Μπάζα και απορρίμματα σε Λουτάνη και Κολύμπια

Μπάζα και απορρίμματα σε Λουτάνη και Κολύμπια

Μπάζα και απορρίμματα σε Λουτάνη και Κολύμπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 477 ΦΟΡΕΣ

Αυτοψία πραγματοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος

Σειρά από αυτοψίες πραγματοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος στις περιοχές των Κολυμπίων και του ποταμού Λουτάνη. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση μετά από ενημέρωση της Υπηρεσίας από πολίτες και οργανωμένους φορείς για παραβάσεις της περιβαλλοντικής Νομοθεσίας.

Σε σημείο του ποταμού Λουτάνη με πρόσβαση σε δρόμο που οδηγεί προς αυτόν (κάθετος του δρόμου των ευκαλύπτων και πλησιέστερος στη Ε.Ο.) δίπλα στην κοίτη του ποταμού, διαπιστώθηκε ρύπανση του περιβάλλοντος προερχόμενη από παράνομη απόρριψη μπάζων και άλλων απορριμμάτων. Το γεγονός αυτό συνιστά περιβαλλοντική ζημία που επισείει κυρώσεις σύμφωνα με την περιβαλλοντική Νομοθεσία και σύμφωνα με το Ν. 1650/86.

Στην ίδια περιοχή, σε άλλο σημείο διαπιστώθηκε επίσης πρόχειρη κατασκευή σταυλισμού αιγοπροβάτων η οποία είναι πιθανόν να καταλαμβάνει μέρος της κοίτης του ποταμού. Για τον σταυλισμό απαιτείται ειδική αδειοδότηση και η λειτουργία του πρέπει να ελεγχθεί από την αντίστοιχη επιτροπή σταυλισμού της ΠΝΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ενημερώθηκαν με σχετικό έγγραφο από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος όλοι οι αρμόδιοι φορείς και ειδικότερα
1. Ο Δήμος Ρόδου, Δνση Τεχν. Έργων, προκειμένου σε συνεργασία με την ΚΥΔ να διερευνήσουν την καταπάτηση του ποταμού και να ενεργήσουν ανάλογα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

2. Η Δνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, να επιληφθεί για την κατά το δυνατόν απομάκρυνση των μπάζων και των άλλων απορριμμάτων.

3. Η επιτροπή σταυλισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες.
4. Η Αστυνομική Δνση Ρόδου.

5. Ο Δήμος Ρόδου.
6. Η Δημοτική Κοινότητα Αφάντου.
7. Η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου.

Επίσης οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας καλούν κάθε συμπολίτη μας και κάθε κάτοικο του νησιού της Ρόδου, να μας χορηγήσει οποιοδήποτε στοιχείο που τυχόν διαθέτει ή θα διαθέτει στο μέλλον σε σχέση με τον ή τους ρυπαίνοντες και τους παρανόμως παρεμβαίνοντες στην κοίτη του ποταμού είτε με την εναπόθεση μπάζων ή απορριμμάτων όπως παραπάνω διατυπώθηκε είτε με αμμοληψία ή άλλων παρεμβάσεων, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης τόνισε για το θέμα των απορριμμάτων που κακώς και με τρόπο απαράδεκτο κάποιοι επιμένουν να πετούν σε ποτάμια, ρέματα, δάση και αγρούς γεμίζοντας τον τόπο με σκουπίδια, ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να ενημερώνουμε τις Υπηρεσίες ή την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή ή να εμποδίζουμε τους παραβάτες επιπλήττοντας τους για την ανεύθυνη συμπεριφορά τους κατά του περιβάλλοντος και των συμπολιτών τους. Είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε όσα πρέπει να προστατευθούν και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά θα το κάνουμε.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη