Συζητήθηκε η κύρια αίτηση για την κατάσχεση ξενοδοχείου

Συζητήθηκε η κύρια αίτηση για την κατάσχεση ξενοδοχείου

Συζητήθηκε η κύρια αίτηση για την κατάσχεση ξενοδοχείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1254 ΦΟΡΕΣ

Παρέμβαση και από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Η κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα που έχει κατασχεθεί από την Αυστριακή εταιρεία leasing, συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής που έχει εκδοθεί επί των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή τη συνέχιση κανονικά της λειτουργίας του ξενοδοχείου έως την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης που συζητήθηκε χθες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ξενοδοχείο θα συνεχίσει κανονικά για όλη την τουριστική σαιζόν τη λειτουργία του, υπό την επίβλεψη επιτρόπου από γνωστή εταιρεία ορκωτών λογιστών, ενώ την διαχείριση θα συνεχίσει να έχει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου.

Στη χθεσινή συζήτηση παραβρέθηκαν οι νομικοί κ.κ. Κώστας Γιαννακός, Δημήτρης Γεωργάς και ο καθηγητής Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κλεάνθης Ρούσσος για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους και για την Αυστριακή εταιρεία leasing οι κ.κ. Γιάννης Παντελίδης και Στέργος Παρασκευάς.

Επίσης παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων και των ιδιοκτητών της ξενοδοχειακής μονάδας, έκανε και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου διά του δικηγόρου της κ. Άκη Δημητριάδη, ενώ τη συζήτηση παρακολούθησαν αρκετοί εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας και ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θανάσης Σταμούλης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αναφέρονται και στα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο, όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν η εταιρεία που είχε τη ξενοδοχειακή μονάδα στην παραλία Ιαλυσού, αποφάσισε να πάρει δάνειο. Πράγματι πήρε χρηματοδότηση, μέσω leasing από μία Αυστριακή εταιρεία, στην οποία όμως συμφώνησε να μεταβιβάσει με συμβόλαιο την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.

Στο ίδιο συμβόλαιο αναφέρονταν πως η εταιρεία που είχε την ξενοδοχειακή μονάδα θα παρέμενε στο ξενοδοχείο ως μισθωτής για 20 χρόνια και μετά το διάστημα αυτό θα του επιστρέφονταν η μονάδα. Για αυτό το διάστημα ωστόσο η ελληνική εταιρεία θα κατέβαλλε συγκεκριμένο ποσό ως μίσθωμα, το οποίο στην ουσία ήταν η δόση του δανείου και οι τόκοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι οκονομικές συνθήκες (η κρίση σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση) δεν επέτρεψαν στην ελληνική εταιρεία να καταβάλλει ως όφειλε τα μισθώματα, με αποτέλεσμα τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2017) οι εκπρόσωποι της Αυστριακής εταιρείας να αφαιρέσουν την κατοχή του ξενοδοχείου από τους διαχειριστές της ελληνικής εταιρείας.

Σημειώνεται πάντως πως η εταιρεία που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο με τις αιτήσεις που κατέθεσε στο δικαστήριο, θεωρεί ότι τόσο η σύμβαση leasing που έχει υπογράψει, όσο και η μεταβίβαση της κυριότητας του ξενοδοχείου στην Αυστριακή εταιρεία είναι άκυρες και ζητά να αναγνωριστεί την ακυρότητά τους.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο