Όχι λένε και οι Παστιδενοί στην εγκατάσταση μονάδων με βιοκαύσιμα στην περιοχή τους

Όχι λένε και οι Παστιδενοί στην εγκατάσταση μονάδων με βιοκαύσιμα στην περιοχή τους

Όχι λένε και οι Παστιδενοί στην εγκατάσταση μονάδων με βιοκαύσιμα στην περιοχή τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών, εξέφρασαν και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Παστίδας, τα οποία έθεσαν το θέμα σε πρόσφατη συνεδρίασή τους.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Σάββας Πάττας, αποφασίστηκε να προταθεί η αναστολή χρήσεων γης στους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τα βιορευστά.
Μάλιστα την πρόταση αυτή την εισηγήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Παστίδας στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, έως ότου εκδικαστούν οι πρόσφυγες των Κοινοτήτων.


Σύμφωνα με τον κ. Πάττα, δεν έχει γίνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την περίπτωση κατά την οποία και οι 12 μονάδες που προτίθενται να λειτουργήσουν συγκεντρωθούν σε μία περιοχή, γι’ αυτό και η Τοπική Κοινότητα Παστίδας, κρίνει απαραίτητη τη διασπορά των εγκαταστάσεων των 4,2 μεγαβάτ που προβλέπεται από την Υπουργική απόφαση σε όλο το νησί, έτσι ώστε να μην έχουμε συγκέντρωση σε μία μόνο περιοχή, όπως σχεδιάζεται. Άλλωστε όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων, η περιοχή της Ενότητας Πεταλούδων είναι ήδη επιβαρυμένη από δύο αεροδρόμια, το ραντάρ και το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Παράλληλα, τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας εξέφρασαν και την συμφωνία τους με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους κατοίκους της Δαματριάς και του Θεολόγου για το θέμα αυτό και οι οποίες επισημάνθηκαν στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν.
Ο κ. Πάττας πρόσθεσε επίσης ότι για όλα όσα έχουν αποφασιστεί, έχουν ήδη ενημερώσει το Δήμαρχο Ρόδου αλλά και τους λοιπούς αρμοδίους της δημοτικής αρχής και αναμένουν πλέον να δουν τις εξελίξεις.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η απόφαση που λήφθηκε από την Τοπική Κοινότητα Παστίδας ήταν ομόφωνη και αναφέρει τα εξής:
• Να εισηγηθεί στον Δήμαρχο,
• Την αναστολή χρήσεων γης στην Ενότητά μας για τον συγκεκριμένο σκοπό έως ότου έχουμε τελεσίδικη απόφαση των προσφυγών που κατατέθηκαν από τις Κοινότητες.
• Να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση από τους εμπλεκόμενους, για αλλαγή των όρων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που αφορούν τη χρήση γης, αφού όταν συντάχθηκε δεν ήταν γνωστοί αυτοί οι μέθοδοι ανακύκλωσης (Βιορευστών).
• Να εξασφαλιστεί η διασπορά των εγκαταστάσεων αυτού του τύπου σε όλο το νησί αποτρέποντας την συσσώρευσή τους σε μία (όπως γίνεται τώρα).

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη