Χρήστος Μπίλιας: «Δεν έχουμε παίξει ακόμα το μπάσκετ που μπορούμε»

Χρήστος Μπίλιας: «Δεν έχουμε παίξει ακόμα το μπάσκετ που μπορούμε»

Χρήστος Μπίλιας: «Δεν έχουμε παίξει ακόμα το μπάσκετ που μπορούμε»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 373 ΦΟΡΕΣ

Η Καλλιθέα τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ αλλά ο προπονητής της θεωρεί πως η ομάδα του έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης

Από το περασμένο καλοκαίρι που η Καλλιθέα άλλαξε διοίκηση και μπήκε δυναμικά στη μεταγραφική αγορά, ήταν γνωστό πως θα κυνηγούσε τον τίτλο στο τοπικό πρωτάθλημα και εν συνεχεία την άνοδο στη Γ’ εθνική.

Το περασμένο Σάββατο ολοκλήρωσε με νίκη επί του Διαγόρα την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, κατακτώντας την πρώτη θέση του Ομίλου Ρόδου και μαζί το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα προσεχή πλέι οφ.

Σύμφωνα με τον προπονητή της, Χρήστο Μπίλια, αυτός ήταν μόλις ο πρώτος κατά σειρά στόχος που επετεύχθη και μάλιστα χωρίς να έχει παίξει ακόμα το μπάσκετ που μπορεί και που ο ίδιος θέλει.

«Να το βγούμε πρώτοι στη βαθμολογία και να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας ήταν ο πρώτος μας στόχος. Θέλουμε να κάνουμε ένα σταθερό βήμα κάθε φορά. Ο δεύτερος στόχος είναι η πρόκριση στο φάιναλ φορ και μετά η παρουσία μας στον τελικό. Αν φτάσουμε μέχρι εκεί, θα τα δώσουμε όλα για τον τέταρτο και μεγαλύτερο στόχο απ’ όλους που είναι η άνοδος στη Γ’ εθνική.

Μέχρι τώρα, βαδίζουμε βάσει σχεδιασμού και είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας. Όμως, ακόμη δεν έχουμε παίξει το μπάσκετ που μπορούμε ή το μπάσκετ που θα ήθελα εγώ από την ομάδα μου. Κι αυτό είναι φυσιολογικό όταν στις προπονήσεις μας δεν είμαστε όλοι μαζί και υπάρχουν απουσίες. Σίγουρα, αρκετές από αυτές είναι αναγκαστικές όπως πχ. του Βασιλειάδη που έχει υπηρεσία.

Είχαμε και την τιμωρία του Φώντα (σ.σ. Μπιλλιάς) που έχασε το μισό πρωτάθλημα! Η απουσία του φάνηκε στο ματς που χάσαμε από το Διαγόρα. Εκεί βρίσκεται και η αδυναμία μας ως ομάδα, στον «άσσο». Θα ήμασταν πιο πλήρεις αν είχαμε ακόμη έναν παίκτη στη θέση «1». Τόσο ο Άρης (σ.σ. Γυφτάκης) όσο και ο Γιάννης (σ.σ. Σκορδάλης) έκαναν πολύ καλή δουλειά όσο έλειπε ο Μπιλλιάς αλλά ο ρόλος τους στην ομάδα είναι άλλος.

Η ομάδα σίγουρα μπορεί να παίξει και καλύτερα. Έχει δύο βασικά στοιχεία, ομοιογένεια και χημεία, που είναι απαραίτητα. Ο κορμός της αποτελείται από παίκτες που είναι χρόνια μαζί (σ.σ. από τους Αγίους Θεοδώρους) και γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Είναι και καλοί χαρακτήρες, έχουμε οικογενειακό κλίμα που είναι επίσης πολύ σημαντικό σε μία ομάδα.

Επιπλέον, δεν είμαστε μόνοι μας, οι αθλητές και το προπονητικό τιμ εννοώ. Έχουμε συνεχώς δίπλα μας, να τρέχουν για ό,τι τους ζητηθεί, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Αγαπούν την ομάδα και το δείχνουν με πράξεις. Τι να πούμε επίσης για τον Αχιλλέα μας; Κοντά μας σε όλα».

Η Καλλιθέα θα βρει απέναντί της το Ροδίων Άθλησις στο δρόμο προς το φάιναλ φορ ενώ το δεύτερο εισιτήριο θα πάρει είτε ο Διαγόρας είτε η Ελπίδα. Ο Χρήστος Μπίλιας ανέφερε ότι «εμείς έχουμε ένα βατό παιχνίδι αλλά φυσικά μένει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Το άλλο ζευγάρι είναι πιο αμφίρροπο. Τόσο ο Διαγόρας όσο και η Ελπίδα έκαναν κινήσεις το καλοκαίρι για να διατηρήσουν τη δυναμική τους ή ακόμα και να την ενισχύσουν».

Διαβάστε ακόμη

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το διασυλλογικό συνθέτων στίβου Κ16

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»