Στο ...πυρ το εξώτερον στάλθηκε ο Θωμάς Σωτρίλλης

Στο ...πυρ το εξώτερον στάλθηκε ο Θωμάς Σωτρίλλης

Στο ...πυρ το εξώτερον στάλθηκε ο Θωμάς Σωτρίλλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1700 ΦΟΡΕΣ

Δεν συμπεριελήφθη στη λίστα για τους υποψήφιους διοικητές στο νοσοκομείο της Ρόδου

Προσβολή προς το πρόσωπό του, θεωρεί τον αποκλεισμό του από τον κατάλογο των υποψηφίων για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης.

Ως γιατρός που χρόνια τώρα υπηρετεί στο νοσοκομείο θεωρεί μέγα ατόπημα τον αποκλεισμό του από τη λίστα των υποψηφίων, που έγινε μάλιστα όπως ο ίδιος τονίζει χωρίς καν να του δοθεί καμία εξήγηση.
Ο κ. Σωτρίλλης, με δηλώσεις που έκανε χτες δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση της λίστας, ενώ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει ένσταση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.

Όπως ο ίδιος επεσήμανε ήταν ο μοναδικός που αποκλείστηκε, από τη διαδικασία, και σύμφωνα με όσα τόνισε θα ζητήσει να ενημερωθεί για τα προσόντα των υπολοίπων υποψηφίων αν και υπογράμμισε ότι αυτά ήταν… φωτογραφικά για να επιλεγεί συγκεκριμένο άτομο.

Πάντως δήλωσε ότι δεν θα έρθει σε προσωπική αντιπαράθεση με το νέο διοικητή, και πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν είναι αυτοσκοπός καθώς κατέχει μία τιμητική γι΄αυτόν θέση ως πρόεδρος στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Η αίτηση που έστειλα στη 2η ΥΠΕ για τη συμμετοχή μου στη διαδικασία επιλογής του νέου διοικητή του νοσοκομείου δε βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Γιατί δε συμπεριλήφθηκα στον κατάλογο των υπό έλεγχο μελλοντικών διοικητών καθώς από ότι είδα δεν ήμουν μέσα στον κατάλογο, δηλαδή με απέκλεισαν» δήλωσε ο κ. Σωτρίλλης και πρόσθεσε «τουλάχιστον περίμενα να είμαι μέσα στη λίστα των υποψηφίων διοικητών και αφού βγουν τα συμπεράσματα και αποφασιστεί ποιος έχει τα καλύτερα προσόντα που ζητούσε η επιτροπή να μου κοινοποιήσουν με επιστολή τους λόγους για τους οποίους δεν ήμουν….

Δυστυχώς μία τέτοια «ευγένεια» από πλευράς της επιτροπής δεν είδα να υπάρχει και όχι μόνο γιατί είμαι εγώ αυτός που ζητούσα να υπηρετήσω από τη θέση αυτή το νοσοκομείο, αλλά γιατί είναι προσβλητικό και για το θεσμό του προεδρείου της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Εκπροσωπώντας την περιφέρεια σαν πρόεδρος πιστεύω ότι υπάρχει μία αναγνώριση τουλάχιστον στο πρόσωπό μου από πλευράς των πολιτών της Δωδεκανήσου. Οι κύριοι της επιτροπής τα διέγραψαν όλα αυτά μονοκονδυλιά και με έστειλαν στο…πυρ το εξώτερον».

Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να ζητήσω να μάθω γιατί με απέκλεισαν εξ’ αρχής. Ποιος είναι ο λόγος και αν όντως υπάρχει ένας σοβαρός λόγος και τον αποδείξουν, θα ζητήσω να μάθω τα προσόντα των υπολοίπων συναδέλφων που επελέγησαν, για την κρίση.

Επελέγησαν για να μπουν στον κατάλογο των υποψηφίων και να συζητηθούν τα προσόντα τους. Προσωπικά με θίγει αυτή η συμπεριφορά, γιατί όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα στο νοσοκομείο όχι μόνος ως γιατρός αλλά και ως συνδικαλιστής όντας αρκετές φορές πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και εκπρόσωπός τους σε άλλα πανελλήνια όργανα.

Άνθρωπος που πιστεύω ότι δούλεψε για το νοσοκομείο προσέφερε και εξακολουθεί να θέλει να προσφέρει. Θεωρώ ότι είναι μία προσβλητική θέση της επιτροπής κρίσεως στο πρόσωπό μου.
Εύχομαι πάντως να επιλεγεί ο καταλληλότερος με τα προσόντα που ζητά η επιτροπή και να πετύχει στο έργο του.

Θα καταθέσω ένσταση στον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής διότι δεν αμφιβάλλω ότι το συγκεκριμένο άτομο που θα επιλεγεί πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Βλέποντας τον κατάλογο των υποψηφίων νομίζω ότι λιγοστεύουν τα άτομα που τις πληρούν. Δεν θα προσφύγω κατά του προσώπου αλλά κατά του τρόπου και λειτουργίας της επιτροπής κρίσεως.
Γιατί εκεί είναι το πρόβλημά μου και δεν έχω να κάνω με κανέναν μελλοντικό διοικητή νοσοκομείου προσωπικά, η αντίρρησή μου είναι η προσβολή στο πρόσωπό μου που με αποβάλλουν apriori πριν γίνει ο κατάλογος των υποψηφίων.

Δεν επιδιώκω να προσβάλω όποιον πάρει τη θέση με βάση τα προσόντα που διαθέτει, καταφέρομαι εναντίον της επιτροπής. Άλλωστε εγώ δεν έχω τα προσόντα που ζητά η επιτροπή, ούτε όμως και πολλοί υποψήφιοι δεν τα έχουν.

Για να καταλάβετε το όνομα της πικρίας μου δεν είναι γιατί δεν θα γίνω διοικητής του νοσοκομείου. Έχω μία πολύ καλή θέση εδώ και μία υψηλή καρέκλα που μου την έδωσε ο κόσμος που με ψήφισε και όχι πέντε άτομα που συγκροτούν μία επιτροπή που δεν ξέρω και ποια είναι. Είναι πολιτικά;
Η κοινωνική τους δράση τους τοποθέτηση σε αυτό το πόστο, ή είναι καθαρά πολιτικοί οι λόγοι που έχουν μπει εκεί;

Επίσης εκτιμώ ότι τα προσόντα που έχουν βάλει ως προϋποθέσεις είναι καθαρά φωτογραφικά για να μπορέσει να λειτουργήσει στο χώρο το επιλέξιμο κομματικά άτομο».

Ο κ. Θ. ΣωτρίλληςΟ κ. Θ. Σωτρίλλης

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη