Αγωνία για το νερό στα Λάερμα

Αγωνία για το νερό στα Λάερμα

Αγωνία για το νερό στα Λάερμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 885 ΦΟΡΕΣ

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε προχθές

Την αγωνία τους για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα λόγω της λειψυδρίας εξέφρασαν προχτές το βράδυ οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας των Λαέρμων στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χωριό τους.

Στη συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σάββας Διακοσταματίου, Αγαπητός Πάλλας και Τέρης Χατζηιωάνννου, αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα, και δεν είναι άλλα από τη πτώση της στάθμης του νερού και τη χαμηλή απόδοση του δικτύου λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινότητα των Λαέρμων υδροδοτείται από πηγή που βρίσκεται στο βουνό του Αρταμίτη, όμως επειδή κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν έβρεξε αρκετά, η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί για τις ανάγκες.

Ήδη η παροχή του νερού δεν ικανοποιεί τις δραστηριότητες στο χωριό, και όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι πολύ σύντομα τα αποθέματα θα εξαντληθούν και η πηγή θα στερέψει.

Οι εκπρόσωποι του δήμου ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί στη χρήση του νερού και να περιορίσουν τη σπατάλη που προέρχεται κυρίως από χρήση του πόσιμου νερού για τις ανάγκες άρδευσης.

Επίσης δεσμεύτηκαν να ζητήσουν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ την επίσπευση των διαδικασιών για να δημιουργηθεί στο χωριό γεώτρηση ώστε να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Με την ευκαιρία οι κάτοικοι ζήτησαν να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο έργο για την αποχέτευση του χωριού.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη