Στην Τήλο ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Στην Τήλο ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Στην Τήλο ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 326 ΦΟΡΕΣ

Τα προβλήματα των νησιών μας πληθαίνουν - Να εφαρμοστούν επιτέλους οι νησιωτικές πολιτικές

Στα πλαίσια των συνεχών επαφών με τους πολίτες των νησιών μας, στην προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των ζητημάτων που τους απασχολούν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στα νησιά της Δωδεκανήσου, περιόδευσε στο νησί της Τήλου.

Κατά την παραμονή του στο νησί στις 1.9.2016 είχε συναντήσεις και αντάλλαξε απόψεις με πολίτες του νησιού και στο δημαρχείο του νησιού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη - συνάντηση εργασίας με τη δήμαρχό του κ. Μαρία Καμμά και δημοτικούς συμβούλους και τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν την Τήλο.

Συγκεκριμένα:

α) Η απουσία του πλοίου Sea Star της δημοτικής επιχείρησης στην Τήλο είναι εμφανής. Το πλοίο που συνέδεε την Τήλο με τη Ρόδο δε λειτουργεί και τα τέσσερα (4) δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρξει μικρότερη τουριστική κίνηση στην Τήλο στην τρέχουσα τουριστική περίοδο. Αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού που θα αυξήσει σε πέντε (5) τα δρομολόγια που θα συνδέουν το νησί με τη Ρόδο κατά τους χειμερινούς μήνες.

β) Η υπάρχουσα νομοθεσία δε λύνει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης των 25.000 ζώων που βρίσκονται στην Τήλο. Απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και δραστικά μέτρα πριν διογκωθεί το ζήτημα.

γ) Η μειωμένη χρηματοδότηση στην Αυτοδιοίκηση και η απουσία ικανού αριθμού στελεχιακού δυναμικού, περιορίζει τις δραστηριότητες και τις στοχεύσεις του Δήμου Τήλου, ενός από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που έχουν μόνιμο πληθυσμό κάτω από χίλιους (1000) κατοίκους.

δ) Οι κάτοικοι του νησιού στερούνται στοιχειώδους τηλεοπτικής κάλυψης, αφού το νησί έχει στερηθεί την αναμετάδοση της Digea. Παρόλα αυτά οι λογαριασμοί και οι φόροι για τηλεοπτικές καλύψεις «τρέχουν» στους κατοίκους του νησιού!!!

ε) Είναι αναγκαίο να βοηθηθεί ο δήμος της Τήλου, να ωριμάσουν έργα που επιβάλλεται να λειτουργήσουν στο νησί. Αυτά είναι ο βιολογικός, το μουσείο της Τήλου, η επισκευή της υδατοδεξαμενής της Αγίας Ειρήνης και παρεμβάσεις σε οδικούς άξονες. Οι κάτοικοι του νησιού αναμένουν εντός των ημερών να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για πλήρωση σε ιατρικό προσωπικό στη μονάδα υγείας του νησιού.

Επισημαίνουμε ότι στη σύσκεψη διαπιστώθηκε -για μια ακόμα φορά- κοινή «γραμμή πλεύσης» της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και κοινή προσπάθεια προς κάθε υπεύθυνο για επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων της Τήλου.

Τέλος ο κ. Χ. Κόκκινος επισκεύθηκε το παλαιοντολογικό μουσείο του νησιού, το οποίο συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, διότι εκεί φυλάσσονται και εκτίθονται οστά ελεφάντων που έζησαν στο νησί πριν 4.000 χρόνια περίπου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ήταν οι τελευταίοι ελέφαντες που έζησαν στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων