Έσπασε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων η τουριστική κίνηση της Ρόδου

Έσπασε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων η τουριστική κίνηση της Ρόδου

Έσπασε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων η τουριστική κίνηση της Ρόδου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 691 ΦΟΡΕΣ

Στο δεκάμηνο καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 9,5%

Έσπασε φέτος η Ρόδος το… φράγμα των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών, καθώς η τουριστική κίνηση παρά το κακό ξεκίνημα εξελίχθηκε ικανοποιητικά, και κατέγραψε αύξηση σε ποσοστό 9,5%.

Η τουριστική περίοδος του 2016 τερματίστηκε ουσιαστικά στο τέλος Οκτωβρίου, με τον απολογισμό του δεκαμήνου να καταγράφει περίπου 180.000 περισσότερους επισκέπτες για το νησί μας.

Η συγκέντρωση των στοιχείων έδειξε ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο έφτασαν στη Ρόδο 2.069.068 τουρίστες έναντι 1.889.606 το ίδιο διάστημα πέρσι.
Η φετινή χρονιά μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 2014, έτος κατά το οποίο είχαν επισκεφτεί τη Ρόδο 1.928.392 τουρίστες, αριθμός πολύ κοντά στα 2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η «Ρ» η τουριστική κίνηση διπλασιάστηκε στο νησί μας μέσα σε διάστημα 20 ετών καθώς το 1997 το είχαν επισκεφτεί μόλις 1.28.500 άτομα. Η εκτίναξη της τουριστικής κίνησης σημειώθηκε το 2011 χρονιά κατά την οποία ήρθαν στη Ρόδο 1.735.000 άτομα, (περίπου 300.000 περισσότερα) καθώς ένα χρόνο πριν οι συνολικοί επισκέπτες είχαν φτάσει το 1.433.533 άτομα.

Από εκείνη τη χρονιά και μετά καταγράφεται ανά έτος μία ικανοποιητική αύξηση για να φτάσουμε στο 2016, όπου και σημειώθηκε η κίνηση των 2 εκατομμυρίων τουριστών η οποία σημειωτέον θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν η τουριστική περίοδος ξεκινούσε καλύτερα και δεν είχαμε τη μεγάλη καθίζηση των κρατήσεων λόγω του προσφυγικού.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της κίνησης του δεκαμήνου, η πρώτη πεντάδα των χωρών με τους περισσότερους τουρίστες αποτελείται από τις χώρες Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στην κατάταξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει ότι η Ρωσία επανέκαμψε, ότι μειώθηκαν οι απώλειες από αγορές όπως η Πολωνία, αλλά το κλείσιμο της σαιζόν δείχνει ότι δεν αντιστράφηκε το κλίμα σε άλλες αγορές που από την αρχή είχαν μία αρνητική τοποθέτηση απέναντι στη χώρα μας.

Αυτές ήταν η Αυστρία, το Βέλγιο και η Τσεχία, ενώ απώλειες κατέγραψε και η Τουρκία λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, καθώς και η Ουκρανία. Στα αξιοσημείωτα της φετινής τουριστικής περιόδου καταγράφεται η αύξηση τουριστών από την Ισπανία, και μάλιστα σε τριπλάσιο ποσοστό από πέρσι καθώς και η αύξηση των τουριστών από τη Λετονία και την Εσθονία.
Αναλυτικά η τουριστική κίνηση στη Ρόδο διαμορφώθηκε φέτος όπως φαίνεται στον πίνακα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο