Πρώτα η κάθαρση και μετά οι εκλογές

Πρώτα η κάθαρση και μετά οι εκλογές

Πρώτα η κάθαρση και μετά οι εκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 169 ΦΟΡΕΣ

Να επιστραφούν τα κλεμμένα, οι μίζες και τα δάνεια

Toυ Μάνου Δ. Κόκκινου

Το τελευταίο διάστημα αναδύεται και πάλι έντονη και αφόρητη δυσοσμία από τον οχετό των νέων σκανδάλων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το διεθνές σκάνδαλο της πολυεθνικής Novartis και των γνωστών στρατιωτικών εξοπλισμών.

Και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η οργή του ελληνικού λαού από τη νέα αυτή κακουργηματική λεηλασία του δημόσιου πλούτου, που έρχεται να επιβαρύνει την ήδη βεβαρυμένη πολιτική ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών αλλά και το ήδη βαρύ φορτίο από τις μέχρι σήμερα και τις νέες ενδεχόμενες θυσίες τις οποίες καλείται να υποστεί.

Μέσα σ΄αυτό το βαρύ πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό κλίμα αναδεικνύεται ακόμη πιο επιτακτική η αξίωση του λαού μας να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπρέπειά του και να βάλει τέλος σ΄αυτό το απόστημα των σκανδάλων που πυορροεί σε βάρος της πορείας της χώρας για έξοδο από την κρίση και την αποκατάσταση του γοήτρου και της περηφάνειας του λαού μας.

Είναι γνωστή και αναμφισβήτητη η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα την τελευταία επταετία. Μια κρίση που ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια του καινούργιου αιώνα αλλά και από το πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν, που βύθισε τη χώρα στην βαρειά οικονομική ύφεση, στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του λαού μας και στην αφυδάτωση του δημιουργικού ιστού της κοινωνίας μας με τον αυτοεξορισμό της νεολαίας μας και την ανεργία στην οποία οδηγείται.

Είναι γνωστές οι καθημερινές κορώνες που εκπέμπει συνεχώς η αξιωματική αντιπολίτευση, καλώντας την Κυβέρνηση να παραιτηθεί το συντομότερο, με συνοδοιπόρους και άλλα πολιτικά κόμματα του δήθεν δημοκρατικού τόξου μέσα από τα γνωστά μιντιακά φερέφωνα που εκπέμπουν τις τελευταίες κραυγές του επιθανάτιου ρόγχου τους.

Και είναι επίσης γνωστές και οι απαντήσεις της Κυβέρνησης για εξάντληση του συνταγματικού χρόνου των εκλογών. Και το ερώτημα που γεννάται μέσα από αυτή την πολιτική κονταρομαχία είναι, α) που βρίσκεται η αξιοπιστία και που ο λαϊκισμός, β) και που βρίσκεται το ψέμα και που η αλήθεια, που βρίσκεται η δημαγωγία και που βρίσκεται η ευθύνη.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εξάρτησης και επιτήρησης και δεν αντέχει άλλες περιπέτειες και σεισμικές δονήσεις. Είναι γνωστές οι Κυβερνητικές προσπάθειες για την ολοκλήρωση της περιβόητης δεύτερης αξιολόγησης και η γνωστή ανθελληνική πολιτική του σύγχρονου γερμανικού άξονα που διαφεντεύει την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης και ναρκοθετεί την πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση.

Ασφαλώς και η Κυβέρνηση πρέπει να κάμει την αυτοκριτική της και να συνεχίσει τον αγώνα για έξοδο της χώρας από την κρίση, εξαντλώντας τον συνταγματικό της βίο, άλλως επιλέγοντας το χρόνο που επιβάλει το συμφέρον και μόνον της χώρας να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός στις κάλπες, ασκώντας το συνταγματικό αυτό δικαίωμα.

Όμως κανείς δεν δικαιολογείται να ζητά από την Κυβέρνηση να φύγει από την εξουσία, προτού τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της σημερινής κρίσης και προτού έρθουν πίσω όλα τα κλεμμένα και όλα τα δανεικά κι αγύριστα, όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που διοχετεύτηκαν σε Τράπεζες του εξωτερικού και στις αμαρτωλές οφ-σορ εταιρείες.

Δεν επιτρέπεται μια ακόμη διάλυση της Βουλής με δεκανίκι τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης των Υπουργών να μετατραπεί σε νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να απαλλάξει δεκάδες υπόδικους πολιτικούς από τα κακουργήματα που διέπραξαν σε βάρος του λαού και της χώρας μας.

Δεν ανήκει στον πολιτισμό μας και στην εθνική μας περηφάνεια να βγαίνουν στους δρόμους τα περήφανα γηρατειά και η αγροτική ραχοκοκαλιά της παραγωγικής μας ζωής και να διεκδικούν μια ανθρώπινη σύνταξη και ένα ανθρώπινο μεροκάματο, και να μεταναστεύει και να στελεχώνει τα νοσοκομεία και τις τεχνικές και οικονομικές επιχειρήσεις της Ευρώπης το πιο ζωντανό και νεανικό δυναμικό της χώρας, όταν δισεκατομμύρια αυτού του μόχθου βρίσκονται στα χέρια κάποιων γνωστών αγνώστων συνδαιτημόνων του πολιτικού μας συστήματος.

Είναι η μόνη Κυβέρνηση που μπορεί με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, με πείσμα και αποφασιστικότητα να φέρει την κάθαρση. Και είναι μεγάλη και ιστορική η ευθύνη που τη βαρύνει. Δεν δικαιούνται τα κόμματα της χθεσινής συμπολίτευσης που κυβέρνησαν τα τελευταία δέκα πέντε περίπου χρόνια τη χώρα μας, που πρόδωσαν τα ιδανικά, τις αξίες και τις πολιτικές και οικονομικές κατακτήσεις της δεκαετίας του 1980 και στήριξαν και κάλυψαν πολλά από τα τρωκτικά της περιουσίας του δημοσίου πλούτου και του μόχθου του ελληνικού λαού, να επαγγέλλονται και σήμερα τους σωτήρες και τον από μηχανής Θεό, όταν είναι νωπά ακόμη τα τραύματα που επέφεραν στο πολυβασανισμένο σώμα του ελληνικού λαού, και αιμάσσουσες ακόμη οι πληγές που άφησαν στο πολύπαθο κορμί του και όταν είναι υπόδικα με ανασφάλιστα θαλασσοδάνεια και κρατικές επιχορηγήσεις στηριγμένες σε ψευδή στοιχεία και με σκανδαλώδεις και αμέτρητες μίζες.

Αν όλοι διεκδικούν το τεκμήριο της αγάπης και προσφοράς στον τόπο και λαό μας, αν όλοι συνειδητοποιούν τις κρίσιμες εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές ώρες που διέρχεται η χώρα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας αποκαταστήσουν τις ζημιές που επέφεραν στον ελληνικό λαό.

Ας καταθέσουν υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τις θέσεις και απόψεις τους. Ας σταθούν δίπλα στην εκλεγμένη Κυβέρνηση αυτής της χώρας και ας συγκροτήσουν ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο αγώνα διεκδίκησης και υπεράσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας διεκδικήσεων. Ας αρθρώσουν ένα ενιαίο πολιτικό λόγο μακριά από διχαστικά συναισθήματα και μεθοδεύσεις.

Ιδού λοιπόν πεδίο λαμπρό αγάπης και συναντίληψης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στον κοινό αγώνα να βγεί η χώρα το συντομότερο δυνατό από την κρίση, να βρει τον αναπτυξιακό βηματισμό της και να επιτευχθεί η κοινωνική ειρήνη και η κοινωνική ευημερία και συνοχή.

Ας κάμουν λοιπόν την αυτοκριτική τους όλοι οι σημερινοί θιασώτες των άμεσων εκλογών και ας μην λιθοβολούν όλους όσους με την πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά τους, με τα έργα και την προσφορά τους κρατούν ζωντανές στην πολιτική τους συνείδηση τις παρακαταθήκες της Δημοκρατίας, αλλά και όσους άλλους αρνήθηκαν να γίνουν συνδαιτημόνες κάποιων τρωκτικών της οικονομικής μας ζωής και κάποιων καρεκλοκένταυρων που λυμαίνονται τα οικονομικά του Κράτους και αγωνίζονται να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και κάποιων παράσιτων που απομυζούν μέσα από το υδροκέφαλο κράτος τον μόχθο του ελληνικού λαού.

Και τέλος ας συνειδητοποιήσουν ότι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική τους προθεσμία, άλλως, α) όταν το επιτάσσει το συμφέρον της χώρας και το ζητήσει η νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση, αφού πρώτα αφήσει πίσω της ένα βαθειά αναθεωρημένο Σύνταγμα, που θα βάλει τέλος στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, στην πολιτική ασυλία, στο σάπιο στη συνείδηση του λαού μας πολιτικό σύστημα και στο αντίστοιχο οικονομικό και πολιτικό παρακράτος που το εκτρέφει και εάν δεν εξασφαλίσει κατά τρόπο απόλυτο τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ισοπολιτεία, τις ατομικές ελευθερίες και την αξιοπρέπεια και περηφάνεια του Έλληνα πολίτη.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη