Το πράσινο φως για τον «ανασχηματισμό» έδωσε η πλειοψηφία στο Δήμαρχο!

Το πράσινο φως για τον «ανασχηματισμό» έδωσε η πλειοψηφία στο Δήμαρχο!

Το πράσινο φως για τον «ανασχηματισμό» έδωσε η πλειοψηφία στο Δήμαρχο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 849 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες αλλαγές

Για άμεσες αλλαγές στο διοικητικό – επιτελικό σχήμα του Δήμου της Ρόδου, ενημέρωσε τους συμβούλους του ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, στην συνεδρίαση της πλειοψηφίας που έγινε την Παρασκευή το βράδυ ενόψει του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Ρόδου, ξεκαθάρισε μιλώντας στους συνεργάτες του το βράδυ της Παρασκευής, ότι για την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου της Ρόδου, αλλά και προκειμένου να είναι πιστός στα όσα είχε δεσμευτεί ενώπιον της παράταξης, θα προχωρήσει σε επιτελικές αλλαγές, σε όσους τομείς κριθεί απαραίτητο.

«Δεν έχω λάβει καμία απόφαση ακόμα – είπε ο Δήμαρχος Ρόδου στα στελέχη της πλειοψηφίας- αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα μιλήσω με όλους σας προσωπικά, θα ακούσω τις προτάσεις και τις εκτιμήσεις σας και στο τέλος θα λάβω τις αποφάσεις μου, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ρόδου μας.»

Ξεκινούν άμεσα οι κρίσιμες συναντήσεις
Επί της ουσίας ο δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις επαφές και τις συναντήσεις του, με όλους τους, αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους προέδρους των οργανισμών, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις τους και να καταγράψει τις προτάσεις αλλά και τις αντιδράσεις τους.

Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμαρχος Ρόδου, δεν έχει λάβει καμία απολύτως απόφαση, για το αν και πότε θα μετακινήσει ή θα αντικαταστήσει αντιδημάρχους και προέδρους οργανισμών από το επιτελείο του Δήμου της Ρόδου. Το χρονικό περιθώριο που έχει στη διάθεσή να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές, είναι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να εξαντλήσει μέχρι τέλους τις ημερομηνίες αυτές.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πάντως, στο γεγονός ότι δεν αναμένεται να γίνουν «βαθιές τομές» και αντικαταστάσεις συνεργατών του δημάρχου, από καίρια πόστα.

Σημειώνεται ότι οι χειρισμοί που γίνονται κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο, κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι ο δήμαρχος δεν θα δεχθεί κανενός είδους πίεση από κανέναν συνεργάτη του και ότι τις αποφάσεις θα τις λάβει μόνος του με μοναδικό γνώμονα όχι τις ισορροπίες της παράταξης αλλά το συμφέρον της πόλης και των πολιτών.

Είχε δεσμευτεί εξαρχής για να δοκιμαστούν όλοι
Το βέβαιο είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί και οι θέσεις λίγες. Από την άλλη, ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί σε παλαιότερες συζητήσεις του εντός κι εκτός της παράταξης, ότι αυτό που οφείλει, είναι να δώσει ευκαιρίες σε νέους αλλά και παλιούς συνεργάτες του, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό στα κοινά.

Επί της ουσίας, κανείς από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των οργανισμών, δεν πρέπει να θεωρεί τη θέση του ως δεδομένη αφού κανείς δεν εξαιρείται από το «κάδρο» του ανασχηματισμού για τον δήμο της Ρόδου.
Σάββας Διακοσταματίου, Αγαπητός Πάλλας Δώρος Κωνσταντίνου, Γιώργος Πόκκιας, Λίτσα Κρεμαστινού, Κακούλης Γιώργος,. Μιχάλης Παλαιολόγος , Τέρης Χατζηϊωάννου , Μαρία Χατζηλαζάρου, Άννα Ζωάνου, αναμένεται να... περάσουν από δημαρχιακή αξιολόγηση.

Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Βαγγέλης Μαντρακός, έχει ζητήσει να παραδώσει τη θέση του και αντίστοιχα να μετακινηθεί σε θέση αντιδημάρχου. Αν τελικά ο Βαγγέλης Μαντρακός επιμείνει να μετακινηθεί, αναμένεται να προταθούν για να καλύψουν τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου οι:
Σάββας Διακοσταματίου, Τέρης Χατζηϊωάννου αλλά και ο Γιώργος Πόκκιας, οι οποίοι θεωρούνται πιο έμπειροι για να μπορέσουν να διευθύνουν την διαδικασία συνεδριάσεων των δημοτικών μας συμβουλίων.

Ακολούθως, αναμένεται να υπάρξουν διαδοχικές καραμπόλες οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν τον γενικότερο ανασχηματισμό.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη