Σε συνέδριο στη Κύπρο παρέστη η δήμαρχος Τήλου

Με πολύ θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Τήλου στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο την Παρασκευή 24/2/2017 με θέμα την Κυκλική Οικονομία και  διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιβάλλοντος και τον Δήμο Λεμεσού.

 

 

Το Συνέδριο ασχολήθηκε με τα οφέλη της  Κυκλικής Οικονομίας καθώς και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να μεταβούμε στη νέα μορφή Οικονομικού Μοντέλου.

Ο Δήμος Τήλου εκπροσωπήθηκε από την Δήμαρχο και έγινε παρουσίαση  των επιτυχιών που έχει παρουσιάσει το ακριτικό νησί μας στο θέμα της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων  ενώ υπήρξε  ιδιαίτερο ενδιαφέρoν για το έργο TILOS που υλοποιείται  αυτή τη στιγμή και που θα καταστήσει την Τήλο ενεργειακά αυτόνομη.

Η Τήλος με την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει θα καταστεί  ουσιαστικά το πρώτο πράσινο νησί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε ότι το νησί είναι χαρακτηρισμένο ως Natura 2000, ως Ζώνης Ειδικής Προστασίας  και ως μόνιμο  Καταφύγιο Άγριας Ζωής ενώ απαγορεύεται και το κυνήγι από το 1993.  

 

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και  οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, Ελένη Θεοχάρους και Τάκης Χατζηγεωργίου οι οποίοι με τις ομιλίες τους  ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κυκλική Οικονομία τους επόμενους μήνες.