Σε συνέδριο στη Κύπρο παρέστη η δήμαρχος Τήλου

Σε συνέδριο στη Κύπρο παρέστη η δήμαρχος Τήλου

Σε συνέδριο στη Κύπρο παρέστη η δήμαρχος Τήλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

Με πολύ θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Τήλου στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο την Παρασκευή 24/2/2017 με θέμα την Κυκλική Οικονομία και διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Λεμεσού.

Το Συνέδριο ασχολήθηκε με τα οφέλη της Κυκλικής Οικονομίας καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να μεταβούμε στη νέα μορφή Οικονομικού Μοντέλου.

Ο Δήμος Τήλου εκπροσωπήθηκε από την Δήμαρχο και έγινε παρουσίαση των επιτυχιών που έχει παρουσιάσει το ακριτικό νησί μας στο θέμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων ενώ υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρoν για το έργο TILOS που υλοποιείται αυτή τη στιγμή και που θα καταστήσει την Τήλο ενεργειακά αυτόνομη.

Η Τήλος με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει θα καταστεί ουσιαστικά το πρώτο πράσινο νησί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε ότι το νησί είναι χαρακτηρισμένο ως Natura 2000, ως Ζώνης Ειδικής Προστασίας και ως μόνιμο Καταφύγιο Άγριας Ζωής ενώ απαγορεύεται και το κυνήγι από το 1993.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, Ελένη Θεοχάρους και Τάκης Χατζηγεωργίου οι οποίοι με τις ομιλίες τους ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κυκλική Οικονομία τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών στην Τήλο

Συγχαρητήρια επιστολή της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ» στον δήμο Τήλου

Ο ΦοΔΣΑ θα αναλάβει τη μηδενική ταφή απορριμμάτων στην Τήλο

Βραδιά αστρονομίας στο νησί της Τήλου

Όλγ. Κεφαλογιάννη: Στην Τήλο είχαμε μία μοναδική εμπειρία μέσα από τις ιδιαίτερες αντιθέσεις του νησιού

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τήλο: «Η ανακύκλωση στο 100% είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός»

Τήλος: Το πρώτο νησί με μηδενικά απόβλητα παγκοσμίως

Βράβευση του δήμου Τήλου για τη διαχείριση των αποβλήτων