Ευχαριστούν οι Ιρλανδοί συγγενείς των θυμάτων του «Όσκαρ»

Ευχαριστούν οι Ιρλανδοί συγγενείς των θυμάτων του «Όσκαρ»

Ευχαριστούν οι Ιρλανδοί συγγενείς των θυμάτων του «Όσκαρ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 269 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτή επιστολή διά μέσου της «Ροδιακής» απέστειλαν οι Ιρλανδοί συγγενείς των τριών θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί το φθινόπωρο του 1972 στο κέντρο διασκέδασης Oscar στη Ρόδο.

Οι συγγενείς ευχαριστούν το δήμο, το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και το λαό της Ρόδου για την υπέροχη υποδοχή και φιλοξενία που τους παρείχαν, αλλά κυρίως για το μνημείο που τοποθετήθηκε εις μνήμην των ανθρώπων τους που χάθηκαν.

Την επιστολή έχει συντάξει για λογαριασμό όλων, ο κ. Pádraig Power ανιψιός της 37χρονης Ιρλανδέζας Theresa O Shaughnessy και ενός εκ των τριών γυναικών - θυμάτων.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Ως εκπρόσωπος των τριών ιρλανδικών οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους στην τραγωδία Ocscar στη Ρόδο θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου σε όλους σας.
Το μνημόσυνο ήταν τόσο αξιοπρεπή και με σεβασμό τόσο για τα θύματα όσο και τους επιζώντες. Δεν περιμέναμε τόσο υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση και χωρίς καμία υποστήριξη.

Εμείς δεν θα έπρεπε να είχαμε εκπλαγεί ωστόσο, οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί έχουν τόσα πολλά κοινά. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγαπημένους μας. Σας ευχαριστούμε όλους που μας καλωσορίσατε στο νησί σας με ανοιχτές αγκάλες και έχουμε φύγει με μια μόνιμη εντύπωση στις καρδιές μας.

Εκτιμούμε τον Δήμαρχο σας κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τις τεράστιες προσπάθειες του στην υλοποίηση του μνημείου. Έδειξε μεγάλο θάρρος για την αναγνώριση της τραγωδίας που έχει στοιχειώσει τις οικογένειές μας για τα τελευταία 44 χρόνια και τους ανθρώπους της Ρόδου.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι καλή δημοσιότητα η ανάδειξη αυτής της τραγωδίας. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μην είχε γίνει τίποτε. Το κουράγιο και τη συμπόνια έλαμψε. Όλα ασχολούνται με αυτό το μνημείο και θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανοι για ό, τι έχετε κάνει στο όμορφο νησί της Ρόδου.

Οι νέοι σας φίλοι από την Ιρλανδία δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι έχετε κάνει για εμάς και για τις τρεις γυναίκες μας, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία του Όσκαρ.

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Με θερμούς χαιρετισμούς
Pádraig Power (ανιψιός της 37χρονης Ιρλανδέζας Theresa O Shaughnessy ενός εκ των θυμάτων)».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη