Σπάνιο θαλάσσιο κήτος που μοιάζει με καρχαρία ξεβράστηκε στην Κάρπαθο

Σπάνιο θαλάσσιο κήτος που μοιάζει με καρχαρία ξεβράστηκε στην Κάρπαθο

Σπάνιο θαλάσσιο κήτος που μοιάζει με καρχαρία ξεβράστηκε στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 1956 Αριθ. Φύλλου 1699

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟΝ ΤΟΥ Ο.Η.ΕΔΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Κατά την προχθεσινήν δεξίωσιν του Δήμου προς τιμήν του Αμερικανού ναυάρχου Μπράουν, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Μ. Πετρίδης, εγείρων πρόποσιν ανέφερεν ότι κατά την αρχαιότητα, η Δωρική Εξάπολις της οποίας μέλος ήτο η Ρόδος, προήσπιζε την ειρήνην εις το σημείον αυτό της Ανατολικής Μεσογείου και ετόνισεν ότι, τιμής ένεκεν, σήμερον η Ρόδος πρέπει να προτιμηθή ως έδρα, του κλιμακίου του Ο.Η.Ε. το οποίον θα έχη ως αποστολήν την εξεύρεσιν τρόπου προς οριστικήν εξομάλυνσιν των διεθνών ζητημάτων της Μέσης Ανατολής. Καταλήγων ο Δήμαρχος ηυχήθη όπως η πρότασίς του τύχη ευμενούς απαντήσεως και ετόνισεν ότι ο Ροδιακός λαός είναι πρόθυμος να φιλοξενήση οσασδήποτε αμερικανικάς οικογενείας.

ΟΜΟΙΑΖΟΝ ΠΡΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΝ ΚΑΙ ΧΕΛΙ ΣΠΑΝΙΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟΝ ΚΗΤΟΣ ΕΞΕΔΡΑΣΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
Κατά πληροφορίας εκ Καρπάθου, προς ημερών ανευρέθη παρά την θέσιν “Μάνδρα”, όπισθεν του Νεκροταφείου Πηγαδίων, εν θαλάσσιον κήτος, μήκους 4 1/2 μέτρων.
Τούτο μέχρις ενός σημείου έμοιαζε με καρχαρίαν γλαυκόν, πλην όμως αντί η ουρά του να απολήγη σε “ψαλλίδι”, ούτη συνεχίζει ωσάν τεραστία κώπη λέμβου και έχει μήκος 2-2 1/2 μέτρα, δηλαδή ομοιάζει με ουράν χελιού κατά μεγέθυνσιν.
Παρά το γεγονός όμως ότι το είδος ήτο σπάνιον, δεν απεδείχθη ανάλογον ενδιαφέρον και ήδη έχει σαπίσει, εγκαταλελειμμένον, ενώ ήτο δυνατόν να μεταφερθή εις το Ενυδρείον Ρόδου.

ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ
Χθες, καθ’ ο χρόνον ο 12ετής Στέργος Τσίγκας ευρίσκετο επί δένδρου εις την περιοχήν Μητροπόλεως κατέπεσε και υπέστη κάταγμα της χειρός.

11.486 ΔΡΧ. ΣΥΝΕΛΛΕΓΗΣΑΝ ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟΝ ΤΗΣ “ΦΑΝΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ”
Κατά τον διενεργηθέντα έρανον υπέρ της “φανέλλας του Στρατιώτου” εις Κάρπαθον, το συλλεγέν ποσόν ανήλθεν εν συνόλω εις δρχ. 11.486.
Το εν λόγω ποσόν κατετέθη εις το εν Ρόδω υπ/μα της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος και Αθηνών υπέρ της φανέλλας του στρατιώτου.

ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΣΑ ΑΜΝΟΝ ΚΙ ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ ΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ
Την 6.12.56 και περί ώραν 10.30 ο Τσαταλιός Πέτρος ετών 32, αγροτικός ιατρός, κάτοικος Απολλώνων, οδηγών την υπ’ αριθ. 31021 μοτοσυκλέτταν και βαίνων από Απόλλωνα εις Αγίαν Ελεούσαν λόγω απροόπτου εμφανίσεως επί της δημοσίας οδού αμνού παρεξέκλινε της κανονικής του πορείας, με αποτέλεσμα την ανατροπήν του δικύκλου, και τον ελαφρόν τραυματισμόν του επιβαίνοντος εις την αριστεράν ωμοπλάτην και αριστερόν βραχίονα.
Ο τραυματισθείς μερίμνη οργάνων του Σ.Χ. Σαλάκου μετεφέρθη εις το Κρατικόν Νοσοκομείον.

ΤΟ ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΓΚΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης, δι’ επιστολής του προς τον Δήμαρχοςν Τάρπον Σπριγκς ζητεί από αυτόν να θέση υπό την προστασίαν του, τον έρανον δια την κατσκευήν του Αδριάντος Αλεξ. Διάκου, δια την συλλογή του υπολοίπου ποσού 4.000 δολ. που απαιτεί η κατασκευή.

ΑΦΙΚΕΤΟ ΓΕΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
Αφίκετο εις Ρόδον ο Γενικός Επιθεωρητής Μαθηματικών κ. Μαζαράκης προς επιθεώρησιν των Σχολείων Δωδεκανήσου.

ΚΑΘΩΡΙΣΘΗΣΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΔΙΑ ΠΑΡΟΧΗΝ ΝΑΥΤ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Υπό του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στ. Κωτιάδη απεφασίσθη όπως κατά το προσεχές έτος 1957 καθορισθούν έκτακτοι περίοδοι εξετάσεων προς απόκτησιν διπλωμάτων πλοιάρχου Γ’ τάξεως κατά Ιούλιον, μηχανικού Γ’ τάξεως κατ’ Αύγουστον, ραδιοτηλεγραφητού β’ τάξεως κατά Μάρτιον και οικονομικού Β’ τάξεως κατά Νοέμβριου προς διευκόλυνσιν των συμπληρούντων τα νόμιμα προσόντα δια την συμμετοχήν εις τας εξετάσεις ταύτας ναυτικών.


ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΜΕ ΖΗΜΙΑΣ
Προχθές την 7.20 εσπερινήν το υπ’ αριθ. Δ.Χ. 82.288 επιβατικόν αυτοκίνητον του Φλάγκου Ιωάννου του Αντωνίου, ευρισκόμενον εν σταθμεύσει επί της οδού Γαριβάλδη, αφηρέθη παρ’ αγνώστων Αμερικανών ναυτών της ναυλοχούσης εις τα Ροδιακά ύδατα μοίρας του 6ου Αμερικανικού Στόλου.
Το αυτοκίνητον ανευρέθη μετ’ ολίγον επί της αυτής οδού και εις απόστασιν 2 χιλιομέτρων περίπου, φέρον τινάς ζημίας ελαφράς. Δέοντα ενεργούνται υπό της υπηρεσίας Τροχαίας.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Ταμάριξ η γαλλική (Tamarix gallica), κοινώς αρμυρίκι ή αλμυρίκι

Φίλιππος Ζάχαρης: Η προστασία της Ευρώπης, οι Ευρωεκλογές και οι κίνδυνοι

Αργύρης Αργυριάδης: Η «παράλληλη» εργασία των δημοσίων υπαλλήλων

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Ηλίας Καραβόλιας: Το αφανές κόστος του δυνητικού

Θεόδωρος Παπανδρέου: Διορθωτικές παρεμβάσεις στο Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου