Αυξημένες κατά 8,36% ήταν οι αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου

Θετικός είναι ο απολογισμός του επταμήνου για το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο, μετά και την αποτύπωση της αύξησης που σημείωσε ο Ιούλιος.

Ειδικότερα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο ήρθαν στη Ρόδο, 85.028 τουρίστες περισσότεροι από το ίδιο διάστημα πέρσι σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 8,36%.

Από τον απολογισμό του επταμήνου προκύπτει ότι με πτήσεις τσάρτερ ήρθαν στη Ρόδο, 1.102.021 τουρίστες έναντι 1.016.993 τουριστών το διάστημα Ιανουάριος-Ιούλιος του 2015.

Από την καταγραφή των στοιχείων φαίνεται επίσης ότι οι καλές επιδόσεις των τελευταίων μηνών κάλυψαν το άσχημο ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, και όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν τις απώλειες αλλά και να αυξήσουν τις επιδόσεις με υψηλό ποσοστό ανόδου.

Η κατάταξη δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές, σε ότι αφορά τις χώρες που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.  Έτσι στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι τουρίστες, στη δεύτερη οι Γερμανοί και στην τρίτη οι Σουηδοί τουρίστες. Οι Ρώσοι κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ενώ την πέμπτη οι Ισραηλινοί που κατέγραψαν εξαιρετικό ποσοστό αύξησης φέτος.

Οι χώρες που χαρακτηριστικό τους γνώρισμα παρέμεινε συνολικά στο επτάμηνο η μεγάλη πτώση στις αφίξεις, εξακολουθούν να είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Ουκρανία ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Λευκορωσία και η Ολλανδία.

Στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να καταγραφεί η τουριστική κίνηση από την Ισπανία η οποία κατά το επτάμηνο εξαπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι καθώς επίσης και η… καθίζηση στην τουριστική κίνηση από την Τουρκία λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Αναλυτικά το επτάμηνο διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής: