Ρόδος: Με εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση - Αύξηση 10,61% τον Ιούλιο

Κάθε ρεκόρ καταρρίπτει  πλέον η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου η οποία κινείται σε εντυπωσιακά επίπεδα.

Σε σύγκριση με πέρσι καταγράφεται αύξηση στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών  της τάξης του 10,61% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας»

Τον Ιούλιο, συγκεκριμένα   έφτασαν στο νησί 454.726 τουρίστες ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρσι είχαν έρθει 411.114 τουρίστες.

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε στους τουρίστες  από τη Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Σκανδιναβία, Ισραήλ και Ρωσία που παραμένουν οι ισχυρές αγορές για τον ροδιακό τουρισμό.

Τα επίπεδα πληρότητας στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού αγγίζουν πλέον το 100% και στο ίδιο ποσοστό αναμένεται ότι θα κινηθεί  η σεζόν και τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις που υπάρχουν και ο Σεπτέμβριος θα είναι ιδιαιτέρως καλός μήνας, πιθανόν και ο Οκτώβριος σε σύγκριση πάντα  με τους αντίστοιχους μήνες των προηγουμένων ετών.

Στον αντίποδα πάντως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από τους παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει φέτος δραματική υστέρηση εσόδων γεγονός για το οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους