Αρκετά τα προβλήματα των μηχανικών του δημοσίου

Αρκετά τα προβλήματα των μηχανικών του δημοσίου

Αρκετά τα προβλήματα των μηχανικών του δημοσίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους έχει αναλάβει ο Μ. Κόνσολας

Στα πλαίσια ενημέρωσης των βουλευτών Δωδεκανήσου για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των Διπλωματούχων Μηχανικών Δημοσίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδ/σου συναντήθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 με το βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα.

Στον κ. Κόνσολα επεδόθη υπόμνημα με τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν στο μεταξύ μας διάλογο, τα κυριότερα εκ των οποίων ήταν το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο που πρόκειται να ψηφισθεί άμεσα και η πάγια θέση των Μηχανικών Δημοσίου για θέσπιση ειδικού μισθολογίου του κλάδου λόγω επιβαρυμένου από πλευράς ευθύνης καθηκοντολογίου, η κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης σε μετατασσόμενους υπαλλήλους, η μη αναγνώριση της νησιωτικότητας στο νέο Νόμο 4336/2015 για τις μετακινήσεις εντός και εκτός έδρας που θα τεθεί σε εφαρμογή από 01.01.2016 και ο οποίος στην ουσία υποχρεώνει στην αυτοχρηματοδότηση των μετακινήσεών μας, η καταβολή υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και η κατάργηση του επιδόματος 6%.

Ο κ. Κόνσολας αφού ενημερώθηκε για τα αιτήματά μας, τα θεώρησε λογικά και δεσμεύτηκε να προβεί σε ενέργειες. Άμεσα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. κ. Μούζιο Π., προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού συνάντηση με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Ελλάδας κ. Στασινό Γ. και με τους αρμόδιους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

H συνάντηση τελικά πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα, σε θετικό κλίμα και σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Κόνσολας Μ., ο κ. Μούζιος, ο κ. Σάσσαλος Κ., ο κ. Στασινός Γ., ο Παναγόπουλος Α. (Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων), καθώς και οι κύριοι Βεσυρόπουλος Α. (τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής) και Αυγενάκης Ε., (Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων).

Έγινε ενημέρωση από τον κ. Κόνσολα για τα αιτήματα και τις θέσεις της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Δωδ/σου και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. δεσμεύτηκε να τα συμπεριλάβει στο διεκδικητικό πλαίσιο του φορέα που εκπροσωπεί, το Τ.Ε.Ε.

Στη Ρόδο, στις 18 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση του κ. Κόνσολα με το Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδ/σου, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με τους αρμόδιους υπουργούς για τα ζητήματα του κλάδου μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδ/σου εκφράζει και δημοσίως τις ευχαριστίες του προς το βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολα για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματά μας και στην προσπάθειά του για επίλυση αυτών.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη