Ένας πρωταθλητής Ευρώπης φοράει τα θαλασσί του Κολοσσού!

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης φοράει τα θαλασσί του Κολοσσού!

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης φοράει τα θαλασσί του Κολοσσού!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 509 ΦΟΡΕΣ

Το υπογεγραμμένο συμβόλαιο του 32χρονου φόργουορντ, Παναγιώτη Βασιλόπουλου, περιμένουν στον Κολοσσό H Hotels για ν’ ανακοινώσουν επίσημα τη μεταγραφή του, την πρώτη για την αγωνιστική περίοδο 2016-17.

Ο …τερματοφύλακας από τον Πύργο

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος γεννήθηκε σ’ ένα χωριό του Πύργου Ηλείας στις 8 Φεβρουαρίου 1984 και όταν ήταν μικρός, λόγω ύψους, έπαιζε στη θέση του τερματοφύλακα. Ύστερα γράφτηκε στις ακαδημίες του τοπικού Ίφιτου και στη συνέχεια μετεπήδησε στον Ηρακλή Πύργου.

Το «αετίσιο» μάτι του Γιώργου Βασιλακόπουλου τον εντόπισε στις συμμετοχές στα κλιμάκια κι έκανε μία φιλική κουβέντα με τον τότε παράγοντα του ΠΑΟΚ, Βασίλη Οικονομίδη, για έναν πιτσιρικά με πολύ ταλέντο!

Στα 17 του, λοιπόν, αφήνει οικογένεια, σπίτι και φίλους και μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με προπονητή το Λευτέρη Σούμποτιτς. Κάνει ντεμπούτο στην Α1 το 2001 με αντίπαλο τον Ιωνικό Ν.Φ. και για τα επόμενα τρία χρόνια «ανδρώνεται» με εντυπωσιακό τρόπο, προκαλώντας όλους να κάνουν λόγο για το νέο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ.

Η οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ τον μετέτρεψε σε περιουσιακό στοιχείο και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αποτέλεσε μονόδρομο, τόσο για τον ίδιο όσο και για το «δικέφαλο» του Βορρά που πήρε κάποια χρήματα. Έτσι, το καλοκαίρι του 2005, κάνει το άλμα από το Θερμαϊκό στον Πειραιά.

Η επταετία της μαγείας και της ατυχίας

Μέχρι και το 2012, ο Βασιλόπουλος ζει στον Ολυμπιακό τα καλύτερά του χρόνια αλλά παράλληλα και τα πιο άτυχα. Κατακτά τίτλους (ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και μία ευρωλίγκα), γίνεται αρχηγός της ομάδας, οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» τον υπεραγαπούν, ειδικά όταν έβαζε τα νικητήρια καλάθια απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, και το όνομά του φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων φόργουορντ της Ευρώπης.

Ωστόσο, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ευρωλίγκας το 2012 δεν είχε ενεργή συμμετοχή. Παρακολούθησε τους αγώνες από τον πάγκο καθώς οι χρόνιοι πόνοι στη μέση του εξελίχθηκαν σε σοβαρό τραυματισμό και σε αναγκαστικό χειρουργείο λίγους μήνες αργότερα. Θα χρειαζόταν τέσσερις μήνες για να επανέλθει…

Πράγματι, τον Ιανουάριο του 2011 γνωρίζει την αποθέωση στο ΣΕΦ στην επάνοδό του κόντρα στην Καβάλα. Το απόθεμα ατυχίας, δυστυχώς, δεν είχε στερέψει. Λιγότερο από ένα μήνα μετά, παθαίνει ολική ρήξη χιαστών σε μία προπόνηση. Οδηγείται και πάλι στο χειρουργείο σχεδόν είκοσι μέρες μετά το νέο του τραυματισμό και η χρονιά για εκείνον είχε τελειώσει πριν καν ξεκινήσει…

Το ακόμη πιο τραγικό της υπόθεσης; Το μόσχευμα μολύνεται και στα μέσα Μαρτίου χειρουργείται για τρίτη φορά.

Επιστρέφει στα παρκέ δεκατρείς μήνες (!!) μετά, τον Απρίλιο του 2012 κόντρα στον Ηλυσιακό. Δύο χαμένες χρονιές, με πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, σωματική και ψυχική. Κι έμελλε να υπάρξει και τρίτη…

Το όσκαρ ατυχίας ανήκει στον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ο οποίος στα μέσα του καλοκαιριού βρίσκεται στην Αμερική για ακόμη ένα χειρουργείο! Αυτή τη φορά για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Τον Οκτώβριο του 2013 τον εμπιστεύεται η Βαγιαδολίδ και μετακομίζει στην Ισπανία. Το πρόβλημα στο γόνατο, όμως, δεν έχει ξεπεραστεί όπως θα έπρεπε και παθαίνει αποκόλληση μοσχεύματος! Το Δεκέμβριο λύνει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του και κάνει σκέψεις ακόμη και για οριστική αποχώρηση από το μπάσκετ.

Το νέο ξεκίνημα

Τελικά, δεν το βάζει κάτω και τελειώνει τη σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τον Ερμή Πειραιά. Η Κηφισιά του δίνει το εισιτήριο επιστροφής στην Α1 τη χρονιά 2014-15 και πέρσι στον Κόροιβο ένιωσε τόσο καλά που έλεγε «νιώθω και πάλι σα να είμαι 18 χρόνων και ξεκινάω από την αρχή».

Βέβαια, για εκείνον η χρονιά ήταν μεταβατική και φέτος θέλει να παίξει με …τους δικούς του όρους.

«Μου έδειξε πόσο με θέλει»

Μιλώντας στο Eurohoops ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Αποφάσισα να πάω στο Κολοσσό γιατί είναι η ομάδα που με την στάση της έδειξε ότι με θέλει περισσότερο.

Είναι η πιο πετυχημένη και σταθερή ομάδα της περιφέρειας όλα τα τελευταία χρόνια και εκπέμπει υγεία. Μίλησα με τον προπονητή, ξέρω τους λόγους που με θέλει το κλαμπ στη Ρόδο και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία και να αποδώσει ο Κολοσσός όμορφο μπάσκετ στο γήπεδο.

Είναι μια νέα πρόκληση για μένα και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ευχαριστηθούμε κι εμείς και ο κόσμος της Ρόδου το μπάσκετ και την ομάδα».

«Χρυσές» στιγμές και με το εθνόσημο!

Με την εθνική εφήβων κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2002 και στο Μουντομπάσκετ του 2003, ενώ με τη νέων ανδρών βγήκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό από τη Λιθουανία.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον πήρε μαζί του στην Ανδρών το 2005 και ως …ρούκι στη «μεγάλη» εθνική, πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Βελιγράδι, δεχόμενος από τους υπόλοιπους διεθνείς το γνωστό μπουγέλωμα.

Την επόμενη χρονιά ήταν επίσης μέλος της αγαπημένης όλων των Ελλήνων και βοήθησε στην πορεία προς τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα η τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Διαβάστε ακόμη

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το διασυλλογικό συνθέτων στίβου Κ16

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»