«Το έργο της πόλεως Ρόδου είναι ορατό και μετρήσιμο»

«Το έργο της πόλεως Ρόδου είναι ορατό και μετρήσιμο»

«Το έργο της πόλεως Ρόδου είναι ορατό και μετρήσιμο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Δηλώσεις του προέδρου της ΔΚ Ρόδου κ. Παγκά

Στις αποφάσεις της δημοτικής κοινότητας Ρόδου που συνεδρίασε πρόσφατα αναφέρθηκε χτες ο πρόεδρός της Μίλτος Παγκάς, προς ενημέρωση των πολιτών.

Το κυριότερο θέμα ήταν η δωρεάν παραχώρηση χώρων για τις ανάγκες συλλόγων με σκοπό τη στήριξη του έργου τους, ενώ αποφασίστηκε και η εκμίσθωση του παλιού καφενείου στους Αγίους Αποστόλους.

Αναλυτικά αναφερόμενος στις αποφάσεις ο κ. Παγκάς δήλωσε τα εξής: «Προχωρήσαμε σε παραχώρηση δωρεάν χρήσης χώρου στην περιοχή Ροδινιού μετά από αίτηση που είχε κάνει ο σύλλογος «Σώστε έναν άγγελο» για να στεγάσει όλες τις δραστηριότητές του.

Υπάρχει μία ευαισθησία από τη δημοτική αρχή γι’ αυτούς τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο του παιδικού καρκίνου, είμαστε αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή και προσπαθούμε με οποιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του εφικτού να τους βοηθήσουμε και να τους ενισχύσουμε.

Στο πλαίσιο αυτό με εντολή δημάρχου παραχωρήθηκε ο χώρος σε ένα δημοτικό ακίνητο στην οδό Βεργίνας στο Καρακόνερο κατά χρήση στο σύλλογο.

Στον ίδιο χώρο και συγκεκριμένα δίπλα αποφασίστηκε η μεταστέγαση του δημοτικού ιατρείου ένα πάγιο αίτημα, να μεταφερθεί από το χώρο του 21ου νηπιαγωγείου δίπλα στον οποίο βρισκόταν σε έναν άλλο χώρο. Επίσης εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου στην Κλαυδίου Πέπερ στο σύλλογο Ρουμελιωτών, ένα αίτημα που είχε κατατεθεί στο δήμο.

Είναι ένας σύλλογος με πολλά μέλη και μεγάλη δράση. Αυτή είναι η αρχή και θα υπάρχει και συνέχεια».

Μιλώντας για την εκμίσθωση του παλιού καφενείου στους Αγίους Αποστόλους αλλά και για την μεταφορά του ΚΕΠ δήλωσε τα εξής: «Επίσης πήραμε απόφαση για εκμίσθωση καταστημάτων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων γιατί πρέπει να τονωθεί και να βοηθηθεί και να κρατηθεί ο κόσμος εκεί βοηθώντας σε ότι ζητά.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται στην πλατεία και είναι αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα. Υπήρξε απόφαση για εκμίσθωση του παλιού καφενείου, ήταν ένα αίτημα των κατοίκων για να ξαναπάρει ζωή η πλατεία. Το καφενείο μπορεί να εξελιχθεί σε κέντρο πολλαπλών δράσεων.

Τέλος αποφασίστηκε και η μεταφορά του ΚΕΠ Ροδινιού από τα γραφεία στην οδό Στοκχόλμης λίγο πιο κάτω στην οδό Μαραθώνος σε δημοτικό ακίνητο για την καλύτερη λειτουργία του και για οικονομικούς λόγους».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη