Θέμα χρόνου πλέον η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Θέμα χρόνου πλέον η διάνοιξη  της οδού Καμείρου

Θέμα χρόνου πλέον η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 499 ΦΟΡΕΣ

Τί δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Ολοκληρώθηκε χτες από το δήμο Ρόδου η διαδικασία εξόφλησης και του δεύτερου ιδιοκτήτη σπιτιού στην οδό Καμείρου προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες διάνοιξης της οδού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δήμος κατέβαλε συνολικά το ποσό των 140.000 ευρώ στους δύο συμπολίτες μας, ενώ οι απαραίτητες εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν αρκετούς μήνες.

Πάντως ο αντιδήμαρχος οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου δήλωσε χτες ότι εκκρεμούν πολλές τέτοιες υποθέσεις κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από το 1960!

Αυτές αφορούν όχι, μόνο την πόλη της Ρόδου αλλά και άλλες κοινότητες ενώ η δημοτική αρχή μέσα στις επόμενες μέρες θα ανοίξει και το θέμα της εισφοράς σε γη ή σε χρήμα και για τους πολίτες προς το δήμο.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πληρώθηκε και ο δεύτερος ιδιοκτήτης στην οδό Καμείρου. Εξοφλήθηκαν δηλαδή και οι δύο και ανοίγει ο δρόμος ώστε να πάει ο δήμος και να κάνει τις εργασίες που πρέπει για τη διάνοιξη της οδού.

Δηλαδή να πέσουν τα σπίτια. Από το ένα συγκεκριμένα πέφτει μόνο ένα τμήμα και από το άλλο πέφτει όλο το σπίτι. Στη συνέχεια σειρά έχει η αρχαιολογία και υπάρχουν και ζητήματα μελέτης και εξομάλυνσης του δρόμου.

Ο δρόμος πρέπει δεξιά και αριστερά να ανοίξει και υπάρχει και μία υψομετρική διαφορά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν διάφορες διευθετήσεις» δήλωσε ο αντιδήμαρχος ενώ αναφερόμενος στις άλλες παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν δήλωσε τα εξής: «Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που εκκρεμούν. Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις από το 1955-1960 άλλες είναι πιο πρόσφατες 1980-1990 και υπάρχει και μία περίπτωση στην Ιαλυσό που εξετάζεται αυτή την περίοδο.

Επίσης υπάρχουν αρκετές υποθέσεις στην πόλη της Ρόδου και το ζήτημα με το σχέδιο πόλεως της Σορωνής που έχει πάει στο πράσινο ταμείο αλλά επειδή δεν υπάρχει αναγνώριση από όλους τους δικαιούχους δεν έχει προχωρήσει».

Μάλιστα εξηγώντας τι περιλαμβάνει η διαδικασία των αποζημιώσεων ο κ. Διακοσταματίου είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Όταν έχεις να αποζημιώσεις δημότες των οποίων τα ακίνητα προσφέρουν για να γίνει κάτι κοινόχρηστο, τότε αφού γίνει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το ύψος της τιμής της απαλλοτρίωσης, αμέσως μετά στέλνεται στο πράσινο ταμείο για να πληρωθεί από εκεί.

Όμως το πράσινο ταμείο αποζημιώνει οικοδομικά τετράγωνα. Για να αποζημιωθούν όλοι θα πρέπει να κάνουν αναγνώριση δικαιούχου δικαστικά. Αν μέσα σε ένα τετράγωνο δεν το κάνουν όλοι τότε έχουμε θέμα καθώς δεν πληρώνει το ταμείο».

Ειδικά για τις εισφορές των πολιτών προς το δήμου δήλωσε «Επίσης έχουμε θέμα στα Ασγούρου ενώ υπάρχουν και οι εισφορές των πολιτών προς το δήμο. είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το συζήτησα με το δήμαρχο και τον κο Κακούλη και μέσα στις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε το θέμα.

Θα συζητήσουμε την εισφορά σε γη ή σε χρήμα που αφορά τα εκτός σχεδίου πόλεως ακίνητα στα οποία κτίζονται ξενοδοχεία κλπ που οφείλουν εισφορά σε γη ή σε χρήμα και το τι κάνουμε για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα ή να πάει στο πράσινο ή να επιλέξει ο δήμος ποια θέλει να κρατήσει και τα υπόλοιπα με τροποποίηση του σχεδίου πόλεως να τα απελευθερώσει.Στην περίπτωση αυτή όμως υπάρχει θέμα με το ισοζύγιο που πρέπει να έχει η πόλη σε κοινόχρηστους χώρους».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη