Αυξημένες κατά 8,36% ήταν οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου

Αυξημένες κατά 8,36% ήταν οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου

Αυξημένες κατά 8,36% ήταν οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι

Θετικός είναι ο απολογισμός του επταμήνου για το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο, μετά και την αποτύπωση της αύξησης που σημείωσε ο Ιούλιος.

Ειδικότερα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο ήρθαν στη Ρόδο, 85.028 τουρίστες περισσότεροι από το ίδιο διάστημα πέρσι σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 8,36%.

Από τον απολογισμό του επταμήνου προκύπτει ότι με πτήσεις τσάρτερ ήρθαν στη Ρόδο, 1.102.021 τουρίστες έναντι 1.016.993 τουριστών το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος του 2015.

Από την καταγραφή των στοιχείων φαίνεται επίσης ότι οι καλές επιδόσεις των τελευταίων μηνών κάλυψαν το άσχημο ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, και όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν τις απώλειες αλλά και να αυξήσουν τις επιδόσεις με υψηλό ποσοστό ανόδου.

Η κατάταξη δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές, σε ότι αφορά τις χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Έτσι στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι τουρίστες, στη δεύτερη οι Γερμανοί και στην τρίτη οι Σουηδοί τουρίστες. Οι Ρώσοι κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ενώ την πέμπτη οι Ισραηλινοί που κατέγραψαν εξαιρετικό ποσοστό αύξησης φέτος.

Οι χώρες που χαρακτηριστικό τους γνώρισμα παρέμεινε συνολικά στο επτάμηνο η μεγάλη πτώση στις αφίξεις, εξακολουθούν να είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Ουκρανία ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Λευκορωσία και η Ολλανδία.

Στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να καταγραφεί η τουριστική κίνηση από την Ισπανία η οποία κατά το επτάμηνο εξαπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι καθώς επίσης και η… καθίζηση στην τουριστική κίνηση από την Τουρκία λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Αναλυτικά το επτάμηνο διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο