι σ’ αυτά οι εκπρόσωποι της Fraport φάνηκαν, σε πρώτη φάση, θετικοί ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το συμπέρασμα από τη σύσκεψη ότι τους ενδιαφέρει πολύ πως βλέπει αυτό που πάει να γίνει η τοπική κοινωνία.

Οι εκπρόσωποι της Fraport είπαν στον Δήμαρχο ότι σχεδιάζουν να γίνει το αεροδρόμιο ένα πρότυπο οργάνωσης το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και εκείνο που επιθυμούν είναι να υπάρχει εργασιακή ειρήνη.
Τέλος, ξεκαθάρισαν ότι διαχωρίζεται πλήρως η ΥΠΑ από την επένδυση που θα κάνουν.

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τις εκκλησίες μας σήμερα το πρωί για τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

Ποιοι κηρύχθηκαν έκπτωτοι στα τοπικά συμβούλια της Ρόδου

Επιστολή θλίψης, συγκίνησης και αγανάκτησης από γυναίκα της Λέρου που έχασε τον άντρα της στο Νοσοκομείο του νησιού

Ξεκινά σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στο δημοτικό συμβούλιο με φόντο την έκπτωση των δύο συμβούλων

Την Κυριακή ανοίγει τις πόρτες της η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Μεσαιωνική Πόλη

Με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη συναντήθηκε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά

Χρ. Καραγιάννη: «Ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι μας διάλεξε η TUI ή θέλουμε να πείσουμε τους άλλους ότι μας διάλεξε η TUI ή αυτή η συνεργασία ήταν προδιαγεγραμμένη …»