Δεντροφύτευση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου

Δεντροφύτευση από το  2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου

Δεντροφύτευση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 643 ΦΟΡΕΣ

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου που αφορά την πρόσφατη δεντροφύτευση που πραγματοποίησαν οι μαθητές του Σχολείου σε συνεργασία με το Επαρχείο και τον Δήμο Καρπάθου.

«Τη Δευτέρα 05 Απριλίου 2016 η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων Καρπάθου με πρωτοβουλία του δασκάλου της Δ΄2 τάξης κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντάρου διοργάνωσαν με τους 70 μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης δεντροφύτευση 500 περίπου δενδρυλλίων πεύκων στον Περιφερειακό δρόμο Κυρα-Παναγιά-Οικοδομικά υλικά Φελλουζή και στο δρόμο που οδηγεί στο Φράγμα Σχοινά. Η χαρά των παιδιών, των δεκαπέντε περίπου γονέων που έσπευσαν στο κάλεσμά μας να βοηθήσουν και των εκπαιδευτικών ήταν πολύ μεγάλη μιας και καταφέραμε να φυτέψουμε μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα τα 500 πευκάκια.


Όμως, η επιτυχία ενός τόσο μεγάλου εγχειρήματος έγκειται στην υποστήριξη και συνεισφορά πολλών φορέων του νησιού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου κ. Ιωάννη Μηνατσή και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου κ. Μιχαήλ Μπαριανάκη που μας βοήθησαν να προμηθευτούμε τα 500 δενδρύλλια, το Δήμαρχο Καρπάθου κ.Ηλία Λάμπρο και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα καθαριότητας κ. Μανώλη Τσέρκη που έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον και φρόντισαν να ανοιχτούν οι λάκκοι, για να μπορέσουν οι μαθητές μας να φυτέψουν σε μικρό χρόνο τόσα πολλά δεντράκια, το γεωπόνο του Δήμου Καρπάθου κ. Ιωάννη Λαχανά που έδειξε στα παιδιά τη διαδικασία φυτέματος, το Διοικητή του ΤΕΘ Καρπάθου κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο που διέθεσε πέντε στρατιώτες να μας βοηθήσουν, το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κάρπαθου κ.Παναγιώτη Ταγκαλίδη που με τις λιγοστές δυνάμεις σε προσωπικό μας διέθεσε έναν αστυνομικό και όχημα, για την προστασία των μαθητών στον περιφερειακό δρόμο, το Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου κ. Δημήτριο Αϊβάτογλου για τη βοήθειά του στο πότισμα των δενδρυλλίων, το ΚΤΕΛ Καρπάθου και τον κ. Μανώλη Βασιλαράκη που μετέφερε τους μαθητές αφιλοκερδώς για τον σκοπό μας και τέλος τους γονείς των μαθητών που έσπευσαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών και των παιδιών τους να μας βοηθήσουν. Χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη προσπάθεια. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να έχουμε και μεγαλύτερη συμμετοχή από γονείς και εθελοντές-φίλους του Σχολείου και η δεντροφύτευση να γίνει πολύ νωρίτερα, όπως την είχαμε προγραμματίσει για το μήνα Νοέμβρη.


Για τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Στόχος της προσπάθειάς μας ήταν να διδάξουμε στα παιδιά την έμπρακτη αγάπη για το περιβάλλον και τον τόπο τους, καθώς και την εθελοντική προσφορά τους σε κοινωφελείς σκοπούς. Και τι πιο ωραίο να θυμούνται μεγαλώνοντας τους δασκάλους και τους γονείς τους να τα βοηθούν σε μια τέτοια προσπάθεια! Καλλιεργώντας την περιβαλλοντική συνείδηση και την εθελοντική προσφορά σε κοινωφελείς σκοπούς τα ενδυναμώνουμε να γίνουν κι αυτά με τη σειρά τους ενεργοί πολίτες στην ενήλικη ζωή τους!

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)