Την Κάλυμνο που μαστίζεται από την ανεργία και οι κάτοικοί της μεταναστεύουν, επισκέφθηκε ο Χ. Κόκκινος

Την Κάλυμνο που μαστίζεται από την ανεργία και οι κάτοικοί της μεταναστεύουν, επισκέφθηκε ο Χ. Κόκκινος

Την Κάλυμνο που μαστίζεται από την ανεργία και οι κάτοικοί της μεταναστεύουν, επισκέφθηκε ο Χ. Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 91 ΦΟΡΕΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος περιόδευσε στις 22 & 23.7.16 στην Κάλυμνο. Κατά την παρουσία του στο νησί συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, είχε συνάντηση εργασίας στο δημαρχείο του νησιού με το δήμαρχο κ. Γαλουζή και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο επαρχείο της Καλύμνου παρουσία του Επάρχου κ. Θεμέλαρου, των Περιφερειακών Συμβούλων Σταυλά και Μπούκη, εκπροσώπων του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων, των αλιέων και άλλων φορέων του νησιού.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, που δυστυχώς μαστίζεται από την ανεργία (ξεπερνά το 30%) και εξαιτίας της απουσίας οργανωμένων αναπτυξιακών δράσεων και της επέκτασης της φτώχειας, το τελευταίο χρονικό διάστημα εκατοντάδες κάτοικοί του έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς.

Οι καλυμνιακές κοινότητες στην Αυστραλία, στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη ζουν στιγμές του προηγούμενου αιώνα, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο μεταναστευτικό ρεύμα των Καλύμνιων. Η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη, ο εμπορικός κόσμος στενάζει, ο αλιευτικός στόλος και το νησί - κέντρο σπογγαλιείας βιώνει παρακμιακά φαινόμενα. Οι δημόσιες υπηρεσίες καταργούνται η μία μετά την άλλη, ενώ οι ήδη υπάρχουσες στο νησί (όπως το Επαρχείο Καλύμνου) είναι υποστελεχωμένες.

Τα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2004 - 2009 (αεροδρόμιο, κτίριο Α.Μ.Ε.Α., βιολογικός, αφαλατώσεις, οδικοί άξονες κ.λπ.) δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα η αναπτυξιακή πορεία του νησιού να διακοπεί βίαια.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και δράσεις που επιβάλλεται να γίνουν στην Κάλυμνο και στην Ψέριμο, θέματα Π.ΑΜ. -

Π.Σ.Ε.Α. και εξετάστηκε η πορεία του λιμενικού έργου και της επέκτασης του κτιρίου Α.Μ.Ε.Α. (β’ φάση).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε το κτίριο Α.Μ.Ε.Α. και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Ολυμπίτη. Επίσης παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Διεθνών Σχέσεων και Πολιτιστικών Ανταλλαγών Καλύμνου, που για 23η χρονιά φιλοξενεί φοιτητές από χώρες του εξωτερικού, στους οποίους γίνεται εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε. του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!